به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ادبیات مقاومت فلسطین به منزله بخش مهم و جدانشدنی ادبیات معاصر عربی، در کنار ملت شریف و دیگر سازمانهای مبارز خود، پا به پا پیش رفت و کوشید آتش روشن انتفاضه ملی را برافروخته نگه دارد. بیشک یکی از دلمشغولیهای اساسی ادبیات در سرزمین اشغالی، توجه به جنبههای مقاومت آن است. در این زمینه، شعر در مقایسه با نثر دارای اهمیت بیشتری بوده و بسیاری از شاعران عرب و غیرعرب را در کشورهای دیگر به خود جذب کرده است.
شاعران بازیگردانان اصلی صحنه شعر و ادب فلسطین هستند و نقش انکارناپذیری در مبارزات مردم خود بر عهده دارند و گاه در جبهههای نبرد یا به دست جوخههای ترور صهیونیستها، جان خویش را بر سر آرمانهایشان از دست میدهند.
برخی نیز مانند سمیحالقاسم، شاعر بزرگ فلسطین با وجود فشار، زندان و تبعیدهای مکرر حاضر نمیشوند از سرزمین خود خارج شوند. سمیح و همفکرانش معتقدند خاک کشور متعلق به آنهاست و باید همان جا هم دفن شوند. تلاشها و آرمانهای بلند سمیح باعث شده است تا در جایگاه دومین شاعر بزرگ فلسطین، پس از محمود درویش شناخته شود. او بیش از سی دفتر شعر، داستان، و نمایشنامه دارد.
توانمندی در به کار گرفتن واژگان و معنیپردازیها و تصویرسازیهای جدید از آن، تنوع اسلوبهای شعری، اجرای گفتوگوی اندیشهها، گستردگی خیال، استفاده از ساختار نمایشی قصاید، و سهل و ممتنع بودن عبارات، او را در زمره شاعران دست نیافتنی زمان خود قرار داده است.
کتاب «سمیحالقاسم و شعر معاصر فلسطین» در دو بخش به نگارش درآمده است. بخش اول این اثر نگاهی بر شعر معاصر فلسطین دارد و با تقسیمبندی شعر فلسطین به 5 بخش سنتگرایی، توافق جریان سنتگرایی و رمانتیسم، ظهور مکتب رمانتیسم، زبان شعر و خصایص ملی- مردمی و نهضت شعری جدید ، ابعاد مختلف شعر فلسطینی را مورد واکاوی قرار میدهد.
بخش دوم کتاب به جریان زندگی سمیح القاسم این شاعر بزرگ و نقش انکارناپذیر وی در آفاق ادبی این کشور میپردازد و حرکت مقاومتی وی را در زمینه شعر و ادبیات مورد بررسی قرار میدهد. همچنین در این بخش، خواننده نمونههایی از اشعار این شاعر بزرگ را میخواند تا بیشتر با تفکر و اعتقادات وی آشنا شود.
گفتنی است، چاپ نخست کتاب «سمیح القاسم و شعر معاصر فلسطین» در 396 صفحه و با قیمت 180 هزار ریال از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شده است.