حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، دبیر همایش تجلیل از خادمان قرآن، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه انتخاب افراد با عنوان خادم قرآن کریم به منظور ارج نهادن به رشتههای قرآنی و فعالان این عرصه است، گفت: برگزاری چنین همایشی باعث خواهد شد تا انگیزه و شور و شوق در بین جوانان به وجود بیاید و از این طریق جامعه را هرچه بیشتر با فرهنگ قرآنی آشنا کنیم.
دبیر همایش تجلیل از خادمان قرآنی افزود: خادمان قرآن، طبعاً کسانی هستند که سالیان طولانی در بخشهای مختلف قرآن از استعداد و توانایی خود استفاده کردهاند تا خدمات ماندگار و ارزشمندی را از خود بر جای بگذارند.
حجتالاسلام خسروی تصریح کرد: این همایش هفت کمیته در هفت موضوع دارد تا در هر موضوع یک خادم قرآن کریم را داشته باشیم. اولین کمیته مربوط به آموزش قرآن کریم است که براساس آن افرادی که بیشترین و بالاترین خدمات آموزشی را در زمینه آشنایی با روخوانی، روانخوانی، تجوید و مفاهیم قرآن کریم داشته باشند به دبیرخانه معرفی و در نهایت برای تجلیل انتخاب خواهند شد.
وی یکی دیگر از کمیتهها را مربوط به تبلیغ و ترویج قرآن کریم عنوان کرد و یادآور شد: در این بحث افرادی که با تلاوتهای زیبا و شورانگیز خود باعث تبلیغ و ترویج قرآن کریم شدهاند چه در بحث حفظ و چه در بحث تلاوت قرآن کریم انتخاب و برای تجلیل معرفی خواهند شد.
دبیر همایش تجلیل از خادمان قرآن اظهار کرد: یکی دیگر از کمیتهها مربوط به پژوهشهای قرآنی است که براساس آن افرادی که در پژوهشهای قرآنی و تفسیر ترجمه قرآن کریم فعالیتهای عمده و اثرگذاری داشتهاند، معرفی خواهند شد.
حجتالاسلام خسروی گفت: کمیته مدیران قرآنی، هنرهای قرآنی، خدمات نرمافزاری و اطلاعرسانی و خدمات چاپ و نشر قرآن کریم عناوین سایر کمیتههای همایش تجلیل از خادمان قرآنی است که از بین فعالترین افراد حوزههای نام برده تعدادی برای انتخاب خادم برگزیده قرآن معرفی خواهند شد.
وی افزود: هر کارگروه به صورت داخلی برای خود جلساتی تشکیل داده است و براساس نتایج به دست آمده از کارگروهها افرادی را به عنوان خادم قرآن به شورای خادمان قرآن معرفی میکنند و در مجموع در اینجا تصمیمگیری میشود، افرادی که در اولویت بالاتری باشند و در طی 21 دوره گذشته نیز از آنها به عنوان خادم قرآن تجلیل نشده باشد، به عنوان خادم قرآن در سال 1393 معرفی خواهند شد.
دبیر همایش خادمان قرآن با بیان اینکه سعی شده است تا این کارگروهها در ادوار گذشته با سازوکار و آیین نامه مشخصی کار را دنبال کنند، گفت: در برههای از زمان توجه چندانی به شاخصها صورت نمیگرفت و افرادی معرفی میشدند که حق برخی از آنها خادمی قرآن بوده است و برخی دیگر نیز در اولویت نبودهاند. البته نباید زحماتی که در ادوار گذشته کشیده شده است، نادیده گرفت.
حجتالاسلام خسروی در مورد اینکه برنامهای برای استفاده از تجربیات این افراد در موارد مختلف در نظر گرفته شده است یا خیر؟ گفت: این عنوان یک عنوان افتخاری برای افراد برگزیده است و جنبه تشویقی دارد تا در جامعه به عنوان الگو شناخته شوند؛ چرا که از نظر تربیتی و رفتاری بسیار اثرگذار خواهند بود.
وی در مورد هدایای افرادی که به عنوان خادم قرآن معرفی خواهند شد، گفت: این هدایا از لحاظ نقدی مانند سالهای گذشته است و به هر کدام از خادمان 14 سکه بهار آزادی اهدا خواهد شد، البته مناسب بود بسیار بیشتر از این باشد اما بنابر این نیست که این همایش جنبه مادی پیدا کند و به نیت 14 معصوم(ع) این هدایا در نظر گرفته شده است ولی مهمتر از آن لوح خادم قرآنی است که به آنها اهداء میشود.
دبیر همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم در پایان با تأکید بر اینکه نفرات برگزیده جهت تجلیل در همایش خادمان قرآن باید تا ابتدای ماه مبارک رمضان معرفی شوند، گفت: پس از مشخص شدن خادمان قرآنی و نهایی شدن اسامی در شورای عالی خادمان قرآن که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون قرآن و عترت وی برگزار میشود، اسامی مطرح و نظر نهایی در مورد آنها داده خواهد شد.