سیدرضا غلامی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اجرای طرح تشدید بازرسیهای کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، گفت: اولویت این طرح با مراکزی همچون محلهای عرضه آش، حلیم، رولبیا بامیه، شیرینیهای سنتی و اماکن تهیه و طبخ نذورات است که اختصاصا در این ماه فعالیت بیشتری را دارند.
غلامی با تاکید بر اینکه تیمهای مجموعه در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل نیز به بازرسی بهداشتی از اماکن یاد شده خواهند پرداخت، ادامه داد: در دستورالعملی ابلاغی به مراکزی استانی از آنها خواسته شده تا با سازمانهای دولتی و همچنین خصوصی همچون اتاق اصناف جلسات مشترکی را برگزار کنند تا به صورت کارگروهها و تیمهای مشترک بازرسی بتوانند کنترل و نظارت مناسبتر و با برنامه ریزی بهتری را داشته باشند.
حضور پنج هزار بازرس بهداشت محیط در طرح تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پنج هزار بازرس و کارشناس ستادی در اجرای هر چه مناسبتتر این طرح مشارکت دارند، اظهار کرد: سامانه خبری ارتباط مردمی 1490 نیز در این خصوص فعال است و شهروندان در صورتی که هرگونه شکایتی در زمینه مسائل بهداشتی داشته باشند میتوانند به این سامانه اعلام کنند.
وی همچنین به برخی توصیههای لازم برای روزه داران نیز اشاره کرد و افزود: افراد هرگونه مواد غذایی همچون زولبیا بامیه، آش، حلیم و... را که برای استفاده در این ماه مبارک تهیه میکنند باید از مراکز مشخص و دارای مجوز باشد و تحت هیچ شرایطی اقدام به تهیه چنین اقلامی از دست فروشان، اماکن متفرقه و... نکنند.
مواد غذایی پخته شده در شرایط محیط بیش از یک تا دو ساعت نگهداری نشود
غلامی ادامه داد: مواد غذایی پخته شده را روزه داران در شرایط محیط بیش از یک تا دو ساعت نگهداری نکنند تا غذا حرارت اولیه خود را از دست ندهد چرا که در غیر این صورت و کاهش دمای آن به زیر 63 درجه به آرامی به منطقه خطر فساد نزدیک و باعث ایجاد خطر برای مصرف کننده میشود.
وی عنوان کرد: به هر حال در این ماه استفاده از سبزی خوردن بیشتر از سایر ایام سال است بنابراین روزه داران باید سالم سازی سبزیجات را رعایت کنند. بدین منظور برای شستوشوی اولیه و یا انگل زدایی، یک تا سه قطره مایه به ازای هر لیتر آب به منظور کف آب کردن میوه و سبزی و پس از آن گندزدایی با مواد مجاز و در نهایت شستوشوی نهایی و مصرف را در دستور کار قرار بدهند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان خواستار استفاده از فراوردهای لبنی پاستوریزه و استرلیزه شد و گفت: روزه داران همچنین سعی کنند تمامی مواد اولیهای که تهیه میکنند نیز اقلامی سالم باشد.