سیدمحسن موسویبلده، مدیرعامل مؤسسه احسنالحدیث در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره فضای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: با توجه به تغییر فضای این نمایشگاه، میتوان به وجود معضلاتی همچون پراکندگی غرفهها و نحوه چیدمان آنها اشاره کرد.
وی با تأکید بر ضرورت وجود بهترین خدمات در نمایشگاه بینالمللی قرآن اظهار کرد: نمایشگاه قرآن حاصل دستاوردها و همچنین برنامههای قرآنی سازمانها و نهادهای کشور است، بنابر این لازم است تا برای انتخاب مکان این نمایشگاه به در دسترس بودن آن توجه داشته باشیم.
مؤلف کتاب «حلیةالقرآن» درباره چگونه دنبال کردن مسیر پرورش خلاقیتهای قرآنی عنوان کرد: به طور یقین نمایشگاه قرآن محل رفت و آمد نوجوانان و جوانان است، بنابر این باید زمینهای فراهم شود تا از این رو به پرورش خلاقیتهای قرآنی بپردازیم.
این استاد قرآن به زمینهسازی امکانات سمعی و بصری در نمایشگاه قرآن اشاره و تصریح کرد: هر یک از غرفههای حاضر در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن به ویژه در بخش نهادها و مؤسسات که اغلب در حوزه آموزش قرآن فعالیت دارند، به طور مجزا میتوانند به شکل سمعی و بصری استعدادیابی کنند.
وی به اختصاص بخش استعدادیابی به نمایشگاه قرآن اشاره کرد و افزود: هر یک از غرفهها میتوانند استعدادیابی داشته باشند، امّا پیشنهاد میکنم که بخش ویژهای در عرصه استعدادیابی توسط مسئولان این نمایشگاه قرآنی راهاندازی شود. از این رو در حوزههای قرائت، حفظ، ترتیلخوانی قرآن، اذان، خوشنویسی با مضامین قرآنی و ... استعدادیابی شود.
موسویبلده با اشاره بر لزوم بررسی راهکارهای توسعه فرهنگ قرآنی در نمایشگاه قرآن گفت: هدف کلی از برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن، توسعه فرهنگ قرآنی است، امّا تبلیغ فرهنگ قرآنی و دینی از طرق مختلف همچون کارگاههای آموزشی، نشستهای قرآنی، محافل انس با قرآن، تألیف کتب آموزشی و معرفی نرمافزارهای قرآنی از لازمههای این امور است.
لزوم شناخت کامل نسبت به راه رسیدن برای توسعه فرهنگ قرآنی
این استاد قرآن اضافه کرد: ممکن است در راه رسیدن به توسعه فرهنگ قرآنی با موانعی مواجه شویم، به همین منظور لازم است تا با شناخت کامل و آگاهی لازم نسبت به این امر در نمایشگاه قرآن حضور یابیم. باید یادآور شد که این قاعده شامل حال غرفهداران نمایشگاه قرآن هم میشود.
مدیرعامل مؤسسه احسنالحدیث با اشاره به استفاده از ابزارهای مهم در فرهنگسازی قرآنی برای جلب مخاطبان جوان به نمایشگاه قرآن، مطرح کرد: این نمایشگاه به عنوان نماد و پرچم قرآن محسوب میشود. در واقع این نمایشگاه حرکتی برای به نمایش گذاشتن برنامههای قرآنی است.
وی درباره کاهش تعداد روزهای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن بیان کرد: نمایشگاه امسال با تغییر مکان و کاهش روزهای برگزاری مواجه شده است که این عامل توانست برای حضور شهروندان شهرستانی مؤثر واقع شود؛ زیرا در ماه رمضان به دلیل روزهداری نمیتوانند برای بازدید از نمایشگاه حضور یابند.
موسویبلده در پایان یادآور شد: بنابر این برپایی نمایشگاه قرآن با به کارگیری نیروهای دلسوز که تلاش دارند بهترین خدمات را به مراجعهکنندگان ارائه دهند، میتواند کاربردیتر و سازندهتر در مسیر توسعه فرهنگ قرآنی قرار گیرد.