کد خبر: 1419861
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
حجت‌الاسلام رشاد:

«تقریظ‌‌نویسی» رهبری در راستای تربیت استعدادهاست

گروه ادب: رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «من زنده‌ام» اظهار کرد: تقریظ‌نویسی رهبر معظم انقلاب در راستای تربیت استعدادها و تشویق مؤلفان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «من زنده‌ام» که شب گذشته، 27 خرداد، برگزار شد، با اشاره به فضایل معظم‌له اظهار کرد: حوزه‌ای وجود ندارد که مقام معظم رهبری در آن اطلاعات نداشته باشد. ایشان در موضوع‌شناسی قابل قیاس با کسی نیستند. از ذکاوت فوق‌العاده برخوردارند و تاریخ‌دانی دقیق در حوزه تاریخ تشیع، منطقه و ایران بوده و اهل فن هستند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در حوزه تاریخ ائمه، جهان و اسلام صاحب‌نظر هستند، اظهار کرد: ایشان در حوزه مباحث کلامی، اقتصاد، مدیریت و حوزه‌های گوناگون، به‌ویژه حوزه گسترده علوم انسانی، صاحب‌نظر به شمار می‌روند.
حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر رشاد در بخش دیگری از سخنانش به صاحب نظر بودن مقام معظم رهبری در شاخه‌های گوناگون هنر و ادبیات اشاره کرد و افزود: معظم‌له در حوزه فیلم‌شناسی و نقادی فیلم‌ها تبحر بسیار دارند.

رهبر معظم انقلاب در پروردن استعدادها معجزه می‌کنند
وی گفت: ایشان همچنین در فهم متون نمایشنامه‌ها، شعر، ادب، رمان، داستانک و انواع قالب‌های داستانی صاحب‌نظر بوده و در شعر سرآمد هستند. حتی در حوزه فعالیت‌های نظامی نیز افرادی همچون سردار فضلی و شهید صیاد شیرازی اذعان داشته و دارند که نسبت به امیران و کارآزمودگان عرصه نبرد، تخصصی‌تر نظر می‌دهند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به شیوه تربیتی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: ایشان در تسخیر دل‌ها و پروردن استعدادها معجزه می‌کنند و تقریظ‌ نویسی نیز از جهات تربیتی ایشان برای تشویق مؤلف کتاب‌هاست.
حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر رشاد با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب 74 داستان را خوانده و بر همه آنها حاشیه را با تاریخ و ساعت نگاشته‌اند، گفت: عجیب است که گاه برخی از تقریظ‌ها در ساعتی پس از نیمه شب نوشته شده‌اند.
در نگاه دینی و قرآنی ما، زن مربی است و مرد مدیر
وی گفت: معظم‌له در صدد برآمدند که از این نفرات تجلیل کنند و همگی در برابر نقدهای فنی که معظم‌له بر آثار وارد کرده بودند، خضوع کردند که این رویکرد نیز جنبه تربیتی دارد.
حجت‌الاسلام رشاد با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب معتقد هستند که زن مربی و رهبرپرور، و مرد، رهبر است، ادامه داد: در نگاه دینی و قرآنی ما، زن مربی است و مرد مدیر.
وی با تأکید بر اینکه در کنار مردان الهی همیشه زنی در جایگاه مادر، خواهر و همسر دیده می‌شود که پشتوانه روحی آن رهبر است، به ابراهیم خلیل(ع) اشاره کرد و گفت: هاجر، علاوه بر همسری پیامبر، خود پیامبرپرور بود. اگر زنان حضور نداشتند، پیامبری ظهور نمی‌کرد و هیچ پیامبری فاقد یک حامی زن امکان ادامه رسالتش را نداشت.
وی به اولین شهید دین مبین اسلام و اولین بانویی که به پیامبر اسلام(ص) ایمان آورد اشاره کرد و گفت: در ادبیات دینی ما، زن رهبرپرور است و مرد رهبر و این موضوع قابل مشاهده و تبیین است. در همین راستا بود که زنان نقش تعیین‌کننده‌ای در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس ایفا کردند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین اظهار کرد: من به دلایلی اهل مطالعه کتاب و مجله نبوده و نیستم. در نمایشگاه کتاب، «من زنده‌ام» به من عرضه شد، اول امتناع کردم، ولی به عنوان هدیه به من اهدا شد. کتاب را زمین نگذاشتم و مشغول به خواندن آن شدم.
خاستگاه «من زنده‌ام» قلب و واژه‌های آن پیام دل است
وی ادامه داد: عمده کتاب را از ابتدا تا اواخر مطالعه کردم. هر یک کلمه آن را که می‌خواندم، با یک قطره اشک همراه بود. خاستگاه این کتاب قلب و واژه واژه آن پیام دل و گلوله بود.
حجت‌الاسلام رشاد عنوان کرد: انسان‌محوری، قلم پرکشش، معنویت مواج و فیاض و فوران پایداری و مقاومت که چون آتشفشان بر قلب انسان سر می‌کشد، در این کتاب به وفور دیده می‌شد. معنویت، عرفان، اخلاص، شهامت، ملی‌گرایی، اسلام‌خواهی و حیا از دیگر ارزش‌هایی دانست که از واژه‌های این کتاب سر بر می‌کشد.

captcha