به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالثقلین در سال 1388 با هدف تمسک به تعالیم انسانساز قرآن و معارف اهل بیت(ع) تأسیس شده است که از جمله اعضای هیئت مؤسس و علمی آن میتوان به شهریار پرهیزکار، حجج اسلام محمد حاجابوالقاسم، محمد خامهگر، سیدمصطفی حسینی و محمدرضا شهیدیپور اشاره کرد.
آشنایی با طرح «هر روز با قرآن»
از آنجایی که عمده فعالیت این مؤسسه قرآنی بحث پژوهش و آموزش است، طرح «هر روز با قرآن» به منظور پاسخگویی به نیاز عموم علاقهمندان به تفسیر قرآن طراحی شده تا افراد بتوانند با مطالعه یک دوره ترجمه کامل و تفسیر کوتاه قرآن در مدت کوتاهی با مفاهیم اولیه قرآن آشنا شوند.
این طرح قرآنی گامی جهت تقویت و گسترش نهضت آشنایی با تفسیر قرآن در سطح کشور است که با هدف آموزش، پژوهش و ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) به همت برخی از اساتید و چهرههای برجسته قرآنی طراحی شده است.
در طرح «هر روز با قرآن»، تفسیر قرآن به روش پیوسته و ساختاری ارائه میشود؛ با این روش که بر پایه نظریه هدفمندی سورههای قرآن بنیان شده، میتوان با مفاهیم آیات قرآن به شکل دستهبندی شده و نظمی پیوسته آشنا شد.
همچنین بر اساس نظریه هدفمندى سورههاى قرآن هر سوره داراى یک هدف اصلى و چند فصل و مقصد فرعى است، به گونهاى که میتوان در یک نمودار درختى، همه آیات را از طریق محورها و عناوین فرعى به موضوع اصلى متصل کرد.
روش مطالعه دفتر طرح «هر روز با قرآن»
متعلمان این طرح قرآنی در مرحله اول تعداد 25 دفتر در قالب دو بسته تفسیر هر روز با قرآن را در اختیار میگیرند؛ هر دفتر به طور تقریبی در 24 صفحه با قطع پالتویی است که افراد به طور روزانه 20 دقیقه به مطالعه مباحث این دفتر میپردازند.
افرادی که در مرحله اول حضور یافتهاند با شرکت در آزمونی که توسط مؤسسه نورالثقلین قم برگزار میشود، در صورتی که رتبه بالا را کسب کرده باشند، به مرحله بالاتر راه مییابند.
در اجرای این طرح قرآنی دارالقرآن آستان قدس رضوی، مرکز قرآن و حدیث آستان مقدس حضرت معصومه(س)، مرکز قرآن و عترت حوزههای علمیه، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها، سازمان اوقاف و امورخیریه و سازمان ملی جوانان تاکنون همکاری لازم را داشتهاند.
طرح «هر روز با قرآن و عترت»؛ بیانکننده مباحث اعتقادی، اخلاقی و احکام
طرح «هر روز با قرآن و عترت» مجموعههای منسجم و هدفمند از آیات قرآن به منظور تسهیل در فرآیند حفظ و تفسیر موضوعی قرآن است. در این طرح مطالب مختلف و پراکنده قرآن و احادیث ائمه(ع) در قالب ساختاری منظم و منطقی بر اساس شیوه متداول و تخصصی کتب علوم اسلامی بیان شده است.
به گفته محمدهادی حججی، مسئول روابط عمومی مؤسسه نورالثقلین مباحث طرح «هر روز با قرآن و عترت» نمونهای از اصالت قرآن و احادیث ائمه(ع) است. وی درباره روش اجرایی این طرح میگوید: متعلمان در این طرح مباحث اعتقای، اخلاقی و احکام را فرامیگیرند، به گونهای که نسبت به مبانی آموزههای دینی شناخت لازم را درمییابند.
وی با اشاره به تدوین مباحث طرح «هر روز با قرآن و عترت» در قالب دفتر مطرح کرد: افرادی که در این طرح حضور مییابند، طی 365 روز با در اختیار داشتن دفتر با قطع پالتویی مباحث اعتقای، اخلاقی و احکام را مطالعه میکنند.
حججی درباره نحوه تألیف دفترهای طرح «هر روز با قرآن و عترت» گفت: این دفترها توسط سیدمهدی هاشمی، از مؤلفان کتب قرآنی تألیف شده است که رویکرد کاربردی و اثربخش در انتخاب آموزههای غنی دینی دارد.
مسئول روابط عمومی مؤسسه نورالثقلین افزود: مهمترین شاخصههای سبک زندگی اسلامی در این طرح بیان شده است؛ همچنین در ساختار این طرح، نمونه روشنی از پیوند این دو امانت گرانسنگ پیامبر اکرم(ص) آورده شده است.
یادآور میشود، دفتری که برای این طرح انتخاب شده، گزیدهای از سه جلد کتاب «درسنامه حفظ موضوعی قرآن» است. در این دفتر روند حفظ موضوعی قرآن کریم به صورت ساده و روشمند بیان شده است.
از دیگر فعالیتهای مؤسسه نورالثقلین میتوان به اجرای طرح «هر روز با سوره آلعمران»، «هر روز با سوره بقره»، «هر روز با جزء سی ام قرآن»، «درسنامه حفظ قرآن» و ... اشاره کرد.
این مؤسسه علاوه بر پژوهش در حوزه قرآن و عترت ویژه بزرگسالان، برای کودکان کتابهایی نظیر «آیههای مهربانی» تولید کرده است؛ همچنین «ویژه حافظان قرآن»، «سالنامه حافظان و طلاب» و «سالنامه تهذیب» را تدوین کرده است.