کد خبر: 1417112
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶
علی اوجبی:

مجوز نشر کتب دینی باید با سخت‌گیری‌ بیشتری صادر شود

گروه ادب: نویسنده و مصحح آثار دینی گفت: وزارت ارشاد باید در صدور مجوز نشر کتاب‌های دینی سخت‌گیری‌های بیشتری داشته باشد و عرصه را برای نویسندگانی که تخصصی در این حوزه ندارند، تنگ کند.

علی اوجبی، نویسنده و مصحح آثار دینی و فلسفی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره موضوع کاهش آمار کتاب‌های دینی در کشور گفت: در این‌باره ممکن است نویسندگان دست به قلم نشوند و یا مشکلات حوزه نشر دلیلی بر این موضوع باشد، اما در مجموع این موضوع تا حدودی جای خوشحالی دارد که هر کسی بدون تخصص لازم وارد نگارش آثاری در حوزه دین نشود. از جمله حوزه‌هایی که کتاب‌های نازل در آن زیاد منتشر می‌شود، حوزه دین است؛ چرا که هر کسی در این حوزه به خود اجازه می‌دهد دست به قلم شود.

وی با بیان اینکه این موضوع مسرت‌بخش و خبر خوبی است، افزود: کتابسازی در حوزه دین زیاد بوده و بسیاری در این زمینه خود را صاحب‌نظر می‌دانند. در حوزه دین فرد باید تخصص و تحصیلات لازم را داشته باشد، اما متأسفانه افراد در حوزه‌هایی ورود پیدا می‌کنند که بسیار خطیر است و برخی کتاب‌های نوشته شده آنها فاجعه است.

تنگ‌تر شدن عرصه برای نویسندگان بدون تخصص

اوجبی در پاسخ به اینکه آیا کمبود منبع می‌تواند یکی از دلایل کاهش کتاب‌های دینی باشد، بیان کرد: منابع دینی ما به اندازه کافی وجود دارد، اما امکان اینکه این منابع را به زبان امروزی برای مخاطبان بنویسیم، فراهم نشده است؛ در حالی که در کشور مراکز پژوهشی فراوانی با اندیشمندان و پژوهشگران جوان و خوشفکری داریم که هم دانش و هم ابزار آن را دارند و ما در سال‌های اخیر شاهد انتشار آثار خوبی هستیم.

وی با اشاره به راهکارهای ارتقای کیفی محتوای کتاب‌های دینی گفت: وزارت ارشاد و اداره کتاب باید در رابطه با صدور مجوز نشر به کتاب‌های دینی سخت‌گیری‌های بیشتری را به کار گیرد و عرصه برای نویسندگانی که کارشناس حوزه دین نیستند، تنگ شود تا افرادی متخصص و کارشناس در حوزه دین ورود کنند.

حمایت از مراکز فرهنگی و پژوهشی خصوصی

نویسنده «شرح منازل السائرین» درباره نقش حوزه علمیه و مراکز پژوهشی در این راستا اظهار کرد: پژوهشکده‌های خوبی هم در تهران و هم در قم وجود دارند که کتاب‌های خوبی را منتشر می‎کنند و طبیعی است که حوزه‌های علمیه نیز از ابزار امروزی برای پرورش و ارتقای سطح علمی پژوهشکده‌ها استفاده کنند تا آثار به زبان امروز مخاطب منتشر شود.

معاون سابق امور فرهنگی مؤسسه خانه کتاب با اشاره به اختصاص بودجه‌های فرهنگی در مقابل کارکردی که مراکز فرهنگی و پژوهشکده‌ها دارند، افزود: در این زمینه باید زمینه‌سازی شود تا بیش از اینکه مراکز دولتی مورد حمایت قرار گیرند، حمایت از مراکز و ناشران خصوصی که تلاش زیادی می‌کنند و موفق هستند، انجام شود تا بتوانند آثار مطلوبی عرضه کنند.

اوجبی یادآور شد: نه تنها در حوزه دین، بلکه باید در همه حوزه‌ها از متولی بودن دولت کاسته شود تا ناشران و مراکز پژوهشی خصوصی بتوانند فعالیت بیشتری داشته باشند و توانایی‌های خود را نشان دهند.

captcha