به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ابتدای این نشست، آیتالله اسماعیل گندمکار، به ارائه نکاتی درباره ورزش از دیدگاه قرآن پرداخت و اظهار کرد: قرآن، سفره گسترده انواع معارف است و هیچ علم و حقیقتی وجود ندارد که در قرآن نباشد. امروزه، نگاه قرآن به عنوان یک منبع تام و تمام در جهان معرفت و در همه عرصهها و علوم، مطرح است و نوع نگاه ما اینگونه است که قرآن، تام و تمام است و میتوان از آن، فیزیک، آناتومی، علوم پزشکی و .. استخراج کرد.
وی ادامه داد: همچنین میتوان از قرآن، علوم فلسفی، عقلانی، ورزشی و.. را استخراج کرد. وقتی شاخصهای ورزشی را آنالیز میکنیم، شاخصهای آن را میتوانیم در قرآن پیدا کنیم. اجتهاد ما میتواند ورزشی هم باشد. من برای اولین بار در جهان اعلام میکنم که ما اجتهاد ورزشی هم داریم. ورزشکاران ما نباید به گونهای رفتار کنند که دینگریزی و نوعی سکولاریسم ورزشی را به منصه ظهور برسانند.
آیتالله گندمکار ادامه داد: امروزه در جهان غرب، از ورزش برای برای انحرافات اخلاقی استفاده میکنند اما در جهان اسلام، ورزش میتواند یک مفهوم قدسی باشد.
محمدعلی قره، رئیس دانشگاه پیامنور استان البرز، سخنران بعدی این نشست بود که اظهار کرد: امشب درباره مسئلهای بحث میکنیم که تاکنون در هیچ نمایشگاه قرآنی مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. دلیل اینکه امروز موضوع ارتباط ورزش و قرآن را مورد بررسی قرار میدهیم، این است که میخواهیم دو موضوع را اثبات کنیم. نخست، اینکه اگر واژه مسابقه را از ورزش ایران حذف کنیم، دیگر نامی از ورزش باقی نمیماند و دوم اینکه خداوند انسان را فقط برای ورزش خلق کرده است. البته این تصور اشتباهی است که ورزش را صرفا امری بدنی بدانیم؛ بلکه میتوان آن را به همه ابعاد وجودی تسری داد. پس مشاهده میکنیم که ورزش، یک مهم فراموش شده است و متأسفانه دانشگاههای ما آنگونه که باید به این موضوع نپرداختهاند.
وی افزود: یکی از مواردی که در قرآن و روایات بر آن تأکید فراوانی شده است، ورزش بدنی است. خداوند متعال، هنگامیکه در قرآن درباره مسابقه صحبت میکند، میفرماید: مسابقهای را برگزار کنید که جهتدار و دارای هدف خیر باشد. ورزشی همانند کوهنوردی مورد تأئید اسلام است که هم انسان برنده را به اوج میرساند و هم دیگر انسانها به نسبت تلاش خود به اوج میرسند.
قره ادامه داد: خداوند در قرآن میفرمایند: انسان را در بهترین قوام آفریدم. بدن، معبد انسان است و این معبد باید بسیار مورد توجه و بانشاط باشد. در ورزش، مسئله استقامت وجود دارد و این همان چیزی است که خداون به پیامبر(ص) سفارش میکند اما متأسفانه امروز، معیار ورزش در ایران، مدالهای فلزی است.