کد خبر: 1418028
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶
اسعدیان در گفت‌وگو با ایکنا:

جنتی با الزامات حوزه فرهنگ و هنر آشناست

گروه هنر: کارگردان «طلا و مس» گفت: سخنانی که وزیر ارشاد چند روز پیش درباره ماهواره و دیگر رسانه‌ها انجام داد نشان می‌دهد فردی تصدی فرهنگ و هنر را در دست گرفته که این حوزه را می‌شناسد و با الزامات آن هم آشناست.

همایون اسعدیان، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره سخنان اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ماهواره اظهار کرد: به نظرم سخنان اخیر وزیر پیرامون ماهواره‌ها و دیگر وسایل ارتباط جمعی، مبتنی بر واقعیت است، چون تجربه نشان داده که هرگاه ما در مقابل تکنولوژی روز عکس‌العمل فیزیکی نشان داده‌ایم نتوانسته‌ایم به موفقیت لازم در مبارزه با آن دست یابیم.

وی افزود: البته منظور سخنان وزیر این نبوده که نسبت به برنامه‌های ماهواره بی‌تفاوت باشیم، بلکه شکل مواجهه با این رسانه است که تاثیرگذاری آن را کم یا زیاد می‌کند. برای مثال به ویدئو اشاره می‌کنم که در ابتدا به صورت قاچاق استفاده می‌شد، اما آیا برخورد فیزیکی با آن نتیجه داد؟ مسلما جواب خیر است، چون می‌بینیم که امروز دستگاه‌های ویدئو همچون دیگر وسایل ارتباط جمعی در فروشگاه‌ها استفاده می‌شود.

کارگردان فیلم «طلا و مس» گفت: بهترین راه مقابله با آثار نمایشی و خبری برنامه‌های ماهواره، ساخت تولیدات فاخر است، والا با بزرگ کردن بی حساب نیروی انسانی تلویزیون و نمایش سریال‌های ارزان قیمت کره‌ای، هیچ کمکی به ارتقا فرهنگی کشورمان نمی‌کنیم، بلکه به نوعی به سطح سلیقه تماشاگران هم توهین می‌شود.

ساختار نامناسب تلویزیون

اسعدیان در ادامه بحث به عملکرد تلویزیون در مقابله با برنامه‌سازی ماهواره اشاره کرد و توضیح داد: تلویزیون به عقیده من ساختار نامناسبی دارد، چون عمده بودجه تلویزیون صرف امور ستادی می‌شود. زیرا مخارج کارمندان زیاد سیما به اندازه‌ای کلان است که دیگر چیزی برای تولید باقی نمی‌ماند که بخواهند آن را صرف ساخت کارهای مناسب کنند. برای همین می‌بینیم که امروز تلویزیون با کمبود پول مواجه شده و برای همین به تولید و خرید آثار کم خرج و بی‌کیفیت روی آورده است.

وی درباره افزایش شبکه‌های تلویزیون گفت: وقتی از گسترده شدن بی‌حساب سیما سخن می‌گویم منظور افزایش شبکه‌ها نیست، زیرا این اقدام در جای خود عملی پسندیده است، اما افرادی که در شبکه‌های مختلف فعالیت می‌کنند بیش از نیاز شبکه‌هاست. گواه بارز این توضیح شبکه‌های استانی است که بیشتر تولیدات شبکه‌های اصلی را بازپخش می‌کنند، در صورتی‌که شبکه بی بی سی از نیروی اندکی بهره می‌برد، اما مخاطبانی جهانی دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که برخورد با برنامه‌های ماهواره باید شکل نمایشی داشته باشد، یا خبری؟ بیان کرد: هم تولیدات نمایشی و هم تولیدات خبری باید به یک اندازه مورد توجه قرار گیرند. نکته حائز اهمیت این است که برنامه‌سازی در این حوزه نباید بدون تفکر و آسیب‌شناسی باشد. یعنی در ابتدا ارزیابی کنیم چه کاستی‌هایی داشته‌ایم، سپس با شناسایی این ضعف‌ها سعی در برنامه‌سازی دلخواهمان کنیم. این رویکرد درباره برنامه‌های نمایشی هم می‌تواند روی دهد، البته به این مهم هم باید توجه داشت که نباید در دام تقلید گرفتار آییم، چون این رویکرد به خودی خود معضل بزرگی است.

کارگردان فیلم «بوسیدن روی ماه» در پایان گفت: وزیر ارشاد در سخنان چند روز پیش خود به موضوعات دیگری چون فیلترینگ نیز اشاره کرده بود که همه آن اظهارنظرها نشان می‌دهد فردی تصدی فرهنگ و هنر را در دست گرفته که این حوزه را می‌شناسد و با الزامات آن هم آشناست، هرچند در این میان همراهی دیگر بخش‌های جامعه می‌تواند نقش مهمی در تحقق سخنان وزیر ایفا کند.

captcha