مهدی صباغزاده، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره سختیهای ساخت فیلم قرآنی تصریح کرد: تولید کارهای تاریخی به ویژه در حوزه صدر اسلام به هیچ وجه برای کارگردان و تهیهکننده نفع مادی به همراه ندارد، چون این دست تولیدات به نحوی اکران میشوند که نمیتوانند مخاطب لازم را جذب کنند، حتی قادر نیستند که نیمی ازهزینههای خود را درآورند، درصورتی که بنیاد سینمایی فارابی به عنوان حامی فیلمهای تاریخی - دینی، باید هم در تولید و هم اکران حمایتهای لازم را از فیلمهایی نظیر «راه بهشت» به عمل آورد.
وی درباره بودجه فیلم «راه بهشت» چنین توضیح داد: امروز تولید یک فیلم سینمایی که فضایی شهری دارد نیازمند 700 تا 800 میلیون تومان است، درصورتی که ما در «راه بهشت» تنها 900 میلیون بودجه در اختیار داشتیم؛ رقمی که برای فیلمهایی این چنینی چیزی شبیه یک شوخی است. به ویژه اینکه ما مجبور بودیم بسیاری از دکورهای مورد نظرمان را در جیرفت بازسازی کنیم.
این کارگردان اضافه کرد: ساخت دکور تنها یک بخشی از کار را در فیلمهای تاریخی ـ دینی در بر میگیرد، زیرا فیلمی چون «راه بهشت» نیازمند، لباس، اسب، تجهیزات و.... است که هر کدام مبلغ بسیاری را به خود اختصاص میدهد. پس با این معیار چگونه میتوان انتظار داشت فیلمی که در این حوزه تولید میشود از کیفیت بالایی بهره ببرد. جالب اینجاست که در نقد برخی از دوستان این فیلم را با کارهای مشابه خارجی مقایسه میکنند؛ قیاسی که به هیچ وجه منطقی نیست، زیرا بودجه فیلمی چون «راه بهشت» یک صدم فیلم خارجی هم نیست.
سینمای تاریخی - مذهبی از تبعیضات رنج میبرد
وی تصریح کرد: جدا از نبود امکانات باید گفت که سینمای تاریخی ـ دینی ما از تبعیضات بسیاری نیز رنج میبرد، چون در معدود مواقعی هم میبینیم که کارهایی هستند که با بودجههای کلانی تولید میشوند، اما آن تولیدات به لحاظ مقایسه نسبت به بسیاری از فیلمهای کم خرج، کیفیت پایینتری دارند.
صباغ زاده در پایان بیان کرد: چشمپوشی از تولیدات دینی ـ تاریخی نادیده گرفتن یک سبک سینمایی نیست، بلکه غفلت نسبت به موضوع و فرهنگی است که باید سرلوحه تولیدات سینمایی قرار گیرد. به ویژه اینکه در شرایط فعلی سینمای جهان رویکردی خصمانه به ایران اسلامی دارد.