کد خبر: 1421423
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶

مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه اوگاندا تأسیس می‌شود

شعب خارجی: مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه «کامپالا یونیورسیتی» اوگاندا با همکاری مرکز مطالعات اسلامی بین‌المللی مرکز مدیریت حوزه‌ علمیه‌ قم تأسیس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، حجت‌الاسلام محمدعلی شمالی، رئیس مرکز مطالعات اسلامی بین‌المللی مرکز مدیریت حوزه‌ علمیه‌ قم و نماینده‌ مقام معظم رهبری در مرکز اسلامی لندن، به دعوت رئیس دانشگاه کامپالا یونیورسیتی در اوگاندا حضور پیدا کرد و تفاهم‌نامه‌ همکاری علمی و دانشگاهی بین مرکز تحت مدیریت خود با این دانشگاه را امضاء کرد.

در این دیدار طرفین درباره‌ تأسیس مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه کامپالا یونیورسیتی اوگاندا به توافق رسیدند.

در این دیدار که با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا برگزار شد، علاوه بر رؤسای دو مرکز، معاونان دانشگاه کامپالا یونیورسیتی و اکبر توحیدلو، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا نیز حضور داشت.

پروفسور «بدرو کاتریگا»، رئیس دانشگاه کامپالا یونیورسیتی گفت: توسعه‌ روابط علمی و دانشگاهی بین دانشگاه‌های جمهوری اوگاندا و جمهوری اسلامی ایران، یکی از اهداف ما است و به همین دلیل به دنبال توسعه‌ همکاری‌های علمی و دانشگاهی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران هستیم.

وی افزود: دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران از سطح بسیار بالایی در امور علمی و تحقیقاتی برخوردارند و ما به دنبال استفاده از پتانسیل‌های علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران هستیم.

بدرو کاتریگا در ادامه‌ انعقاد این تفاهم‌نامه را یک تحول تاریخی برای دانشگاه کامپالا یونیورسیتی دانست و گفت: این تفاهمنامه نخستین تفاهمنامه‌ یک مرکز مطالعاتی جمهوری اسلامی ایران و یک دانشگاه اوگاندایی است و ما باید از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده علمی را ببریم.

همچنین اکبر توحیدلو، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا در این دیدار گفت: این تفاهم‌نامه، نخستین تفاهمنامه بین یک مرکز ایرانی و یک دانشگاه اوگاندایی است و امید دارم که اولین تفاهم‌نامه دارای خیر و برکت برای آغاز و توسعه‌ همکاری‌های علمی و دانشگاهی بین دو کشور خواهد شد.

وی در ادامه گفت: علاوه بر تأسیس مرکز مطالعات اسلامی، تأسیس اتاق ایران نیز باید در دستور کار قرار گیرد و ما آمادگی داریم که منابع علمی برای تجهیز اتاق ایران را تأمین کنیم.

توحیدلو افزود: رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا آمادگی دارد که بخشی از تحقیقات علمی خود را به مرکز مطالعات اسلامی واگذار کند و زمینه‌ فعالیت مرکز مطالعات اسلامی را فراهم آورد.

 مبادله‌ اساتید و اعضای هیأت علمی، مبادله‌ دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی، تأسیس کرسی اسلام‌شناسی در دانشگاه کامپالا یونیورسیتی، تأسیس اتاق ایران در دانشگاه کامپالا یونیورسیتی، برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی برای اساتید، اعضای هیئت علمی و دانشجویان، اعطای فرصت‌های مطالعاتی برای تحقیق درباره‌ ایران برای اساتید، اعضای هیئت علمی و دانشجویان و همچنین حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی با موضوع ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی برخی از موضوعاتی بود که در این دیدار مورد مذاکره قرار گرفت و بر اجرای آن‌ها توافق شد.

captcha