کد خبر: 1416388
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۷
ابویی:

برخوردهای شعاری جایگزین رویکردهای برنامه‌ریزی شده در انتقال فرهنگ شده‌اند

گروه جامعه: مشاور امور جوانان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برخوردهای شعاری را جایگزین رویکردهای برنامه ریزی شده در عملکرد دستگاه‌ها به منظور انتقال فرهنگ دانست.

محمد ابویی، مشاور امور جوانان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پنجمین روز از هفته جوان که «فرهنگ و هویت ملی» نام دارد، اظهار کرد: فرهنگ مقوله‌ای فرابخشی است که نمی‌توان مسئولیت آن را بر عهده یک نهاد قرار داد.

وی با این وجود از چهار منبع نام برد که در موضوعات علمی نیز در تقویت، توسعه و ترویج فرهنگ نقش اساسی دارند و گفت: خانواده، مدرسه، جامعه و دستگاه‌های دولتی در این زمینه نقش بیشتری بر عهده دارند.

فرهنگ جدا از تربیت و آموزش نیست

ابویی با بیان اینکه فرهنگ جدا از تربیت و آموزش نیست، اظهار کرد: در حال حاضر نیاز به یک بازبینی و بازنگری در نقش تک تک این دستگاه‌ها و نهادها با در نظر گرفتن شرایط روز و حفظ اصول داریم تا دستگاه‌ها با مدل‌ها و روش‌هایی که متناسب با نیاز جامعه و جوان است فرهنگسازی کنند.

مشاور امور جوانان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و صدا و سیما را نسبت به سایر دستگاه‌ها در ترویج فرهنگ ایرانی ــ اسلامی به جوانان از مسئولیت بیشتری برخوردار دانست.

عدم ارائه خلاقانه مبانی فرهنگ دینی از صدا و سیما

وی به ارزیابی عملکرد صدا و سیما در انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به جوانان پرداخت و گفت: این نهاد در ارائه خلاقانه مبانی فرهنگ دینی به مخاطب دچار ضعف است. برخوردهای شعاری جایگزین رویکردهای برنامه ریزی شده در انتقال فرهنگ شده است.

ابویی ادامه داد: در حوزه فرهنگ باید نقطه هدف و برنامه مشخصی طراحی شود و بر اساس آن شرح وظایف دستگاه‌ها با توجه به جامعه‌ای که مخاطب آن هستند مشخص شود. در زمینه فرهنگ هر نهادی به مقتضای فعالیت خود در ترویج فرهنگ دینی و اسلامی سهم دارد، به طور مثال معاونت شهرسازی در ایجاد سبک زندگی نقش مؤثر دارد.

مشاور امور جوانان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: فرهنگ مبتنی بر خانواده محوری و صله رحم امروز در خانه‌های 40 یا 50 متری جایگاهی ندارد و دور هم‌نشینی‌های فامیلی که منجر به رفع مشکلات افراد و آگاهی از حال یکدیگر می‌شد امروز میسر نیست.

الگوی عملی در سبک زندگی برای جوانان وجود ندارد

وی با بیان اینکه تمام اجزای شهر اعم از ظاهری و باطنی باید در اختیار فضای فرهنگی قرار گیرد گفت: در حوزه فرهنگ دینی امروز الگو و مدل عملی در سبک زندگی برای جوانان وجود ندارد و این خلأ موجود سبب می‌شود جوانان الگوهای خود را از کشورهای غربی انتخاب کنند.

جوان ابزاری برای هویت ملی نیست

ابویی به موضوع هویت ملی اشاره و عنوان کرد: در این زمینه نباید با نگاه سلبی با جوان برخورد کنیم، بلکه باید طوری رفتار کرد که نفس عماره سریعا به مخالفت نپردازد و آرام آرام جوان تحت تأثیر و هدایت قرار گیرد. همچنین از جوان نباید به عنوان یک ابزار در زمینه هویت ملی استفاده کرد.

captcha