به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مرکز عالی تربیت مدرس قرآن کریم مشهد در اسفندماه سال 1373 با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان راهاندازی شده است و تلاش دارد با پرورش نیروی کارآزموده و پایبند برای آموزش برنامههای قرآنی و دینی در ردههای گوناگون آموزشی نسلهای بعدی جامعه را با آموزههای قرآنی آشنا و مدرسین خوبی را به جامعه تحویل دهد.
فراهم کردن بستر مناسب برای انس با قرآن
فراگیر کردن آموزههای دینی و قرآنی در جامعه و همچنین فراهم کردن بستر مناسب برای انس با قرآن در بین اقشار مختلف جامعه و نهادینه نمودن آموزههای دینی و قرآنی در اذهان دوستداران فعالیتهای مذهبی و دینی در اولویت برنامههای این مرکز قرار گرفته است.
آموزش یک هزار و 300 استاد و مدرس قرآنی
بنابر این گزارش سامانه آموزشی در این مرکز به صورت ترمی و در رشتههای مختلف اقدام به آموزش و تربیت اساتید قرآنی کرده است و در حال حاضر بالغ بر 8 هزار و 500 نفر قرآنآموز و بیش از یک هزار و 300 استاد و مدرس قرآنی را به جامعه تحویل داده است.
گفتنی است در آغاز هر ترم ثبتنام برای آزمون ورودی برای علاقهمندان انجام شده و داوطلبان بلافاصله پس از اعلام نتایج شروع به تحصیل میکنند.
افرادی که تمایل به شرکت در این دورههای آموزشی را دارند باید حداقل دیپلم متوسطه داشته و حداکثر 35 ساله باشند و فارغالتحصیلی در دورههای تربیت مدرس این مرکز عالی منوط به کسب نمره قبولی در دروس و همچنین قبولی در امتحان قرائت پایان دوره است.
آشنایی با رشتههای قرآنی مرکز
مرکز عالی تربیت مدرس قرآن کریم مشهد، دوره آموزشی حفظ جامع قرآن کریم، رشته تربیت مربی روخوانی و حفظ قرآن کریم، رشته تربیت مربی قرآن پیش دبستانی، رشته تربیت مربی تجوید و وقف و ابتدا، رشته تربیت مربی صوت و لحن قرائت و رشته تربیت مربی مفاهیم قرآن کریم را ارائه کرده و پس از دورههای مقدماتی دوره متوسطه و پیشرفته را به داوطلبان ارائه خواهد کرد.
لازم بذکر است طول مدت تحصیل به تناسب رشته انتخابی دانشجو و رعایت پیشنیاز دروس بین 2 الی 5 ترم دانشگاهی در نظر گرفته شده است البته فارغالتحصیلان مراکز آموزش عالی که بعضی از دروس و یا مشابه آنها را در مراکز دیگر با موفقیت پاس کرده باشند با ارائه مدارک از گذراندن واحدهای مذکور معاف خواهند بود.
راهی برای کاهش هزینههایآموزشی به حداقل
در این مرکز سعی شده است با هماهنگی واحد کمک مالی مخصوصا در زمینه تأمین محل برگزاری کلاسها از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هزینههایآموزشی به حداقل ممکن برسد. اما در عین حال مابقی هزینهها از محل شهریه دریافتی از دانشجویان بهصورت اقساطی تأمین میشود.
اساتید مرکز در دروس عمومی و پایه معمولاً از میان اساتید مراکز آموزش عالی و یا حوزة علمیه با صبغة قرآنی انتخاب میشوند و اساتید دروس تخصصی مربوط به قرائت معمولاً از میان اساتید و چهرههای ممتاز بینالمللی حفظ و قرائت قرآن که دارای تحصیلات عالیه هستند انتخاب میشوند.
دریافت گواهینامه، پس از پایان دروس رشته
تمامی دانشجویان برای دریافت گواهینامه، پس از پایان دروس رشته، ملزم به شرکت در امتحان پایان دوره در درس قرائت و تجوید قرآن کریم بوده و در صورت قبولی در این آزمون موفق به دریافت گواهینامة مربیگری در رشتة دلخواه میشوند.
دریافت گواهینامه مدرسی و استادی وابسته به کسب معدل 16 برای گواهینامه مدرسی و 18 برای گواهینامه استادی وهمچنین ارائه گواهی معتبر تدریس به ترتیب به مدت 300 و 600 ساعت است.