حجت الاسلام والمسلمین حیدر ظهرابی، معاون تشکلهای مردمی و تذکرلسانی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم در جامعه و اقشار مختلف بهویژه دانشگاهیان تغییراتی در مسیر جلب مشارکتهای همگانی برای احیای امر به معروف را ایجاد کنیم، نیازمند ارائه تعبیر درست از مفاهیم دینی هستیم.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر موجب تعالی کشور میشود، افزود: متاسفانه بخشی از این فریضه الهی که امر به معروف است کمرنگ و یا حتی به فراموشی سپرده شده است و بخش دیگر که نهی از منکر است با سوء تعبیر مواجه شده که موجب کاهش مشارکتهای مردمی برای احیای این فریضه شده است.
تداوم احیای امر به معروف با الگوسازی
حجت الاسلام ظهرابی اشاره کرد: استعدادهای سرشاری که در دانشگاهها وجود دارد بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنیم و باید از این پتانسیل برای احیای این فریضه بهترین استفاده را برد و احساس مسئولیت این قشر را افزایش داده تا با الگوسازی و تشویق برای همه مردم راه را برای تداوم احیای این فریضه هموار سازیم.
مسئول تشکلهای مردمی و تذکرلسانی ستاد احیا ابراز کرد: در جامعه ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری وجود دارد که اگر به درستی شناسایی شوند و پیوند درستی با نیازهای جامعه برقرار شود افق مناسبتری را میتوانیم پیش روی توسعه احیای امر به معروف و نهی از منکر ترسیم کنیم.
وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی باری است که بر دوش هر انسان مسلمان و متعهدی سنگینی میکند، افزود: مسئولیت اجتماعی مسئلهای است که کمتر به آن توجه شده است همه ما نسبت به وظیفهای که داریم نه تنها مسئولیت قانونی بلکه مسئولیت شرعی و دینی داریم.
نسبت به هم مسئولیت داشته و تلاش برای بهبود اوضاع جامعه
حجتالاسلام ظهرابی تاکید کرد: جامعه مطلوب دینی به این معنی است که همگان نسبت به هم مسئولیت داشته و برای بهبود اوضاع جامعه تلاش کنند.
مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی بشناسیم
وی با بیان اینکه مردم ما قدرشناس هستند به شرط آنکه مسئولین وظایف خود را بشناسند، تصریح کرد: اگر ما مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی بشناسیم و نسل جوان را که گاها به سادگی آنها را دست کم گرفتهایم، ارج نهیم خواهیم دید که این جوانان مسلمان بسیار هم قدرشناس خواهند بود. نسل جوان قدرشناس کسانی خواهد بود که در جایگاه خودشان مسئولیتشناس هستند.
معاون تذکرلسانی ستاد احیا اظهار کرد: انسان نمیتواند نسبت به وقایع اجتماعی بیتفاوت باشد چرا که ما تحت تاثیر اجتماع هستیم و آنها مسیر جامعه را مشخص میکنند بنابراین برای استیفای حق خود باید در جامعه به ایفای نقش بپردازیم و در همه امور به ویژه امور دینی فعالیت داشته باشیم.