به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، حجتالاسلام والمسلمین محمدکاظم حقانیفضل، پژوهشگر علوم دینی در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: با توجه به بیان امام(ره) که دانشگاه مبدأ همه تحولات است و اگر بخواهیم در راستای تحقق آن تدبیر کنیم، باید توجه کنیم که بُعد نیروسازی دانشگاه و تربیت نسلی که اداره آینده کشور را برعهده دارد بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: برنامههای فرهنگی که در دانشگاه انجام میشود باید از صرف ایجاد تغییر در بینش یا سرگرمی خارج شده و به برنامهای برای تربیت نیروهای جوان مستعد برای جامعه تبدیل شود.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: بر همین اساس لازم است تا با تکیه بر شکلدهی مبانی اعتقادی جوانها و بهرهمند کردن آنها از سرچشمه زلال مبانی اعتقادی و انقلابی و از سوی دیگر توانمند کردن آنها در برخی مهارتهای لازم برای ایفای نقش فرهنگی در جامعه، زمینهساز شناسایی و تقویت مبانی دانشجویان مستعد برای نقشآفرینی فرهنگی جدی در دانشگاه و جامعه شویم.
این کارشناس مذهبی که در بخش پاسخگویی به مسائل اعتقادی نمایشگاه فعالیت میکند، بیان کرد: در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن شخصاً تا کنون بیش از 150 مورد پاسخگویی داشتم که مجموع مراجعهکنندگان بیش از 350 نفر بوده است؛ اکثریت پرسشها نیز در زمینه احکام شرعی بهویژه نماز و روزه مسافر و احکام خمس بوده است.
حجتالسالام حقانیفضل عنوان کرد: در بخش تخصص اعتقادات، پرسشهایی با موضوع جبر و اختیار، علت مستجاب نشدن دعاها و مشکلات و ابتلائات در زندگی روزمره، سرنوشت غیر مسلمانان در آخرت، علت عقبماندگی مسلمانان و فلسفه خلقت انسان مطرح بوده است.
وی در پایان با اشاره به مسائل اعتقادی جوانان، یادآور شد: برای داشتن جامعه دینی یادگیری مفاهیم قرآنی لازم است، چراکه در جنبههای مختلف اعتقادی، فرهنگی، خانواده، اقتصادی و سایر امور متقَن است.