رضا درستکار، کارگردان و منتقد سینما، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره فیلم جدید خود گفت: برای ساخت فیلم سینمایی «مینو» که در با موضوع دینی تولید خواهد شد، منتظر مساعدتهای لازم هستم تا آن را جلوی دوربین ببرم. فیلمنامه این فیلم سینمایی با محوریت «تشرف» به نگارش درآمده است. درباره چگونگی شکلگیری ایده این فیلمنامه هم باید بگویم که یک خواب باعث خلق این سناریو شد. خوابی که یکی از دوستانم دیده بود و برای من جذابیت بسیار بالایی داشت تا جایی که تصمیم گرفتم فیلمنامهای بر مبنای آن بنویسم.
وی افزود: این فیلم سینمایی به نوعی تصویرگر برزخ است، البته چون موضوع برزخ به ماوراء مربوط است و شاید این تصور پیش آید که «مینو» دارای جلوههای ویژه و کامپیوتری خاص است، باید بگویم سینمای ما به لحاظ تکنیکی نمیتواند همچون سینمای هالیوود عمل کند، پس نباید از این فیلم توقع کارهای مشابه خارجی را داشت. نکته دیگر این که ما در این فیلم تا حد امکان سعی کردیم موضوع را به شکل رئال بیان کنیم تا با محدودیتهای فنی سینما کشورمان مواجه نشویم.
درستکار ادامه داد: فیلمنامه این فیلم دینی سال 88 در ذهن من شکل گرفت و من از همان زمان نگارش فیلمنامه آن را آغاز کردم، البته فرصت ساخت در آن دوران برایم فراهم نشد، اما در دولت جدید این فرصت مهیا شد و توانستم با مرکزی صحبت کنم و نظر مثبت آنان را برای ساخت این اثر سینمایی به دست آورم. درباره شروع زمان فیلمبرداری هم باید بگویم که در ابتدا منتظر پروانه ساخت برای این کار هستم، سپس سعی خواهد شد لوکیشنهایی که با فضای قصه همخوان باشد، انتخاب کنیم.
تبلیغ آموزههای دینی با زبان سینما برای نسل جوان
این منتقد سینما در پاسخ به این سؤال که چه احساس نیازی برای ساخت چنین فیلمی کرده است، گفت: ما باید بتوانیم آموزههای خود را به نسل جوان نشان دهیم، وگرنه علاقهمندان به سینما جذب فیلمهای خارجی میشوند که به صورت فراوان در خیابانهای شهر به فروش میرود. این آثار که عمدتاً برگرفته از اندیشههای باطل هستند ذهن جوانان را منحرف میکنند. برای نمونه میتوان فیلمهای بسیاری را مثال زد، اما متأسفانه ما در مقابل این تولیدات تنها آنها را در قالب برنامههای تلویزیونی یا یاداشتهای نوشتاری نقد میکنیم. روشی که لازم است، اما کافی نیست، چون تولید داخلی هم میتواند قدمی بزرگ برای علاقهمندان به سینمای دینی باشد.
درستکار اضافه کرد: من از مسئولان میخواهم که این حوزه را جدی بگیرند و به آن اهمیت دهند. این جدی گرفتن هم به این معنا نیست که با سفارش دادن زمینهساز تولیدات سطحی باشند، بلکه جستوجو کنند و فیلمنامههای خوب را برای تولید انتخاب کنند. در این میان لازم است کمی هم به فیلمسازان اجازه دهند که اندیشههای نوآورانهای را در کار دخیل کنند؛ به شرطی که این نوآوری با تحقیق و مشاوره کارشناسان دینی انجام شود.
وی در پایان بیان کرد: چند سال پیش فیلمی با نام «چه رویاهایی میآیند» چندین بار از سیما پخش شد که در آن رابین ویلیامز بازی کرده بود. در این فیلم بهشت و دوزخ ترسیم شده بود، چرا ما باید به فیلمی درباره آن دنیا که با تکیه بر اندیشههای غیراسلامی ساخته میشود چندین بار فرصت نمایش دهیم، اما اگر فیلمی بخواهد در داخل کشور در این حوزه تولید شود تا این اندازه پیش پایش سنگاندازی میکنیم؟ این سؤالات اگر پاسخ داده شود، مسلماً سینمای دینی به وضعیتی مطلوبتر دست پیدا خواهد کرد.