کد خبر: 1430272
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲
حجت‌الاسلام شهاب مرادی:

برنامه‌های فرهنگی تهران باید به سمت آموزه‌های متعالی قرآن باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در همایش «عمری با قرآن» گفت: برنامه‌های فرهنگی تهران باید به سمتی پیش رود که رضایت مقام معظم رهبری و مردم را در پی داشته باشد و این پیشرفت باید به سمت قرآن و آموزه‌های متعالی آن باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در سیزدهمین همایش «عمری با قرآن» که شب گذشته سه‌شنبه، 24 تیرماه، مصادف با 17 ماه رمضان در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران طی سخنانی گفت: امام جعفر صادق(ع) می‌فرمایند که «من قرئى القرآن و هو شاب مؤمن، اختلط القرآن بلحمه و دمه، وجعله الله مع السفره ‏الکرام البرره و کان القرآن حجیزا عنه یوم‏ القیامه؛ هر جوان مومنى که قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خون او در می‌آمیزد و خداوند او را با فرشتگان بزرگوارهمراه می‌سازد و قرآن روز قیامت نگهدارنده او (از دوزخ) خواهد بود»، البته این آمیختگی قرآن کار یک جلسه و یک روز نیست و باید در این راه ممارست کند و در همین راستا سیزدهمین همایش «عمری با قرآن» تجلیل از افرادی است که جوانی خود را صرف قرآن کریم کرده‌اند.

تربیت قرآنی زمان‌بر است

وی افزود: تربیت یک پروژه نیست، بلکه یک پروسه است و زمان‌ زیادی می‌خواهد تا یک فرد و یک جامعه به طور مطلوب قرآنی شوند. مسیری که تمام انبیاء تلاش کردند و صبر پیشه کردند تا به آن دست پیدا کنند.

رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران اظهار کرد: برنامه فرهنگی شهر تهران که شهردار تهران به آن نظر دارد، برنامه‌هایی است با رهنمودهایی فرهنگی و با دقیق‌ترین جزئیات آن، این برنامه‌ها در راستای قرآنی کردن جامعه است، مانند همین همایش «عمری با قرآن» که سیزدهمین دوره آن در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام مرادی تصریح کرد: در شهر تهران بیش از 300 مرکز آموزش موسیقی وجود دارد که مراکز دولتی و خصوصی می‌توانند به آنها کمک کنند، اما باید برنامه‌های فرهنگی این شهر به سمتی پیش رود که رضایت مقام معظم رهبری و مردم را در پی داشته باشد و این پیشرفت باید به سمت قرآن و آموزه‌های متعالی آن باشد.

وی عنوان کرد: باید کمک کنیم که فضاهای مردمی در عرصه فرهنگ تقویت شود و بتواند روی پای خود بایستد؛ چرا ما نباید تعداد زیادی جلسه قرآن در شهرمان داشته باشیم؛ البته یکی از دغدغه‌های که شهردار تهران با مراجع تقلید مطرح کردند، نگرانی از کمبود مسجد در برخی از مناطق شهر تهران بود، هر چند تلاش‌های شهرداری برای ساخت مسجد در شهر کم نیست.

ضرورت برپایی جلسات قرآنی در تهران

رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران بیان کرد: باید کلاس‌ها و جلسات قرآنی در شهر تهران جان دوباره بگیرند و تقویت شوند. این جلسات باید پاتوق مردم به ویژه نوجوانان و جوانان شود، مانند جلسات استادان صبحدل، مولایی و... که پاتوق قرآنی‌ها بود.

حجت‌الاسلام مرادی گفت: نوجوانی مقطع بسیاری حساس و مهمی است که باید به آن توجه ویژه کرد، در این راستا اگر کودکی سالمی نداشته باشیم، نوجوان و جوان سالمی هم به دست نخواهیم آورد، پس باید جامعه تمام تمرکز خود را روی کودکان معطوف کند و این توجه در تربیت کودک باید به سمت انس با قرآن رود و از همان دوران برای آن که کودکان، متدین‌های سال‌های آینده شوند، نباید تنها به مدارس اکتفا کرد.

دور شدن قرآن و تعالیم آن از سبک زندگی

وی اظهار کرد: مشکل اساسی جامعه این است که متاسفانه قرآن و تعالیم آن از سبک زندگی ما دور شده است، برای رفع این مشکل باید بگذاریم بچه‌ها قرآن بخوانند، بعد خود آنها معنی و تفسیر را هم یاد خواهند گرفت. ما نباید کودکان را مجبور به حفظ قرآن کنیم. شاید حضور در یک محفل قرآنی و گوش کردن به تلاوت قرآن مفیدتر از بسیاری از آموزش‌ها باشد، اگر قرآن در جای جای زندگی باشد، راه خود را به طور یقین بر قلب انسان‌ها خواهد گشود.

رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در پایان افزود: نگاه وسواسی به تربیت، پسندیده نیست، ما باید نگاه نرم و منطقی را همچون پیامبر اکرم(ص) در جامعه ترویج دهیم تا بتوانیم به سرمنزل مقصود برسیم؛ همچنین در انتها از زحمات همکارانم در فرهنگ‌سرای قرآن که این همایش را برگزار کردند، بسیار تشکر می‌کنم.

captcha