به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری شانزدهمین جشن سینمای ایران با حضور محمد بزرگنیا (دبیر جشنواره) و مازیار میری (دبیر اجرایی) امروز 26 خردادماه در سالن سیفالله داد خانه سینما برگزار شد. در ابتدای این جلسه بزرگنیا با بیان اینکه دوره شانزدهم بعد از دو سال برگزار میشود، گفت: طی سه سال گذشته فیلمهای بسیاری در سینمای ایران ساخته شد که کار هیئت داوران را برای انتخاب دشوار میکرد، البته برای اینکه این جشنواره دستخوش آسیبهای احتمالی از سوی برخی جریانات نشود تصمیم گرفته شد که تنها فیلمهایی که فرصت اکران را پیدا کردهاند در جشنواره حضور داشته باشند.
وی افزود: جدا از دلیل ذکر شده، اگر ما میخواستیم فیلمهای ساخته شده سه سال گذشته را در جشنواره حضور دهیم، تعداد فیلمها به 400 اثر میرسید، درصورتی که فیلمهای اکران شده 130 کار بودند. برای همین تصمیم گرفتیم این راه در پیش گیریم تا قضاوتهایی که انجام میشود شکلی دقیقتر داشته باشد، البته فیلمهایی که تا تاریخ 15 تیرماه 93 به نمایش عمومی در آمدهاند شامل توضیح فوق میشوند.
کارگردان فیلم «کشتی آنجلیکا» ادامه داد: در بخشهای مستند، انیمیشن و فیلم کوتاه صنوف مسئول برگزاری جشنواره هستند. تصمیم این کار نیز از سوی شورای اجرائی جشنواره گرفته شد، چون تنها در بخش مستند 800 فیلم موجود بود، برای همین تصمیم صحیح آن بود که فرصت داوری به خود صنوف سپرده شود.
حامیان مالی جشن سینمای ایران
وی درباره حامی مالی جشن شانزدهم چنین توضیح داد: تا به امروز با هیچ شرکتی به صورت قطعی به توافق نرسیدهایم، اما مشغول مذاکره هستیم تا بتوانیم از بین شرکتهای خواستار همکاری با این جشنواره با برخی از آنها به توافق برسیم.
بزرگنیا ادامه داد: در این جشنواره هیچگونه دست بندی سیاسی لحاظ نمیشود، چون این جشنواره در پی تسویه حساب با هیچ بخش یا گروهی نیست. در ضمن سعی ما این است که به واسطه این جشنواره در سینمای کشورمان وفاق ملی ایجاد کنیم، چون تنها در سایه اتحاد است که سینمای ایران قادر است به رشد و اعتلای مطلوبی دست پیدا کند.
در ادامه این جلسه مازیار میری نیز درباره هیئت داوران گفت: هر صنف برای داوری 5 نفر را معرفی کرده است که در دور اول داورهای هر بخش، آثار مربوط به بخش خودشان را داوری میکنند و در دور دوم نیز داوران درباره تمامی بخشها داوری خواهند کرد. درباره تندیسهای جشنواره هم باید بگویم که 18 تندیس برای بخشهای مختلف جشنواره در نظر گرفته شده است.
میری اعلام کرد: مرحله انتخاب با نمایش بخش مستند از 7 تیرماه شروع شده و جشن سینمای ایران نیز از 8 شهریور با برگزاری جشنهای، انیمیشن، فیلم کوتاه، مستند و بزرگداشتها آغاز میشود. در ضمن جشن اصلی سینمای ایران 21 شهریورماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: فیلم «حوض نقاشی» که کارگردانی آن را بنده برعهده داشتم در بخش کارگردانی داوری نخواهد شد، البته دیگر داوران که آثارشان در جشنواره حضور دارند خود تصمیم میگیرند که در بخش مورد نظری که خود حضور دارند، کارشان داوری شود یا خیر.
در پایان این گزارش مازیار میری اسامی هیئت داوران را به شرح زیر اعلام کرد.
داوران صنوف مختلف جشن سینمای ایران
داوران صنف آهنگسازان: فریدون شهبازیان، آریا عظیمی نژاد، ناصر چشم آذر، مهدی بزرگمهر، بیتا بهشتیان.
داوران صنف چهرهپردازان: سودابه خسروی، محمد قمی، عباس افشاریان، علی بهرامیفر، امیر ترابی.
داوران صنف صدابرداران: بهمن حیدری، سیدمازیار شیخ محبوبی، آرش قاسمی، ناصر انتظاری هروی، بهروز شهامت.
داوران صنف طراحان هنری: بهزاد آدینهزاده، ملک جهان خزائی، محسن شاه ابراهیمی، پروین صفری، عبدالحمید قدیریان.
داوران صنف فیلمنامه نویسان: رضا مقصودی، بهمن زرینپور، سیدسعید رحمانی، مسعود احمدیان، سعید عقیقی.
داوران صنف بازیگران: هنگامه قاضیانی، مسعود رایگان، فرهاد اصلانی، همایون ارشادی، سروش صحت.
داوران انجمن جلوههای ویژه میدانی: محسن روزبهانی، اکبر محمدی، عباس شوقی، ایمان کرمیان، حسن راستگو.
داوران صنف تدوینگران: ژیلا ایپکیچی، معصومه شاه نظری، مصطفی خرقه پوش، احمد ضابطی جهرمی، شیرین وحیدی.
داوران صنف کارگردانان: سیامک شایقی، بهرام توکلی، محسن امیریوسفی، محمدعلی باشهآهنگر، حمید نعمتالله.
داوران صنف انجمن جلوه ویژه بصری: حسن ایزدی، بهزاد رجبیپور، امیر سحرخیز، بهنام خاکسار، امیررضا معتمدی.
داوران صنف فیلمبرداران: محمود کلاری، همایون پایور، علیرضا زریندست، علی لقمانی، محمدرضا سکوت.
داوران صنف برنامهریزان و دستیاران کارگردان: فاطمه زیوری، کاوه سجادی حسینی.