کد خبر: 1427670
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
افتخاری تشریح کرد:

اهداف و ضرورت‌های تشکیل فراکسیون دفاع مقدس/ عضویت ۲۰۰ نماینده

گروه جهاد و حماسه: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه فراکسیون دفاع مقدس با هدف حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اعلام موجودیت کرده است، گفت: تأسیس این فراکسیون تداخلی در عملکرد سایر فراکسیون‌های مرتبط با این امر نخواهد داشت.

لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اعلام موجودیت فراکسیون دفاع مقدس گفت: با توجه به اینکه دفاع مقدس در 8 سال جنگ منحصر به رژیم عراق نیست و ابعاد بسیار گشترده‌ای دارد، ضرورت دارد برای با تأملی بیشتر با این عرصه مواجه شد.

دلایل شکل‌گیری فراکسیون دفاع مقدس

وی ادامه داد: برای فهم و تبیین دستاوردها و ابعاد دفاع مقدس، معرفی آن به نسل امروز و آیندگان و بهره بردن از فرهنگ آن برای پیشرفت‌ در تمامی عرصه‌ها لازم است که در زمینه دفاع مقدس بیش از پیش و تخصصی‌تر برخورد شود؛ به همین منظور فراکسیون دفاع مقدس در مجلس اعلام موجودیت کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این فراکسیون با هدف حفظ و نشر آثار مکتوب و فیزیکی دفاع مقدس اعلام موجودیت کرده است اظهار کرد: با همین دیدگاه فراکسیون دفاع مقدس کار خود را شروع کرد و استقبال خیلی خوبی را از سوی نمایندگان شاهد بود.

وی افزود: در همین راستا شرح وظایفی تبیین شد و برنامه‌ریزی لازم صورت گرفت تا هرچه زودتر این فراکسیون جایگاه اصلی خود را پیدا کرده و در جهت حفظ و نشر آثار فعالیت کند؛ چرا که تا کنون نیز غفلت شده و باید بیش از پیش در این راستا اقدام کرد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس درباره چرایی تشکیل این فراکسیون عنوان کرد: در جلساتی که در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس صورت گرفت، احساس شد که علی‌رغم وجود فراکسیون‌های دیگر در مجلس که تا حدودی دفاع مقدس را نیز محور برنامه‌های خود قرار می‌دهند، نیاز است نسبت به این امر مهم که کم کار شده توجه بیشتری شود و از رو فراکسیونی مستقل در این راستا تأسیس شد.

نیازمند برنامه‌ریزی طولانی‌مدت هستیم

وی بیان کرد: تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ثبت آثار دفاع مقدس باید در دستور کار قرار گیرد و اگر این کار را همین امروز آغاز کنیم نیاز به 50 سال برنامه‌ریزی و فعالیت داریم لذا احساس کردیم که باید جایگاه ویژه‌ای برای این امر دیده شود و بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره چگونگی عملکرد این فراکسیون تصریح کرد: تأسیس این فراکسیون هیچ تداخلی در عملکرد سایر فراکسیون‌هایی که تا حدودی در این زمینه فعالند، نخواهد داشت چرا که هر فراکسیونی شرح وظایف و اهداف خاص خود را دارند و پیگیر آن موضوعات هستن.د همین مورد نیز باعث می‌شد که نسبت به دفاع مقدس اندکی بی‌توجهی شود.

وی یادآور شد: لازم بود در راستای پررنگ‌ شدن دفاع مقدس، تبیین جایگاه ویژه برای آن دوران، تعامل بیشتر با دستگاه‌ها و ارگان‌ها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ آثار و دستاوردهای دفاع مقدس فراکسیونی مستقل فعالیت کند. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز تمایل به این امر داشت.

استقبال گسترده نمایندگان از عضویت در فراکسیون

افتخاری با اشاره به استقبال گسترده نمایندگان مجلس نهم از این طرح اظهار کرد: در ابتدای اعلام موجودیت فراکسیون دفاع مقدس نمایندگان مجلس با روی گشاده با این امر مواجه شدند؛ به طوری که 100نفر از نمایندگان به عضویت آن درآمدند. این امر ادامه پیدا کرد و تا کنون، نزدیک به 200نفر به عضویت این فراکسیون درآمده‌اند.

وی ادامه داد: هنوز جلسه فراکسیون تشکیل نشده است ولی برنامه‌ها، پیش‌نویس عملکرد و چشم‌انداز تبیین شده است و سعی می‌شود در کمترین زمان ممکن جلسات فراکسیون را برگذار کنیم و از نقطه نظرات نمایندگان عضو در این فراکسون در راستای تبیین جایگاه ویژه دفاع مقدس بهره ببریم.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در پاسخ به اینکه آیا مصوبات این فراکسیون جنبه الزام‌آور خواهند داشت، بیان کرد: با توجه به اینکه دفاع مقدس متعلق به تاریخ است و باید برای آیندگان برجای بماند و بسیاری از کشورهای دیگر نیز به دفاع مقدس ما دید خاص و تعلق خاطر دارند، باید مصوبات این فراکسیون نیز جنبه الزام‌آور داشته باشد.

وی ادامه داد: باید برنامه‌‌ریزی طوری باشد که علاوه بر اقدامات لازم برای ترویج و حفظ این فرهنگ و دستاوردهای آن، الزاماتی را نیز در این راستا مورد نظر قرار دهد تا هیچ ارگان‌ و نهادی دیگر از زیر بار مسئولیت در این زمینه شانه خالی نکند؛ همچینین ظرفیت‌سازی برای حضور تشکل‌های مردم نهاد نز مورد توجه قرار گیرد.

آسیب‌شناسی در زمینه کمبودها و کم‌کاری‌ها

افتخاری با تأکید بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت در این زمینه اظهار کرد: آسیب‌شناسی در زمینه کمبودها و کم‌کاری‌ها و تأمین ابزارهای لازم برای بیان هرچه بهتر دفاع مقدس نیز مورد نظر است. باید در این زمینه اقدامات اساسی و دقیقی صورت گیرد چرا که شاهد بودیم که دستگا‌ه‌ها و نهادهای بسیاری در زمینه دفاع مقدس فعالیت می‌کند اما همکاری و انسجام لازم را ندارند.

وی افزود: همچنین شاهد موازی‌کاری و بی‌استفاده ‌ماندن بسیاری از ظرفیت‌ها بودیم و ابعاد گسترده‌ای از دفاع مقدس هنوزهم ناشناخته مانده است. برخی مواقع می‌بینیم کارها حداقلی صورت می‌گرفت و در برخی جاها نیز همین حداقل کار نیز انجام نمی‌شود؛ لذا خلأهایی را در زمینه بیان، حفظ و نشر دفاع مقدس شاهد بودیم.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با بیان اینکه باید مدت‌ها پیش این امر صورت می‌گرفت، عنوان کرد: باید در چند دوره گذشته مجلس به این فکر می‌افتادیم و کم‌کاری شده است اما اکنون این فراکسیون اعلام موجودیت کرده و برنا‌مه‌های آن تبیین و پیش‌بینی‌های لازم برای اجرای آن در نظر گرفته شده است.

captcha