محمودعلی رکنی، مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: فرهنگسازی در راستای حفاظت از منابع خدادادی و زیست محیطی مستلزم نگرش همهجانبه و بینشی جامع و همهگیر است.
آشناسازی مردم و فعالان محیط زیست با آموزههای دینی
رکنی هدف از راهاندازی سامانه الکترونیکی جامع محیط زیست و آموزههای دینی را آشناسازی مردم و فعالان محیط زیست با آموزههای دینی مرتبط با محیط زیست معرفی و گفت: این سامانه از 30 خرداد آغاز بکار خواهد کرد.
وی افزود: توجه به جایگاه معارف اسلامی و سیره بزرگان در جامعه، همچنین توجه به نقش دین در تغییر نگرش و رفتار مردم از راهکارهایی است که میتواند در کاهش معضلات محیط زیستی تأثیرگذار باشد و مسئولان باید تلاش کنند تا از این پتانسیل به نحو شایسته استفاده کنند.
همکاری فشرده با رسانهها برای صیانت از منابع طبیعی
رکنی به قدرت رسانهها درخصوص پرداختن به موضوعات زیستمحیطی و تعالیم اسلامی مربوط به آن اشاره و ابراز کرد: بر همین اساس و در راستای جلب مشارکت عمومی، قصد داریم همکاری فشردهای با رسانهها داشته باشیم تا با فرهنگسازی در امور محیط زیستی با محوریت دستورات دینی در صیانت از منابع طبیعی قدمهای خوبی را برداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه تنوع زیست محیطی و منابع طبیعی در هر استان، شهر و روستا به تفکیک با یکدیگر متفاوت است، اظهار کرد: فرهنگسازی در راستای حفاظت و پاسداری از منابع طبیعی بین مردم باید بهشکل بومی و منطقهای صورت گیرد و شهروندان هر استان بنا به نیاز آن منطقه با روشهای حفاظت از محیط زیست آشنا شوند.
طرح آموزش مربیان مدارس و جامعه طلاب
رکنی بیان کرد: در این خصوص طرح آموزش مربیان مدارس و جامعه طلاب در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است بهگونهای که طلاب قبل از ماه رمضان در قالب گردهمایی، آموزشهای مختلفی را برای اعزام و اشاعه و تبلیغ مسائل دینی در شهرها و روستای مختلف دریافت میکنند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست میکوشد با برگزاری کارگاههایی برای اقشار مختلف بهویژه گروههای تاثیرگذار، در راستای تفهیم آموزههای دینی که از طریق آیات قرآن، احادیث و روایات معصومین(ع) درخصوص پاسداری از محیط زیست موجود است، گامی مؤثر در فرهنگسازی این امور بهشکل بومی و منطقهای بردارد.