به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، غرفه مرکز بانوان قرآنپژوه با ارائه برنامههای متنوع در بخش بانوان توانسته است در روزهایی که از برگزاری نمایشگاه میگذرد میزان قابل توجهی از مراجعهکنندگان را به این غرفه جذب کند.
با حضور در غرفه بانوان قرآنپژوه نمایشگاه قرآن گفتوگویی در مورد برنامهها این غرفه با مسئولان این کمیته داشتیم. نجله خندق، مسئول کمیته علمی نابینایان این غرفه درباره این حوزه گفت: نابینایان باید بدانند که تواناییهای بالقوهای را خداوند در کالبد وجودی آنها قرار داده است و باید این افراد با همیاری و همکاری اطرافیان این استعدادها را شکوفا کنند و معلولیت خود را یک مشکل نبینند بلکه به آن به چشم یک فرصت که خداوند در اختیار آنها نهاده است نگاه کنند.
وی ادامه داد: قرآن بهطور کل برای انسانها آرامشآور است و برای نابینایان نیز این مهم بیش از دیگر افراد وجود دارد. بسیاری از نابینایان با قرآن توانستهاند مسیر زندگی خود را پیدا کرده و بسیاری از موفقیتهای خود را مدیون آرامشی که از قرآن دریافت کرده و انسی که با کلام خدا داشتهاند، هستند و ما نیز با حضور در نمایشگاه قرآن بر این شدیم تا این استعدادها را به نمایش بگذاریم.
خندق عنوان کرد: کمیته علمی، هنری و قرآنی ویژه نابینایان برای اولین بار در نمایشگاه قرآن برپا شده است و سعی داشتهایم در این غرفه نشستهای علمی و هنری با موضوع «قرآن» داشته باشیم و تا هماینک نیز 15 نشست تخصصی را برگزار کردهایم.
وی اضافه کرد: در این غرفه با ارائه خدمات رفاهی و آموزشی سعی در این داریم که هم برای نابینایان و هم برای جامعه این مهم را روشن کنیم که نابینا یک معلول نیست بلکه تنها یکی از نعمتهای خداوند را ندارد اما در کنار آن مطلب پر از استعدادهای درخشان نهفته است.
مسئول کمیته علمی و هنری نابینایان عنوان کرد: فرهنگسازی باید توسط تمام ارگانهای مرتبط با معلولان و نابینایان انجام شود تا آگاهی مردم نسبت به نابینایان و میزان تواناییها و استعدادهای آنها بالا رود تا جایی که افراد جامعه نابینایان را بهعنوان یک عضو توانا در کنار خود ببینند.
ارائه بیش ار 21 هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی
همچنین علی منجمینژاد، قائممقام کمیته بانوان قرآنپژوه گفت: مؤسسه امام رضا(ع) قم با جمعآوری پایاننامهها و پژوهشهای قرآنی و در کنار آنها کتابخانه و مقالات استادان راهنمای برجسته کشوری را به صورت فایل pdf درآورده است و هماینک این مجموعه با بیش از 21 هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی از بزرگترین مرجعهای کشور محسوب میشود و امسال نیز در نمایشگاه با بهرهگیری از علمهای روز دنیا این تعداد پایاننامه و مقاله را برای استفاده عموم در معرض نمایش قرار دادهایم که میتوان بهصورت موضوعی از این پایاننامهها یادداشتبرداری کرد.
ارائه 150 جلد کتاب با موضوع سوره «یاسین» درغرفه بانوان قرآنپژوه
وی ادامه داد: غرفه بانوان قرآنپژوه بخشهای متنوعی دارد که یکی از این بخشها ارائه تعداد 150 جلد کتاب است که تعداد 40 جلد آن در مرحله قبل از انتشار و چاپ بوده و در معرض نمایش برای عموم بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن قرار دارد؛ همچنین در حال حاضر پنج هزار نفر عضو خانواده یاسین مؤسسه امام رضا(ع) قم هستند که با توجه به آثار و نتایج قرائت سوره یاسین بهطور اجماع از این آثار بهره میبرند و در مواقع گرفتاری بهصورت همگانی برای رفع آن ختم یاسین برگزار میکنند.
منجمینژاد عنوان کرد: این مؤسسه، سوره یاسین را بهصورت دیجیتال درآورده است بهطوری که به همراه تلاوت و ترجمه در پسزمینه تصاویر و ویدیوهایی نمایش داده شده؛ همچنین مطالب به پنج زبان فرانسوی، آلمانی، ترکی، اردو و انگلیسی نیز برای بینندگان به نمایش در میآید که این نرمافزار در نمایشگاه بهصورت رایگان در اختیار بازدیدکنندگان قرار داده میشود.
بانوی ایرانی، هنر قرآنی
قائم مقام کمیته بانوان قرآنپژوه در پایان گفت: از دیگر فعالیتهای غرفه بانوان قرآنپژوه در نمایشگاه این است که آثار بانوان هنرمند با موضوع «قرآنی» جمعآوری و در معرض نمایش قرار گرفته است و از این آثار میتوان به هنرهایی چون معرق، تذهیب، منبت، خوشنویسی، قلمزنی، چاپ روی پارچه ، قالیبافی و سوزندوزی اشاره کرد که هر شب در نمایشگاه، موضوع آثار نمایش داده تغییر میکند و در پایان از آثار برگزیده در نمایشگاه تقدیر خواهد شد.
یادآور میشود، غرفه بانوان قرآنپژوه با ارائه آثار بانوان هنرمند با موضوع قرآن در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در باغ موزه دفاع مقدس تا تاریخ 22 تیرماه جاری دایر است.