محمود خدادوست، معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آخرین وضعیت تعرفهگذاری خدمات طب سنتی در کشور، گفت: به هر حال امروزه خدمات این طب در کشور ارائه میشود ولی حداقل خدماتی که توسط پزشک ارائه میشود باید سامان دهی شود و غیر از پزشک نیز اصلا نباید خدمات درمانی ارائه کند چرا که در قانون ورود به بحث درمان با پزشک است.
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بدین منظور کارگروه آموزشی معاونت طب ایرانی و اسلامی و بورد طب سنتی به این نتیجه رسیدند که برای سامان دهی کسانی که در حال ارائه خدمات طب سنتی هستند یک سطحی از خدمات را تعیین کنیم تا این افراد مجاز باشند تا چه سطح از خدمات را ارائه بدهند.
سطحبندی خدمات طب ایرانی و اسلامی
خدادوست تصریح کرد: هم اکنون متخصصان طب سنتی اساسا در کلینیکهای دانشگاهی در حال فعالیت هستند ولی بخشی که به صورت وسیع در حال ارائه خدمت به مردم است، پزشکان عمومی هستند که در حال ارائه خدمات طب سنتی در سراسر کشور هستند بنابراین درصدد سطح بندی خدمات طب ایرانی و اسلامی هستیم تا مشخص گردد که پزشکان عمومی تا چه سطحی مجاز به ارائه خدمات این طب هستند.
وی یادآور شد: در دولت قبلی 12 خدمت طب سنتی در تعامل با وزارت رفاه تعرفهگذاری و در شورای عالی بیمه نیز تصویب شده بود. در دولت فعلی نیز به دلیل اینکه وزارت بهداشت به شدت درگیر اجرای طرح تحول نظام سلامت بود، قدری کمتر به این بخش پرداخته شده است ولی هم اکنون با اجرای موفقیت آمیز طرح یاد شده در سراسر کشور و کاهش فشارکاری وزارت بهداشت، توجه به این مقوله نیز بیشتر از سابق شده است.
بازنگری تعرفه گذاری خدمات 12 گانه طب سنتی
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت به شدت معتقد است که باید توسعه منطقی طب سنتی در کشور اتفاق بیفتد و خدمات طب ایرانی و اسلامی در یک تعامل منطقی در کنار طب رایج در اختیار مردم قرار بگیرد بنابراین طی صحبتی که با وزیر بهداشت شده مقرر گردیده ظرف یک تا دو ماه آینده بازنگری بر روی 12 خدمت طب ایرانی و اسلامی صورت بگیرد و برای تصویب به دولت ارسال شود.
خدادوست همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مقوله سامان دهی عطاریها نیز اشارهای کرد و گفت: در چند سال اخیر به دلیل اقبال مردم به استفاده از ظرفیتهای طب سنتی، عطاریهای زیادی به صورت قارچ گونه در کشور رشد پیدا کردهاند و طبق بررسیهای صورت گرفته بسیاری از آنها مجوز فعالیت هم ندارند.
فروش داروی گیاهی و شیمیایی در عطاریها تخلف است
وی فروش داروی گیاهی و شیمیایی در عطاریها را تخلف دانست و گفت: در این بین تبلیغات در قالب دارویهای چاقی و لاغری، ضدفشار خون و چربی، ضد سرطان و... در پشت شیشه عطاریها نیز تخلف است که بخش عمدهای از چنین اقداماتی مربوط به عطارییهای است که مجوز ندارند.
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری نشستهای مشترک با مسئولان مرتبط در وزارت صنعت، صنف عطاران و سقط فروشان به منظور ساماندهی فعالیت عطاریها، اظهار کرد: در این نشستها مقرر شد تا برخی مفردات مجاز به عرضه در عطاریها باید مشخص شوند چرا که برخی از این مفردات به دلیل درجات بالای سمی نباید در عطاریها توزیع شوند.
خدادوست با بیان اینکه درخواست کنندکان دریافت مجوز راهاندازی عطاریها پس از این باید برخی از آموزشهای مربوطه را دریافت کنند، گفت: گذراندن این دورههای آموزشی یکی از شروط دریافت مجوز برای این صنف خواهد بود. البته سرفصلها و بستههای آموزشی این مقوله نیز تعیین شده که لازم است در این خصوص با عطارهای باتجربه نیز جلسهای داشته باشیم و این موارد را نهایی کنیم.