کد خبر: 1421533
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
جعفری خبر داد:

اجرای ۵۸ درصد برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) توسط مردم / آغاز جشنواره ۶ تا ۱۶ شهریور

گروه جامعه: دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با تأکید بر اینکه تلاش‌می‌شود برنامه‌های این جشنواره به صورت مردمی برگزار شود، گفت: ۵۸.۲ درصد برنامه‌ها در سال جاری توسط مردم و ۴۱.۸ درصد توسط دستگاه‌های اداری و دولتی انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) امروز دوشنبه دوم تیر ماه با حضور حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی رئیس شورای هماهنگی ستاد بزرگداشت دهه کرامت، سیدجواد جعفری دبیر جشنواره و محمود واعظی دبیر بخش بین‌الملل جشنواره امام رضا(ع) در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
سیدجواد جعفری در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه راهبرد اصلی جشنواره امام رضا(ع)، فرا گرفتن و منتقل کردن معارف رضوی است، گفت: جشنواره دوازدهم در سه عرصه، 85 شاخه، 31 استان در ایران، 75 کشور و 200 نقطه جهان برگزار می‌شود.
وی عرصه نهادهای دولتی، عرصه جشن‌های مردمی و عرصه بین‌الملل را سه عرصه برگزاری جشنواره برشمرد و گفت: زمان برگزاری جشنواره ششم تا 16 شهریور (یکم تا یازدهم ذی‌القعده) است و 360 سازمان، نهاد، تشکل غیردولتی و مردم‌نهاد و ... در برگزاری جشنواره مشارکت دارند.
دبیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) درباره داوری این جشنواره نیز گفت: کار داوری آثار بر عهده 500 نفر از شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی در 31 استان کشور است و بیستم مرداده ماه داوری‌ها به پایان می‌رسد و نفرات برگزیده مشخص می‌شوند. مراسم افتتامیه در قم است و اختتامیه نیز در شب میلاد امام رضا(ع) در مشهد مقدس برگزار می‌شود.
معرفی 16 شخصیت مبرّز در عرصه فرهنگ رضوی به عنوان خادمان نمونه

جعفری درباره جزئیات مراسم اختتامیه اعلام کرد: در سال جاری 16 شخصیت مبرّز در عرصه فرهنگ رضوی به عنوان خادمان نمونه معرفی می‌شوند که هشت نفر متعلق به داخل و هشت نفر دیگر متعلق به خارج کشور هستند.
دبیر جشنواره امام رضا(ع)، «سبک زندگی رضوی و اقتصاد مقاومتی»‌ را دو اولویت جشنواره امسال دانست که از فرمایشات مؤکد رهبر انقلاب اخذ شده است و گفت: بزرگداشت امامزادگان امسال به دو امامزاده ویژه یعنی بی‌بی حکیمه (خواهر امام رضا) در گچساران در استان کهکیلویه و بویراحمد و امامزاده حسین‌بن موسی الکاظم (برادر امام رضا) در طبس اختصاص دارد.
وی با تأکید بر اینکه تلاش داریم برنامه‌های جشنواره رضوی مردمی باشند، گفت: 58.2 درصد برنامه‌ها در سال جاری توسط مردم و 41.8 درصد توسط دستگاه‌های اداری و دولتی انجام می‌شود.
ترجمه سالانه 50 اثر رضوی برای خارج کشور
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در ادامه تأکید کرد: قصد داریم آثار سینمایی، رمان و نمایشنامه را برای تولید سفارش دهیم. در بخش ادبی هم چشم‌انداز ما ترجمه سالانه 50 اثر رضوی برای خارج کشور است، ضمن اینکه تاکید داریم فعالیت‌های جشنواره به سمت بومی شدن و مردمی شدن حرکت کند، بنابراین 58 درصد برنامه‌ها توسط مردم و 42 درصد توسط دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی برگزار می‌شود.
وی افزود:‌ با معاونت سینمایی هماهنگی شده است تا فیلم‌های مروج فرهنگ و اخلاق رضوی مورد حمایت قرار گیرد، همچنین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آنها را مورد حمایت قرار می‌دهد و غیر از جوایزی که دریافت می‌کنند، هزینه ساخت فیلم بعدی آنها نیز تأمین می‌شود.
جعفری ادامه داد: برای فیلم‌های که به نوعی با فرهنگ رضوی مرتبط است، زیرنویس به زبان‌های مختلف تهیه می‌شود و در تیراژ انبوه به کشورهای برگزار کننده جشنواره ارسال خواهد شد.
وی تأکید کرد: به برگزیدگان نخست جشنواره‌های هنری امام رضا(ع) رتبه هنری توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطا می‌شود.
جعفری ضمن اشاره به برگزاری بخش دانشگاهی جشنواره در اردیبهشت و برنامه‌های استقبال از کاروان نمادین امام رضا(ع) در تیرماه افزود: امسال تاکید داریم برنامه‌های رضوی را به طول سال تسری دهیم تا ترویج سیره و معارف اهل بیت در طول سال انجام گیرد، طراحی هفته‌های فرهنگ رضوی به همین منظور صورت گرفت.
وی با اعلام این مطلب که برای هر یک از 85 شاخه جشنواره در استان‌ها یک ناظر فنی تخصصی خواهند داشت، اظهار کرد: بانک اطلاعات جشنواره نیز ایجاد و نفرات برتر جشنواره دوازدهم وارد این بانک اطلاعاتی می‌شود و در سال‌‌های بعد علاوه بر اعلام عمومی فراخوان جشنواره برای اعضای بانک اطلاعاتی این فراخوان به صورت ویژه ارسال می‌شود.

captcha