به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «گفتوگوی ادیان، توسعه و همزیستی مسالمتآمیز» عنوان نشستی است که در قالب اولین دور گفتوگوی دینی منطقهای مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری و تلاش رایزنی فرهنگی و سفارت کشورمان در زیمبابوه، با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی از ایران، زیمبابوه، نامیبیا، آفریقای جنوبی و کنیا در دانشکده کاتولیک شهر حراره، پایتخت زیمبابوه برگزار شد.
اعضای هیئت ایرانی در این دور از گفتوگو را محمدحسین مختاریپور، مدیر مؤسسه پژوهشگاه عروةالوثقی، محمدباقر طالبیدارابی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم، غلامرضا رئیسیان، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، امیننژاد، سفیر و شجاعخانی، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در زیمبابوه تشکیل داند.
از دیگر کشورهای حاضر در این نشست نیز سرافیم کیخوتیس، اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس یونان زیمبابوه و آنگولا، اندانگا، اسقف اعظم کلیسای آپستولیک زیمبابوه، ستیسر، رئیس دانشکده کاتولیک حراره و جمعی از رهبران و اندیشمندان این کشورها حاضر بودند.
کشیش سینه، نماینده ویژه رییس شورای کلیساهای مسیحی زیمبایوه به نمایندگی از کمیته گفتوگوی میان ادیان و سنتهای زیمبابوه، گفت: این کنفرانس منطقهای گفتوگوی ادیان، منشأ دستاوردهای خوبی خواهد بود.
در ادامه امیننژاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه، ضمن خوشامدگویی به میهمانان خارجی و حضار در جلسه، در سخنانی اظهار کرد: برگزاری این کنفرانس در زیمبابوه از این جهت حائز اهمیت است که در این کشور همزیستی مسالمتآمیز بین پیروان ادیان و مذاهب گوناگونی از جمله مسیحی، مسلمان، بودایی و ... وجود دارد و سطح بالای بردباری دینی را میتوان بهوضوح مشاهده کرد.
وی همچنین به اهمیت گفتوگوی بین اندیشمندان و رهبران ادیان و مذاهب مختلف در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: اوج غلبه مادیگرایی بر زندگی انسان مدرن به خصوص طی قرن گذشته، علاقه انسانها به معنویت و تعالیم آسمانی همچنان زنده و بلکه در یک سیر صعودی است.
وی افزود: غفلت از معنویت و دوری از تعالیم و ارزشهای اصیل الهی و آسمانی صحنهها و وقایعی کمسابقه از نابردباری و خشونت را در جهان به وجود آورده و به نگرانیهای جدی در مورد ادامه همزیستی مسالمتآمیز بین فرهنگها و جوامع مختلف دامن زده است.
سفیر کشورمان در پایان سخنان خود اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران، مبتکر ایدهها و پیشنهادات و آغاز کننده گفتوگوها و نشستهای متعدد بین اندیشندان و رهبران دینی مسلمان، مسیحی و یهودی بوده است. نامگذاری سال 2000 به عنوان «سال گفتوگوی فرهنگها و تمدنها» با تصویب قطعنامهای در سازمان ملل متحد براساس پیشنهاد رئیس جمهور وقت و تصویب قطعنامه «جهان عاری از خشونت و تروریسم» در اجلاس 68 مجمع عمومی ملل متحد در سال 2013 براساس پیشنهاد جناب دکتر روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران از جمله این ابتکارات هستند.
سخنران بعدی جلسه، اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس یونان، زیمبابوه و آنگولا، سرافیم کیخوتیس بود که ضمن تقدیر از برگزاری این کنفرانس، پیامی از پاتریارک اعظم کلیسای مذکور را ابلاغ کرد.
در بخشهایی از این پیام آمده بود: «در جهانی که دچار نابردباری دینی شده است و متأسفانه عدهای کجاندیش به نام دین و با تفسیر غلط از آموزههای الهی دست به جنایت میزنند، تنها راه نجات از این بنبست موجود، گفتوگوی بینادینی است و برگزاری این کنفرانس منطقهای در آفریقا، به یقین نویدبخش خواهد بود.»
اندانگا، اسقف اعظم کلیسای آپستولیک زیمبابوه نیز با اشاره به این که بیش از 65 درصد مسیحیان این کشور پیرو کلیسای آپستولیک هستند، گفت: زمانی که برخی گروههای افراطی به نام دین مرتکب جنایت میشوند، برگزاری چنین کنفرانسی آن هم در آفریقا که بعضی از مناطق آن متأسفانه طعمه درگیریهای فرقهای شده است، بسیار حائز اهمیت و مبارک است و معتقدم برگزاری این چنین گفتوگوهای بینادینی که حتماً تأثیرگذار بوده و دستاوردهای مثبتی دارند را در آینده دنبال کنیم.
سپس ستیسر، رئیس دانشکده کاتولیک حراره ضمن ابراز خرسندی نسبت به برگزاری چنین کنفرانسی گفت: بعد از سالها که این دانشکده با هدف ایجاد آشنایی و تعامل میان ادیان مختلف تأسیس شد، برگزاری چنین نشستی در این مکان برای من که ریاست این دانشکده را به عهده دارم و برای بنیانگذار آن که در میان ما نیست، بسیار خرسندکننده است.
مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اجرای سیاستهای 5 ساله خود برای توسعه گفتوگوی بینادیانی در قاره آفریقا، این برنامه را از سال گذشته با همکاری رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه و رهبران و اندیشمندان مسیحی پیگیری کرده به عنوان اولین گفتوگوهای بینادینی منطقه آفریقا انجام داده است.