کد خبر: 1427557
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۹
حیدری تأکید کرد:

ترویج فرهنگ قرآنی میان نوجوانان؛ هدف تألیف «کتاب قرآن حکیم»

گروه ادب: علیرضا حیدری در مراسم رونمایی از «کتاب قرآن حکیم» گفت: مراحل تحقیقاتی این کار اهمیت فراوانی داشته و غایت هدف ما از این تألیف، رواج فرهنگ قرآنی میان دانش‌ آموزان نوجوان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه رونمایی از «کتاب قرآن حکیم» با حضور مرتضی توکلی، محمود فقیهی رضایی و علی‌رضا حیدری در حاشیه برگزاری بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن، در سالن هویزه باغ موزه دفاع مقدس امروز 17 تیرماه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حیدری در سخنانی بیان کرد: این کتاب کاری است برای دانش آموزان، چراکه معتقدیم ترجمه‌های فعلی شاید به لحاظ روان بودن و قابل فهم بودن برای دانش آموزان آن کاربرد لازم را نداشته باشد، پس سعی شده از ترجمه‌ای متناسب با ادبیات نوجوانان استفاده شود.

وی افزود: تمام امید من این است که به واسطه این کتاب بتوانیم فرهنگ قرآنی را هر چه بیشتر در بین جوانان رواج دهیم. در این میان آنچه که در این کار اهمیت فراوان داشته مراحل تحقیقی کار است، چون معتقدیم کار در این حوزه بسیار حساس است و کوچکترین لغزشی می‌تواند انسان را در دام خطا و تحریف گرفتار کند.
این پژوهشگر ادامه داد: این کتاب را به نوعی می‌توان در ادامه کتاب قرآن حکیم که سال‌ها پیش توسط مرکز طبع و نشر قرآن چاپ شد، دانست، با این تفاوت که در آن کار مخاطبان تمام اقشار سنی بودند، اما در این کتاب مخاطبان نوجوانان هستند. این کتاب در یک جلد تهیه شده و در صفحه سمت راست متن قرآن به همراه ترجمه وجود دارد و در صفحه نکته‌ای از ترجمه همان صفحه انتخاب شده که تفسیر می‌شود.

استفاده از اعراب کمتر در کتاب قرآن حکیم

در ادامه جلسه توکلی نیز در سخنانی بیان کرد: این کتاب در سه بخش تهیه شده است. ابتدا متن قرآن که در این بخش سعی شده متن از اعراب کمتری بهره برده باشد تا خواندن آن برای نوجوانان راحت‌تر باشد. در کلامی دیگر می‌توان گفت این قرآن نوعی خودآموز است که مخاطب نوجوان را در مسیری قرار می‌دهد که به راحتی خواننده قرآن باشد.

وی ادامه داد: بخش دوم این کار ترجمه این کار است که توسط من محمد فقیهی رضایی انجام شده است. در این ترجمه چون مخاطب خاص مد نظر بوده، نیازهای نوجوانان مورد توجه جدی قرار گرفته است. در این زمینه از نظرات معلمان استفاده کردیم تا بهتر بتوانیم به آنچه که نیاز مخاطبان است مواجه شویم.

توکلی ادامه داد: در گام سوم همان تفسیر مد نظرمان بوده، بدین معنا که یک کلمه کلیدی از ترجمه انتخاب شده و به شکلی که برای نوجوانان قابل درک باشد، تفسیر می‌شود. این کلمات که به تعداد صفحات کتاب 600 است این امکان را فراهم می آورد در آینده کلماتی در ذهن نوجوانان باقی بماند که در زندگی چراغ راهشان باشد.

سخنران بعدی این مراسم فقیهی رضایی بود که در سخنانی تصریح کرد: توجه ویژه من در انتخاب کلید واژه امامت و ولایت است، یعنی  سعی کرده‌ایم در جاهایی از قرآن که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به این موضوعات توجه شده بپردازیم. در ضمن جا دارد به تمامی معلمان قرآن پیشنهاد کنم که حتما کتاب قرآن حکیم را تهیه کنند تا بهتر بتوانند با مخاطبان نوجوان ارتباط برقرار کنند.

فقیهی در پایان تاکید کرد: با توجه به خطاهایی که در ترجمه‌های قدیم و معاصر وجود دارد، چاپ این کتابی جزء واجبات بود. در ضمن در زمان حال باید توجه داشت که سوال‌های در ذهن نوجوانان مطرح است تا بتوان به شکل درستی به آن پرداخت. در انتهای این مراسم از این کتاب رونمایی شد.

captcha