جواد افشار، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت وگو با خبرگزاری قرآن (ایکنا) با بیان اینکه سینمای ایران نسبت به مضامین چون مهدویت کمکار بوده است، گفت: امروز سینمای جهان تأکید ویژهای بر روی بحث آخرالزمان دارد، زیرا انسان گم گشته امروز دریافته که آن چیزی که غرب به عنوان راه سعادت به آنها نشان میدهد، مسیری نیست که به سعادت واقعی منتهی شود؛ برای همین بازگشت مجدد مردم به ویژه در غرب به مذهب سبب شده تا هنر نیز توجه خود را به این سمت معطوف کند.
وی افزود: این توجه در شرایطی است که در تفکر غرب، رهنمودهای درستی برای رسیدن به مبحث انتظار وجود ندارد، اما در اسلام بهویژه در تشیع بحث انتظار یکی از موضوعات اصلی است که برای تک تک آموزههایش دادههای دقیق دارد. این پتانسیل میتواند برای سینمای ما نعمتی باشد که از آن برای رسیدن به سینمایی که به بحث انتظار توجه دارد، بپردازد.
کارگردان فیلم «کلبه» تأکید کرد: درباره چرایی این کمکاری می توان دلایل مختلفی را متصور شد، اما شاید مهمترین آن نداشتن راهکارهایی است که به واسطه آن به موضوعات مورد نظر رسید. برای رسیدن به این خواسته نیز به عقیده من بهترین راه این است که حوزه های علمیه به این حوزه ورود کنند و راهکارهای مختلف را در اختیار سینماگران قرار دهد.
این سینماگر با بیان اینکه سینما میتواند ابزاری برای تبلیغ دین باشد، تصریح کرد: اگر این باور در تمامی بخشها حاکم باشد که سینما ابزاری است برای اشاعه دین، سینما خواهد توانست در این حوزه ورود کند. آن هم به شکلی که بسیاری از کشورها با غنای فکری شیعه آشنا شوند. برای رسیدن به این خواسته هم باید دولت سرمایهگذاری لازم را انجام دهد.
وی در پایان بیان کرد: اینکه سینما در زمینه پرداختن به مفهوم انتظار کم کار بوده نکته قابل کتمانی نیست، اما می توان گذشته را جبران کرد، به شرطی که در سالی که رهبری تأکید ویژه ای بر روی مسئله فرهنگ دارند، در این زمینه همت ملی انجام شود تا بتوان در این حوزه (انتظار) حضوری موفق داشت.