به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با گذشت پنج روز از افتتاح بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن و حضور در بخش نهادها و مؤسسات مردمی، تصور نمیشد که این غرفهها تازه سردر غرفهها خود را نصب کنند که این اتفاق در شب پنجم افتاد.
جدا از نبود نام مؤسسات و نهادها بر سردر غرفهها، مسئولان حاضر در غرفههایی که از شهرستانها آمدهاند، خبر از نداشتن مکانی برای ماندن دادند که این مشکل برای بانوان بیشتر است، زیرا اتحادیه تشکلهای قرآنی خود برای آقایان، مکانی را تهیه کرده است، اما بانوان مجبور هستند تا در منازل اقوام خود شبها را سپری کنند، یکی از این مؤسسات مؤسسه روشندلان اصفهان بود که دو بانوی نابینا و کمبینا مجبور بودند به منزل اقوام خود جهت استراحت مراجعه کنند.
کار کردن مترو طبق روال گذشته!
یکی دیگر از مشکلاتی که در گفتوگو با غرفهداران و مسئولان با آن برخورد کردیم بدقولی حمل و نقل عمومی در افزایش ساعت کار مترو برای بازدیدکنندگان بود که این اتفاق نیز تاکنون عملی نشده است. در این رابطه خبرنگار ایکنا به گفتوگو با حسن محمدی، مدیر بخش نهاد و مؤسسات نمایشگاه قرآن پرداخت.
حضور 45 مؤسسه و نهاد مردمی در نمایشگاه بینالمللی قرآن
وی در رابطه با تعداد مؤسسات مردمی حاضر در بخش نهادها و مؤسسات گفت: در حال حاضر قریب به 45 مؤسسه و نهاد قرآنی ـ مردمی وجود دارند که این تعداد شامل 13 نهاد و 32 مؤسسه مردمنهاد میشود.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در ادامه در رابطه با مشکلاتی که در این بخش وجود دارد، تصریح کرد: هماهنگیهای اجرایی با تأخیر انجام شد، اما با محدودیتهایی که ما نیز در جریان بودیم و توضیحاتی که مسئولان دادند ما هم قانع شدیم.
محمدی با بیان اینکه هدف در بخش نهاد و مؤسسات، پررنگ کردن جنبه ملی این نمایشگاه است افزود: در این راستا اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت از مؤسسات قوی شهرستانها مانند مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س)، روشندلان اصفهان، ثارالله(ع) شهرکرد برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرد و قرار بود که بحث اسکان و پذیرایی مؤسسات و نهادهای شهرستانی را نمایشگاه برعهده بگیرد که تاکنون خبری نشده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر اتحادیه مکانی را برای اسکان آقایان تهیه کرده است، اما در رابطه با بانوان کاری انجام نشده است و آنها در منازل اقوام خود هستند تا اتحادیه بتواند مکانی را برایشان تهیه کند.
محمدی در رابطه با فعالیت مؤسسات در این بخش گفت: اتحادیه سعی کرده است تا هر موسسه که در این بخش حضور پیدا میکند یک برنامه خاص داشته باشد، زیرا ماهیت این بخش غرفهای و مؤسسه محور بودن است؛ یعنی اتحادیه، برنامه چندانی در این بخش ندارد و مؤسسات باید خود برنامه اجرا کنند.
برگزاری 40 کارگاه آموزشی در بخش نهادها و مؤسسات قرآنی
وی در ادامه اظهار کرد: اتحادیه در این بخش، غرفهای را به نام کارگاه در نظر گرفته است تا مؤسسات، بتوانند فعالیتهای خود را به صورت عملیاتی و اجرایی در داخل کارگاه انجام دهند. در حال حاضر نزدیک 40 کارگاه در حوزههای حفظ، حوزه سبک زندگی، حوزه ازدواج و مسائل مختلف قرآنی از سوی غرفهها هماهنگ شده که در شبهای مختلف برگزار میشود.
مدیر بخش نهادها و مؤسسات مردمی نمایشگاه قرآنی با بیان اینکه مؤسسه، کلاسهای آموزشی خود را به صورت عملیاتی در این کارگاه برگزار میکند، گفت: از دیگر کارهایی که در این بخش انجام میشود، مشاوره قرآنی است که قبل از اذان، مشاوره سبک زندگی و پس از اذان نیز پاسخگویی به شبهات قرآنی است که غرفه دیگری برای این کار در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این بخش در نظر دارد تا پنج نشست تخصصی را در سالن نشستهای نمایشگاه برگزار کند، افزود: هدف از برگزاری این نشستها، بررسی مسائل کلان کشورها در حوزه قرآن است.
محمدی تصریح کرد: مؤسسات در ابتدای حضور خود در این بخش با فضای اختصاصی، تهیه غذا، دسترسی به سرویس بهداشتی، فاصله مسجد از این مکان، آب آشامیدنی و ... مشکل داشتهاند، در رابطه با اسکان، معترض هستند و مترو نیز که قرار بود تا ساعت 1 بامداد خدماترسانی کند، طبق روال گذشته کار میکند، اما در حال حاضر بخشی از مشکلات حل شده و اینها میتواند تجربهای برای سالهای آینده باشد.
مخصوصا بخش مؤسسات قرآنی. مکتوبات. بانوان
با تشکر از اطلاع رسانی خبرنگاران ایکنا
موفق و سربلند باشید