به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از بنیاد ملی بازیهای رایانه ای صبح امروز 25 خرداد برگزار شد.
جنتی با اشاره به اهمیت و جایگاه بازیهای رایانهای گفت: بازیهای رایانهای از این جهت اهمیت دارد که این بازیها علاوه بر اینکه میتوانند اوقات فراغت افراد را پر کنند و در کنار آن یک وسیله رسانهای مؤثر در انتقال فرهنگ است. میتوان بسیاری از محتوای فرهنگی و اسلامی کشور را که از طریق رسانههای مختلف انتشار داد و بازیهای رایانهای ابزاری است که در جهت انتشار فرهنگ میتواند بسیار مؤثر باشد.
عرصه بازیهای رایانهای نیاز به حمایت زیادی دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه عرصه بازیهای رایانهای در کشور نوپا است، گفت: این عرصه نیاز به حمایت زیادی دارد که اگر بتوانیم استعدادهای کشور در این زمینه را مورد حمایت قرار دهیم میتوانیم آثار فاخری را نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهانی هم داشته باشیم.
بازیهای رایانهای ابزاری برای انتقال فرهنگ
وی ادامه داد: شرکتهای تولید کننده بازیهای رایانهای جهانی به این وسیله قصد دارند افکار و عقیدههای خودشان را نه تنها در بخشهای فرهنگی، بلکه در حوزههای سیاسی و امنیتی منتقل میکنند و ما هم میتوانیم متقابلا با بهره گیری از بازیهای رایانهای افکار و اندیشهها و دیدگاههای خودمان را در زمینه مختلف به دنیا منعکس و نشان دهیم.
وی در پاسخ یکی از خبرنگاران مبنی بر آینده بنیاد ملی بازیهای رایانهای و واگذاری آن به بخش خصوصی گفت: یک سیاست کلی در دولت مطرح است و آن این است که دولت تصدیگریهای خودش را به بخش خصوصی واگذار کند. این روشی است که همه دنیا در حال عمل کردن به آن هستند و ما هم در دورهای که یک جهان دو قطبی داریم و همه کشورها هم به این نتیجه رسیدهاند که بهترین راه پیشرفت این است که دولت بار خودش را سبک کند و کار را به بخش خصوصی واگذار کند.
خصوصیسازی در همه حوزههای فرهنگ و ارشاد اسلامی
وی ادامه داد: نقش حاکمیتی که اداره کننده است را هیچوقت نمیتوان فراموش کرد و در بنیاد ملی بازیهای رایانهای آنچه مهم است، سیاست گذاری، هدایت و حمایت است و اینها نقشی است که بر عهده دولت است و باید ان را انجام دهد. اما عملا اینکه خود دولت به عنوان یک تولیدکننده وارد بازار شود این نقش درست نیست. ما کار تولید و توزیع را به عهده بخش خصوصی قرار دادیم چراکه این بخش با انگیزه بهتر میتواند این بخش را مدیریت کند. خصوصیسازی در همه حوزههای فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستی است که دنبال میکنیم تا بتوانیم بخشهای تصدیگری دولتی را به بخشهای خصوصی واگذار کنیم.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای هنوز معرفی نشده است
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه بازیهای رایانهای ایرانی در تابستان قرار است عرضه شود و چرا فعالیتهای گستردهای با شروع فصل تابستان از این بنیاد مشاهده نشده است، گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای هنوز از نظر تبلیغی آنگونه که باید معرفی نشده است و افراد بسیاری که به دنبال بازیهای رایانهای هستند بیشتر به دنبال بازیهای خارجی میروند. یکی از وظایف اصلی بنیاد هم صدور مجوز برای بازیهای خارجی است که بر اساس محتوای فرهنگی داخل کشور میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی دیگر از وظایف بنیاد بخش حمایت از بازیهای رایانهای داخلی و مشارکت در تولید آنها است.
وی همچنین در پاسخ به یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر افزایش بودجه بنیاد ملی بازیهای رایانهای که برای سال جاری سه میلیارد تومان در نظرگرفته شده است گفت: تلاش ما این است که بنیاد بتواند به صورت ستادی عمل کند تا نیازی به بودجههای بیش از این پیدا نکند و هر کدام از این ستادها بتوانند تأمین بودجه داشته باشند و منابع درآمدزایی را برای خودشان تعیین کنند که از منابع غیر دولتی بتوانند استفاده کنند.
جنتی همچنین در پاسخ خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه نگاه خاصی به بخشرسانههای دیجیتال نمایشگاه قرآن سال جاری جهت تبیین مفاهیم قرانی و اسلامی دارد، گفت: استفاده از نرمافزارهای قرآنی و برنامههایی اینچنینی و همچنین استفاده از کتب برای تبیین مفاهیم اسلامی در دستور کار این نمایشگاه است. نمایشگاه امسال با شعار توسعه فرهنگ قرآنی به این دلیل نامگذاری شد که بتوان از تمامی ابزارهای فرهنگی و رسانهای در جهت اشاعه فرهنگ قرآن استفاده کرد که از جمله آنها میتوان به نرم افزار و دیگر آثار نمایشگاه در حوزههای دیجیتال اشاره کرد.
گزارش تصویری این همایش را میتوانید اینجا مشاهده کنید