عیسی خورشیدی، قاری ملی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، بر لزوم ترویج و تعمیق فرهنگ قرآن در جامعه تأکید کرد و گفت: توسعه فعالیتهای قرآنی با سپردن این مهم به نهادهای مردمی محقق میشود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی باید از دست دولت خارج و به نهادهای مردمی واگذار شود، گفت: دیگر جوامع اسلامی در فعالیتهای قرآنی به مراتب پویاتر و موفقتر از کشور ما هستند که مهمترین علت آن این است که نهادهای مردمی به انجام فعالیتهای قرآنی اهتمام دارند، نه دولت.
خورشیدی با اشاره به اینکه در جامعه ما فرهنگ حفظ قرآن جایگاه خود را پیدا نکرده است، گفت: این موضوع مگر با فرهنگسازی و آگاهی خانوادهها حلشدنی نیست.
وی به مقایسه جوامع شیعه با جوامع اهل تسنن پرداخت و گفت: برادران اهل تسنن به مقوله حفظ قرآن بهخوبی توجه کردهاند و به همین دلیل بیشتر حافظان مطرح قرآن در جهان از جامعه اهل تسنن هستند، اما جامعه شیعه در این خصوص کوتاهی کرده است.
این حافظ بینالمللی قرآن به موازیکاری ادارات کشور در حوزه قرآن اشاره کرد و گفت: اخلاص در کار از مهمترین علل پیشرفت فعالیتهای قرآنی است اما تا زمانیکه ادارات کشور مشغول موازیکاری در این خصوص هستند پیشرفتی حاصل نمیشود.
خورشیدی پرداختن به فعالیتهای قرآنی بهصورت مجزا و مستقل از یکدیگر را عمدهترین مشکل کشور در حوزه قرآنی دانست و افزود: این پراکندگی به هیچ وجه به نفع طرح معرفی قرآن به جامعه نیست.
به گفته وی، برخی از مؤسسات قرآنی از چندین اداره مجوز فعالیت دارند و آمار فعالیتهای یک مؤسسه جزو آمار چندین اداره به حساب میآید که این موضوع موجب ارائه آمارهای کاذب و همچنین پیدایش امیدهای کاذب برای موفقیتهای قرآنی شده است.
خورشیدی اظهار کرد: در همین راستا تنها راهحل این مشکل رشد مؤسسات غیرانتفاعی و مستقل از ادارات دولتی است در همین راستا نیز میطلبد که فرهنگ هزینه کردن برای فراگیری قرآن توسط نهادهای مردمی نهادینه شود.
این حافظ بینالمللی قرآن در پایان تأکید کرد: مهمترین هدف فعالیتهای قرآنی در جامعه، باید متوجه خانوادهها باشد و تنها راه شکلگیری فرهنگ قرآنی در جامعه نیز همین است.