کد خبر: 1422755
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۸
حجت‌الاسلام حائری‌زاده:

کتابت قرآن کریم باقیات صالحات است

گروه ادب: حجت‌الاسلام حائری‌زاده در همایش نسخ‌نویسان کتابت نور در سایه شمس الشموس خطاب به کاتبان قرآن تأکید کرد: قرآنی را که کتابت کرده‌اید، باقیات صالحات است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش «نسخ‌نویسان کتابت نور در سایه شمس الشموس» امروز، 5 تیرماه، در حسینیه الزهرا(س) واقع در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
حجت‌الاسلام سیدمهدی حائری‌زاده در این مراسم از جذب، حفظ و نشر نور به عنوان سه وظیفه مؤمن یاد کرد و گفت: جذب نور نخستین وظیفه مؤمن است.
وی با بیان اینکه کلام خداوند متعال، کلامی نورانی است، اظهار کرد: قرآن کریم سفره‌ای است که برای هر کس در هر کجای جهان گسترده شده است تا از آن بهره ببرد و بهترین باقیات صالحات است.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده ادامه داد: کلام اهل بیت(ع) نیز نور است؛ در ابتدای قرآن گفته شده است که «هدی للمتقین»؛ قرآن همچون نور خورشید است. از سویی چهار چیز به عنوان شفا معرفی شده‌اند که دو مورد از آن در قرآن و دو مورد نیز در ولایت هستند.
وی با بیان اینکه قرآن شفاست، از عسل نیز به عنوان شفا یاد کرد و افزود: در زیارت ناحیه مقدسه نیز گفته شده است که تربت امام حسین(ع) شفاست و آب زمزم نیز مورد چهارم است که خداوند در آن شفا قرار داده است.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده تأکید کرد: صرف قرائت قرآن کفایت نمی‌کند. بارها سفارش شده است که تا آنجا که می‌توانید، قرآن بخوانید و به این نیز بسنده نشده و تأکید شده که تدبر در قرآن لازم است. در جای دیگری گفته شده است که انسان باید به آنچه از قرآن کریم می‌خواند، عمل کند.
وی با اشاره به پنج ارتباط که در قرآن از آن یاد شده گفت: اولین ارتباط برای مؤمنین، ارتباط خود با خود است؛ من عرف نفسه، فقد عرف ربه. در این راستا مؤمن باید در شبانه روز بر چند موضوع مراقبت کند که اول آنها نفس انسان است.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده بر محاسبه به عنوان دیگر موردی که مؤمن باید بر آن مراقبت داشته باشد یاد کرد و افزود: «حاسبوا قبل ان تحاسبوا». همچنین مراقبت از اعمال وجه دیگری است که باید به آن توجه داشت.
وی با بیان اینکه عمده دعاهای قرآنی با «ربنا» آغاز می‌شود، عنوان کرد: تمام عبادات برای این است که انسان با خدا ارتباط برقرار کند. خداوند گفته است که همه افراد در پیشگاه وی فقیر هستند و اگر کسی می‌خواهد به غنا برسد، باید به وی متصل شود.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده از ارتباط با جامعه به عنوان وجه دیگر ارتباطاتی یاد کرد که در قرآن به آن اشاره شده است و گفت: 53 قصه در قرآن کریم داریم که با جامعه چطور برخورد کنیم. همچنین حدود 17 آیه درباره چگونگی صحبت با مردم در قرآن آمده است.
وی با بیان اینکه صحبت مناسب با مردم رغبت آنان را به سوی شما افزون می‌کند و همین موضوع زمینه توجه به خداوند متعال است، اظهار کرد: در قرآن مصداق  حکومت پاک، حکومت حضرت سلیمان(ع) و حکومت فاسد، حکومت فرعون است.
این سخنران افزود: جوان پاک در شرایط ناپاک حضرات مریم و یوسف(ع) هستند. در قرآن از 27 زن سخن به میان آمده است که تنها نام مریم از میان آنها بیان شده است؛ جوانان می‌گویند نگهداری دین سخت است، بله ولی گاه باید در این زمینه هجرت کرد مانند اصحاب کهف.
وی از زنان و مردان موفق همچون حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و زن و مرد ناپاک همچون ابوجهل و همسرش در قرآن یاد کرد. حضرت نوح و همسرش نمونه شوهر خوب و زن بد و آسیه و فرعون نمونه زن خوب و مرد ناپاک هستند.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده با بیان اینکه قرآن کریم با ارائه این مثال‌ها در صدد کُد دادن است، گفت: نباید همت ما معطوف به خواندن قرآن باشد بلکه باید قرآن را خواند و آن را درک کرد. امام(ره) فرمودند که قرآن را بخوانید و مزه مزه کنید.
وی با بیان اینکه دست کاتبان قرآن در قیامت به نفع آنان گواهی می‌دهد و دست شما باقیات و صالحات است، اظهار کرد: ارتباط با طبیعت که 400 آیه از آن در قرآن آمده است، وظیفه دیگر مؤمن است و 27 آیه نیز درباره مواد غذایی و 53 آیه درباره ادب غذایی آمده و تمامی این دستورات در قرآن بیان شده است.
حجت‌الاسلام حائری‌زاده در پایان سخنانش پس از جذب نور، بردیگر وظایف مؤمن اشاره کرد و گفت: پس از این مرحله، باید به حفظ و نشر نور اقدام شود.

captcha