کد خبر: 1427381
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳

طرح مشبک‎بری قرآن در زندان شهرکرد به جزء ۲۰ رسید

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی ‎و تربیتی چهارمحال و بختیاری از رسیدن طرح مشبک‎بری قرآن در زندان شهرکرد به جزء ۲۰ خبر داد و گفت: این طرح با هدف گسترش فعالیت‎های فرهنگی با محوریت قرآن اجرا می‏‎‏شود.

علی نظری، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی ‎و تربیتی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طرح مشبک‌بری قرآن از سال 89 و در پاسخ به هتک حرمت مزدوران استکبار جهانی و دشمنان اسلام به کتاب مقدس مسلمین و همچنین در راستای گسترش فعالیت‎های فرهنگی با محوریت قرآن، نماز و ترویج فرهنگ قرآن اجرا شد.

وی ایجاد آرامش روحی و روانی در مددجویان با استعانت از قرآن، تولید اثر ماندگار و هدف‌‌دهی به صنایع دستی و هدایت استعدادهای مددجویان به سمت و سوی فعالیت‎های قرآنی در زندان شهرکرد را از دیگر اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

نظری اظهار کرد: در این طرح با تلفیق چند هنر سنتی و صنایع دستی اقدام به 30 مشبک‌بری جزء قرآن در قالب ساخت 30 کتابچه قرآنی می‌شود که هر کتابچه یک اثر هنری مجزا است.

وی مشبک‎بری چوب، معرق چوب، مشبک چرم، معرق چرم، طراحی- گرافیک، خیاطی، صحافی و خاتم کاری  را از هنرهای به‌کار رفته در مشبک‌بری قرآن برشمرد.

نظری افزود: قابلیت تورق، قابلیت حمل و جابجایی به سادگی، تغییر شکل کیف حمل به رحل، استفاده از عدد 40 در اسماء‌الله طراحی شده در حاشیه به نیت سن پیامبر اعظم(ص) در زمان آغاز رسالت و استفاده از مشبک و معرق چرم بر روی جلد اصلی از ویژگی‌های این طرح قرآنی است.

به گفته وی‌ در ایجاد این اثر هنری که از سوی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌عنوان اثر فاخر شناخته شده و همچنین در دومین جشنواره ملی صنایع دستی قرآنی آیات که در سال 91 در استان یزد برگزار و حائز تقدیر ویژه شناخته شد 30 نفر مددجو به‌صورت روزانه فعالیت دارند.

نظری با بیان اینکه تاکنون کار 19 جلد که هر کدام یک جزء است تمام و اکنون به جزء 20 رسیده است، اظهار کرد: همچنین برش آیات کل قرآن نیز انجام و اکنون برش حاشیه‎های قرآن و صحافی دیگر اجزای باقیمانده قرآن در حال انجام است.

وی حفظ قران، نماز خواندن و روزه داری را از جمله اثرهای فرهنگی و مؤثر این طرح بر روی مددجویان زندان شهرکرد عنوان کرد.

به گفته وی، بسیاری از زندانیانی که در این طرح مشارکت داشتند از طریق عفو، رضایت شاکیان و جشن‎های گلریزان آزاد شده‏‌اند و آزادی سه محکوم به اعدام در این میان قابل توجه است.

مدیرکل زندان‌های استان همچنین برگزاری محافل انس با قرآن کریم با حضور قاریان برجسته، جزءخوانی و کلاس‎های تفسیر، مفاهیم و حفظ قرآن کریم را از دیگر برنامه‌های فرهنگی - مذهبی در ماه رمضان در راستای بهره‌مندی بیشتر از قرآن و آثار و برکات این کتاب آسمانی در ماه رمضان برشمرد.

captcha