کد خبر: 1427103
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵
حجت‌ا‌لاسلام کدخدایی:

نهادهای فرهنگی با بیان کارکرد‌های رعایت عده طلاق از آسیب خانواده جلوگیری کنند

گروه جامعه: یک کارشناس حقوق خانواده نهادهای فرهنگی و آموزشی را در ارائه آموزش‌های مرتبط با کارکردهای زمان عده به منظور آسیب دیدن کمتر خانواده‌ها مسئول دانست و گفت: حکم عده بدون ایجاد زمینه‌های فرهنگی اثرگذار نیست.

حجت‌ا‌لاسلام والمسلمین محمدرضا کدخدایی، کارشناس حقوق خانواده در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به موضوع طلاق در هنگام ضرورت در آئین اسلام اشاره و عنوان کرد: در آیات 228 تا 242 سوره بقره که احکام طلاق بیان شده، بیش از 12 مورد امر به معروف صورت گرفته است.

از ظلم کردن در هنگام طلاق بپرهیزیم

وی تأکید اسلام از معروف را رفتار مطابق با عرف اجتماعی‌، فطرت و ذائقه اجتماعی دانست و گفت: در مجموع قرآن زوجین و به ویژه مردان را از ظلم کردن در هنگام طلاق بر حذر داشته است.

حجت‌الاسلام کدخدایی به رابطه زن و شوهر در قرآن اشاره و عنوان کرد: قرآن زن را همچون بوستانی می‌داند که شوهر باید از آن نگهداری، به آن توجه و در رابطه خود تقوا را رعایت کند و اگر رابطه آنها به طلاق انجامید رفتار معروف را پیشه کند.

این کارشناس حقوق خانواده با بیان اینکه طلاق موضوعی نزاعی و خروج از رابطه عادی است که زمینه ظلم را زیاد می‌کند، اظهار کرد: قرآن در این آیات هشت مورد را تعیین و افراد را سفارش به رعایت آن می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود تحت فشار قرار ندادن همسر برای گذشتن از مهریه، ادای نفقه همسر تا پایان مهلت عده، خوش رفتاری در زمان عده، عدم لجبازی و ایجاد نکردن زمینه‌های دشمنی را از جمله آداب طلاق و پس از آن دانست.

شرایط عده در روال عادی جامعه نادیده گرفته شده است

وی از جمله آداب طلاق که مورد تأکید اسلام و قرآن نیز هست و امروز در سیر قضایی و اجتماعی نادیده گرفته می‌شود را رعایت شرایط عده پس از طلاق دانست و گفت: عده دارای شرایطی است که در روال جاری جامعه ما رعایت نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کدخدایی با اشاره به اینکه اصل در طلاق، طلاق رجعی است و زن باید زمان عده را در منزل همسر خود سپری کند، به بیان کارکردهای این حکم پرداخت و گفت: از حکمت‌های این حکم آن است که با وجود طلاق بند نزاع پاره شده است و زوجین فرصتی سه ماهه دارند تا فارغ از درگیری‌ها به تفکر بپردازند چرا که در فضای نزاع عقلانیت مورد هجمه قرار می‌گیرد.

این کارشناس حقوق خانواده از دیگر کارکردهای زمان عده را عدم تصمیم گیری عجولانه و از روی لجاجت و عصبانیت دانست تا زوجین به خاطر فشار روانی دچار اشتباه در مصالح و مفاسد خود نشوند و مجدداً دست به ازدواجی عجولانه نزنند.

مدت عده در فرانسه 6 ماه است

کدخدایی ادامه داد: در کشور فرانسه زمان عده و عدم اجازه مجدد به همسر تا شش ماه است تا فضای آرامش ایجاد و افراد پس از آن و بدون عصبایت اقدام به ازدواج مجدد کنند.

وی سلامت نسل و تشخیص نسل را از دیگر کارکردهای رعایت زمان عده دانست و گفت: این زمانی فرصتی برای رسیدن افراد به آرامش و کسب بهداشت روانی است که در این رابطه اعضای خانواده و فرزندان نیز از بهداشت اجتماعی بهره‌مند می‌شوند.

حکم عده صحه‌ای بر ازدواج مجدد زنان پس از طلاق

این کارشناس حقوق خانواده به تلقی ناصحیح افراد به عدم ازدواج زنان پس از طلاق  یا مرگ همسر اشاره و عنوان کرد: رعایت عده خود مبین حکم ازدواج مجدد پس از طلاق و یا مرگ همسر برای زنان است و اسلام با این حکم بر ازدواج مجدد زنان صحه گذاشته است.

وی رسانه‌ها، صدا و سیما و آموزش و پرورش را در ارائه آموزش‌های مرتبط با کارکردهای زمان عده به منظور کمتر آسیب دیدن خانواده‌ها مسئول دانست و گفت: آموزش و پرورش در این میان نقش به سزایی دارد و باید آموزش‌های خود را از زمان تحصیل فرزندان آغاز کند.

حجت‌الاسلام کدخدایی با بیان اینکه احکام اسلامی و از جمله عده الزام‌آور است، گفت: این الزام واجب است اما بدون ایجاد زمینه‌های فرهنگی اثرگذار نیست و تا زمانی که آموزش و پرورش به این مسائل ورود پیدا نکند این مشکل حل نمی‌شود.

captcha