عنایتالله کلیج، یک کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تبریک فرارسیدن ماه ضیافت الهی، اظهار کرد: برای سالم ماندن یکی از مهمترین نکات مصرف از گروههای اصلی غذایی است؛ بر همین اساس با توجه به اینکه در این ماه معمولاً غذایی دریافتی کمتر از میزان غذایی دریافتی در روزهای معمول است، مصرف متعادل همه گروههای غذایی بیش از سایر ماههای سال به افراد توصیه میشود.
وی افزود: مطالعات نشان داده است روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان میتواند باعث برکات فراوان جسمی و فیزیولوژیک باشد؛ متخصصین علوم پزشکی نیز از جنبههای مختلف به آثار مفید روزهداری پرداختهاند اما اگر به روزهداری بطور اصولی عمل نشود ممکن است مشکلاتی را همراه داشته باشد.
به گفته وی، در ایام روزهداری که فرد در طی روز از خوردن پرهیز میکند باید برای تنظیم متابولیسم طبیعی در ساعات باقیمانده یک نظم غذایی را ایجاد کند.
کلیج گفت: برای کنترل متابولیک در طی ماه رمضان، رعایت نکاتی همچون، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعدهها به حداکثر ممکن(افطاری- شام- سحری) و صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار(شیرگرم، فرنی و شیر برنج) میتواند کمککننده باشد.
وی همچنین استفاده از سبزیها و میوهها در هنگام افطار، عدم زیادهروی در مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری را به روزهداران توصیه کرد.
کلیج اظهار کرد: مصرف مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه به جای انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی(ویتامینها و مواد معدنی) هستند و پرهیز از مصرف آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد در شروع افطار و پرهیز از پرخوری از دیگر توصیههای تغذیهای برای حفظ سلامت روزادهداران در طول ماه مبارک رمضان است.