کد خبر: 1419900
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳

گرفتاری در دام بندگی غیرخدا نتیجه ریاکاری است/ ریشه ریاکاری در ضعف شخصیت است

گروه اجتماعی: مدیرگروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گرفتار شدن در دام بندگی غیر خدا نتیجه ریاکاری است، گفت: ریشه ریاکاری در ضعف شخصیت است.


حجت‌الاسلام جواد اکبری‌مطلق، مدیرگروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: گرفتار شدن در دام بندگی غیر خدا نتیجه ریاکاری است.



وی افزود: حضرت علی(ع) می فرماید: اگر می‌خواهی آزاد باشی بنده خدا باش زیرا در غیر ان صورت بنده دیگران خواهی شد، که این سخن در باب کسانی که با ریاکاری سعی در جلب توجه بنده خدا را دارند، مصداق دارد.



عزت حقیقی در پیشگاه خداوند است



مدیرگروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی بیان کرد: کسانی که با ریا سعی در کسب عزت از دیگران دارند باید به این نکته توجه کنند که عزت حقیقی در پیشگاه خدا است و جز از درگاه او نمی‌توان به عزت رسید.



اکبری‌مطلق درباره علل به وجود آمدن رذیله اخلاقی ریا در افراد اظهار کرد: ضعف شخصیت، عدم اعتماد به نفس کافی برای ظهور توانمندی‌ها و در نهایت عدم اعتماد به خدا موجب بروز ریاکاری در سطح جامعه می‌شود.



وی بیان کرد: یکی دیگر از علل ریشه دواندن ریا در رفتار افراد نشناختن شگفتی‌های وجودی است به گونه‌ای که امام علی(ع) می‌فرماید: تو جهان بزرگی هستی که جهان کوچک برای تو خلق شده است و وقتی انسان بزرگی خویش را بشناسد حاضر نخواهد شد به ریاکاری کرامت خویش را از بین ببرد.



ریاکاران هیچ‌گاه آرامش را درک نخواهند کرد



مدیرگروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی گفت: کسانی که با ریاکاری سعی در جلب توجه دیگران را دارند هیچ‌گاه به آرامش نخواهند رسید، زیرا مجبورند در زندگی به صورت مستمر رضایت دیگران را جلب کنند.



اکبری مطلق عنوان کرد: در مقابل ریاکاری، اخلاص وجود دارد و در سوره ص آیه 82 و 83 آمده است که شیطان پس از رانده شدن از درگاه خدا گفت: « الَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ إِلَّا عِبَادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ؛ به عزت تو سوگند که همگان را گمراه کنم ، مگر آنها که از بندگان مخلص تو باشند»



وی با اشاره به بیان یک داستان تاریخی ادامه داد: نقل شده است شخص ریاکاری سعی کرد تا شبی را در مسجد عبادت کند و آن عبادتش تنها برای خدا باشد. تا ساعتی از شب عبادت کرد تا صدای باز شدن دری به گوشش خورد و گمان کرد شخصی وارد مسجد شده است.



مدیر گروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی افزود: این شخص با تصور اینکه شخصی وارد مسجد شده اخلاص و عهد خود را فراموش کرده و با قرائتی زیبا سعی در جلب توجه داشت. تا اینکه صبح دید بر اثر باران دیشب حیوانی وارد حیاط مسجد شده و این صدا از ورود او بوده است.



اکبری مطلق گفت: آن شخص ناله‌ای سر داد و گفت خدایا تا دیروز برای بندگان تو ریا می‌کردم و امروز به‌خاطر حیوانی ریا کردم که این نشان می‌دهد انسان با ریا تا چه اندازه کرامت خود را لگد مال می‌کند.

captcha