کد خبر: 1422671
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
قره‌شیخلو خواستار شد:

بررسی تناسب بین بودجه و خروجی دستگاه‌های قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن با انتقاد از اینکه دستگاه‌های قرآنی بیشتر فعالیت‌های خود را به کارهای حجمی و شعاری اختصاص داده‌اند، خواستار شد تا توجه ویژه‌ای به خروجی کار دستگاه‌های قرآنی متناسب با بودجه دریافتی شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم امشب، چهارم خردادماه، در نشست «قرآن و مطالبات مقام معظم رهبری» که در بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد، پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه امور قرآنی در کشور را مدیون نگاه کارشناسانه مقام معظم رهبری به مقوله قرآن دانست.

خلأ وجود نهاد رصد‌کننده فعالیت‌های قرآنی

وی با بیان اینکه هنوز اهداف مدنظر مقام معظم رهبری در زمینه امور قرآنی محقق نشده است گفت: مشکل ما خلأ وجود یک نهاد به منظور رصد و پیگیری فعالیت‌هایی است که در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد.
وی محقق نشدن کامل مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه امور قرآنی را دارای دو دلیل عمده دانست و گفت: مسئول مستقیمی برای پیگیری عملکرد دستگاه‌ها در زمینه فرمایشات رهبر معظم انقلاب وجود ندارد. باید سازمانی وجود داشته باشد که سایر نهادها خود را موظف به اجرای دستورات آن بدانند.
قره‌شیخلو با انتقاد از اینکه دستگاه‌های اجرایی نیز فعالیت‌های خود را به کارهای حجمی و شعاری که فضای رسانه‌ای دارد اختصاص داده‌اند و کارهای اساسی و زیربنایی کمتر صورت می‌گیرد، تصریح کرد: اعتبار مالی، سرمایه انسانی و انرژی بیش از آنکه به کارهای زیربنایی اختصاص یابد به امور شعاری اختصاص یافته است. به عنوان مثال برگزاری مسابقات قرآن بیش از مسائل آموزش قرآنی دنبال می‌شود.
وی جلسات دیدار جامعه قرآنی با مقام معظم رهبری را در اول ماه مبارک رمضان دارای ظرفیت‌های زیادی دانست و گفت: این جلسات باید به محفلی برای تحلیل اوضاع قرآنی کشور و بیان نقاط ضعف و قوت تبدیل شود.

قره‌شیخلو به بیان اقدامات این سازمان در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم که از مطالبات مقام معظم رهبری بوده است اشاره و عنوان کرد: پیش از اینکه معظم له در این زمینه صحبت کنند ما ورودی به قضیه حفظ قرآن نداشتیم، چون احساس می‌کردیم سایر نهادها در این زمینه فعالیت دارند.

برنامه‌ریزی 5ساله برای تربیت 500 هزار حافظ 3 جزء قرآن

وی ادامه داد: پس از برگزاری آزمون به این احساس نیاز و تدبیر بجای مقام معظم رهبری پی بردیم و دوره‌های آموزش حفظ قرآن را در پنج عنوان آغاز کردیم. اکنون طی برنامه پنج ساله طرح تربیت 500 هزار حافظ سه جزء قرآن و سه میلیون آموزش صحیح‌خوانی قرآن را در دستور کار قرار دادیم.
وی نگاه غیرکارشناسی را نیز عامل بسیاری از مشکلات دانست و گفت: به طور مثال در ماه رمضان جلسات جزءخوانی قرآن متعددی در کشور برپا می‌شود اما به دلیل ضوابط سختی که اعمال شده امکان پخش برخی از آنها از تلویزیون کمتر وجود دارد.

مدیر کمیته محافل و مراسم بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در پایان سخنان خود خواستار توجه ویژه به خروجی دستگاه‌های قرآنی متناسب با بودجه دریافتی شد.

یادآوری می‌شود، بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن تا 23 تیرماه در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار و نشست‌های متعدد قرآنی به همت کمیته محافل و مراسم برپا می‌شود.

captcha