به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، علی صالح آبادی درباره این جلسه گفت: شرکتهای ریلی در این جلسه با مکانیسم بازار سرمایه برای تأمین مالی آشنا شدند و مهمترین نکته ای که برای شرکت های ریلی در این جلسه روشن شد، معادل سازی هزینه تأمین سرمایه از طریق بازار سرمایه و نظام بانکی بود.
وی افزود: اساساً موضوع دو نرخی شدن در هر بازاری باعث برهم خوردن قواعد بازار است. در بازار سرمایه هم برای انتشار یک صکوک از زمان انتخاب ارکان تا سیر مراحل اداری، هزینه هایی معادل نظام بانکی رقم می خورد و به عبارتی با فرض اینکه تمام شرایط انتشار صکوک برای شرکت ها فراهم باشد بهای تمام شده تأمین مالی حداقل 25 درصد خواهد بود که این رقم برای برخی شرکت ها توجیه پذیر است و برای برخی شرکت ها مانند شرکت های ریلی توجیه ندارد.
صالح آبادی در خصوص راهکار دوم گفت: شرکت راه آهن ابزاری همچون حق سیر در اختیار دارد که می تواند با کاهش این هزینه، بخشی از هزینه تأمین سرمایه شرکت های ریلی را جبران کند. به عبارتی هر واگنی که روی ریل راه آهن می رود باید به شرکت راه آهن حق سیر دهد که شرکت راه آهن بر این اساس می تواند حق سیر را پایین بیاورد که برای شرکتهای ریلی این تأمین مالی موجه شود.
رئیس سازمان بورس درباره نتیجه کلی این جلسه برای انتشار صکوک مورد نیاز شرکت های ریلی گفت: اگر شرکت راه آهن حق سیر را پایین بیاورد و بهینه سازی مصرف سوخت با شرکت راه آهن یا شرکت های ریلی به یک مدل جامع برسند، انتشار صکوک برای شرکت های ریلی مقرون به صرفه خواهد شد.