به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مجتبی راعی، کارگردان سینما درباره کیفیت آثار رسیده به این جشنواره موضوعی گفت: بعد از بررسی 57 اثر بخش مسابقه باید بگویم که طبیعتا در این منطقه جغرافیایی (خاورمیانه)، سینمای ایران بی رقیب است و اگر سینمای ایران را از سایر کشورها جدا سازیم، فیلمهای ضعیف، متوسط و خوب هم در میان آنها دیده می شد.
وی درباره اینکه ملاک موفقیت فیلمهای برگزیده جشنواره، موضوع آنها یا ارزش هنری و ساختار حرفهای اثر بوده، تصریح کرد: در وهله اول و انتخاب آثار، موضوع اهمیت زیادی دارد و فیلمی که موضوعی مرتبط با فراخوان جشنواره نداشته باشد، اصلا انتخاب نمیشود؛ اما در قدم دوم همه فیلمها با موضوعی مرتبط به مرحله داوری میرسند، بنابراین موضوع کنار گذاشته شده و بحث کیفیت آغاز میشود.
ساختار تولیدات جشنواره فراتر از گزارش بود
این کارگردان ویژگی شاخص آثار برگزیده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در جشنواره ربیع الشهاده را پیشروی از ساختار گزارشی دانست و بیان کرد: فیلمهایی که موفق به دریافت جایزه شدند، پای خود را از ساخت فیلم گزارشی محض فراتر گذاشته و به ساختار مستند رسیده بودند.
عضو هیئت داوری این جشنواره در پایان گفت: متاسفانه امسال اطلاع رسانی این جشنواره در سطح منطقه و کشورهای اسلامی از اعلام فراخوان گرفته تا معرفی برگزیدگان ضعیف بود. امیدوارم سالهای آینده خبررسانی شکل جدیتری به خود بگیرد تا فیلمسازان بیشماری خواهان شرکت در این جشنواره شده و سینمای ایران رقیب داشته باشد! چرا که این جشنواره به دلیل داشتن موضوعی که تمامی ندارد، آینده دار است.
گفتنی است که در دهمین دوره جشنواره ربیع الشهاده عراق، فیلمهای فرش ثارالله (علیرضا سبحانی)، گل گیران (محمود غفاری)، نقل نخل (علیمحمد ناصر بافقی) و رسم عاشقی همینه (الله کرم رضایی زاده) به ترتیب موفق به دریافت جوایز اول تا سوم و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره شدند.