کد خبر: 1428750
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۸
یوسفیان‌ملا خبر داد:

تشکیل هیئت وصول معوقات بانکی در ستاد مبازه با مفاسد اقتصادی

گروه اقتصاد: عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار کرد: هیئتی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای وصول ۸۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی تشکیل شده است و تلاش دارد با قاطعیت و برنامه‌ریزی دقیق، معضل معوقات بانکی را برطرف کند.

عزت‌الله یوسفیان‌ملا، عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به پرسشی در رابطه با تشکیل هیئتی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای بازپس‌گیری معوقات بانکی اظهار کرد: چون نظارت بر بانک‌های کشور برعهده بانک مرکزی است و این بانک مأمور وصول مطالبات شده است؛ بنابراین برای اینکه بانک مرکزی در انجام این وظیفه تقویت شود، قرار شد هیئتی از نهادهای مختلف به آن ملحق شوند تا بانک مرکزی را در انجام این مهم یاری دهند.
وی درباره نهادهایی که در این زمینه با بانک مرکزی همکاری می‌کنند، اظهار کرد: یک نماینده از وزارت اطلاعات، یک نفر از دیوان محاسبات، یک نفر از سازمان بازرسی کل کشور، یک نماینده از دادستانی تهران، یک نماینده از کمیسیون اصل نود و همچنین خود وزیر اقتصاد به کمک بانک مرکزی می‌روند تا در این هیئت، تلاش برای دریافت معوقات را به صورت محکم آغاز کنند. این خیزی که برداشته شده، بسیار قوی است و قرار شده بانک مرکزی، هر ماه، گزارش پیشرفت کار را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه دهد و امیدواریم نتیجه‌ای حاصل شود.
یوسفیان‌ملا در پاسخ به این پرسش که با توجه به بی‌نتیجه ماندن تلاش‌های قبلی برای وصول معوقات بانکی، چه تضمینی برای موفقیت این هیئت‌جدید وجود دارد؟ اظهار کرد: البته بنده اعتقاد دارم که کارهای قبلی بی‌نتیجه نبوده بلکه نتیجه کار، خوب هم بوده است؛ چون این معوقات تا الان باید از مرز 200 هزار میلیارد می‌گذشت. البته سه عنصر هم به معوقات اضافه می‌شود که شامل خود سود معوقات، جریمه معوقات و سود جریمه است و همین که توانستند معوقات را متوقف کنند که از 80 هزار میلیارد بالاتر نرود، کار بسیار مهمی است؛ چون این میزان به صورت تصاعدی بالا می‌رود اما انتظار ما این است که این میزان پائین بیاید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به پرسشی درباره نامه‌ای که به همراه جمعی از نمایندگان برای حل مشکل معوقات بانکی به رئیس مجلس نوشتند، اظهار کرد: ما نمایندگانی که در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هستیم، نامه‌ای به ایشان نوشتیم که الان حدود پنج سال است که موضوع معوقات بانکی مطرح است، مردم دیگر از این وضعیت خسته شده‌ و بانک‌ها زمین‌گیر شده‌اند و توان وام‌دهی ندارند، کارگران حقوق ندارند و همه اینها ناشی از ندادن تسهیلات به واحدهای تولیدی است.
وی ادامه داد: از محضر ریاست مجلس تقاضا کردیم که یک‌بار برای همیشه، این مسئله در سطح سران سه قوه با حضور اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مطرح شده تا به یک راهکار قطعی برسیم و این مسئله تعیین تکلیف شود. اگر قرار است مطالبات وصول شود باید  یک راه‌حل پیدا کنیم؛ چون برای خود نحوه وصول هم مشکلاتی در بانک‌ها وجود دارد که مثلا به برخی فشار وارد نشده و به برخی زیاد فشار وارد می‌شود، یا اینکه برخی، افراد سالمی هستند اما اسم‌شان در میان معوقه‌دارها است؛ بنابراین برای تعیین تکلیف این مشکلات از ایشان تقاضا کردیم تا این جلسه را برگزار کنیم تا برای حل مشکل چاره‌ای اندیشیده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که برای برخی افراد که معوقه دارند ولی بر اثر عواملی همانند نوسانات اقتصادی، تحریم یا... توان بازپرداخت اموال معوقه را ندارند، چه چاره‌ای اندیشیده‌اید؟ اظهار کرد: برای این هم فکر کرده‌ایم. ما در بندهای 28، 29 و 215 قانون بودجه سال 90، 91 و 92 نوشته‌ایم آنهایی که مسائل سختی برایشان پیش آمد؛ مثلا واحدهای تولیدی‌شان آتش گرفت یا سیل برد، نه تنها باید با اینها همکاری کرده و پنج سال به اینها فرصت دهند، بلکه جریمه و سود جریمه را هم به اینها ببخشند.
وی افزود: اگر این را هم ما نمی‌گفتیم، ما در محاکم قضایی خود، اداره ورشکستگی را داریم و  تاجر می‌تواند تقاضای حکم ورشکستگی کند که یک تنفس بسیار مناسبی برای بدهکارانی که مقصر نبودند، است. اما اینکه ما صحبت می‌کنیم منظورمان کسانی است که پول را گرفته و در جاهایی همانند بورس‌بازی، خرید ارز، برج‌سازی و... سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته این کسانی‌که به دلیل نوسانات اقتصادی توان بازپرداخت بدهی‌های خود را ندارند، کمتر از 5 درصد هستند و عدد اصلی، معوقه‌دارانی هستند که پول‌ها را گرفته‌اند و پس نمی‌دهند.
یوسفیان‌ملا در پایان، با بیان این که این هیئت زیر نظر رئیس‌کل بانک مرکزی فعالیت می‌کند، تصریح کرد: جلسات این هیئت نیز در بانک مرکزی تشکیل می‌شود.

captcha