کد خبر: 1431479
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰

توسعه آموزش‌های قرآنی، زمینه‌ساز عمل به دستورات اهل بیت(ع) است

گروه اجتماعی: مدرس حوزه علمیه با تأکید بر ضرورت توسعه آموزش‌های قرآنی در جامعه، گفت: آموزش‌های قرآنی زمینه عمل به قرآن و دستورات ائمه اطهار(ع) را فراهم می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دیانی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حقوق اهل بیت(ع) بر گردن شیعیان را معرفت، محبت و اطاعت عنوان و اظهار کرد: تأثیر رعایت این حقوق در زندگی فردی و اجتماعی شیعیان بسیار زیاد است؛ اگر ما نسبت به قرآن و اهل بیت(ع) معرفت و شناخت پیدا کنیم محبت آنها را در دل می‌گیریم و این محبت نیز ما را به اطاعت از دستورات قرآن و خاندان پیامبر(ص) سوق می‌دهد.

وی با بیان اینکه شناخت اهل بیت(ع) محبت آنها را به‌وجود می‌آورد چراکه بر اساس معرفت و شناخت اهل بیت(ع) ما متوجه می‌شویم آنها منبع خوبی‌ها و سرچشمه همه پاکی‌ها هستند، افزود: این توجه سبب می‌شود که محبت اهل بیت(ع) در وجودمان افزایش یابد و اگر این محبت واقعی و شفاف باشد از فرمایشات آنها اطاعت محض می‌کنیم و راه و روش زندگی خود را بر اساس راه و روش زندگی آنها قرار می‌دهیم.

مدرس حوزه علمیه با تأکید بر این مطلب که درس گرفتن از زندگی اهل ‌بیت(ع) انسان را به تقوا و کمال نزدیک می‌کند، شناساندن معارف اهل ‌بیت(ع) به مردم را بهترین خدمت دانست و متذکر شد: در این راستا باید زندگانی اهل‌ بیت(ع) برای مردم تعریف و تفسیر شود؛ تمام حرکات و سخنان اهل ‌بیت(ع) حاوی مطالبی است که انسان با بهره‌گیری از این مطالب می‌تواند در زندگی موفق باشد.

محبت اهل بیت(ع) راهی به‌سوی خداست

حجت‌الاسلام دیانی جایگاه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را نزد خداوند متعال چنان والا و رفیع دانست که آنچه ما مشاهده می‌کنیم در مقابل این جایگاه بسیار ناچیز و کوچک است و اضافه کرد: محبت اهل بیت(ع) راهی به‌سوی خداست و نباید تنها از دیدگاه احساسی و عاطفی به آن نگریست، زیرا این دوستی و محبت سرچشمه اعمال صالح و راه صحیح هدایت است و رسول اکرم(ص) با معرفی اسوه‌های آرمانی و سفارش به محبت و دوستی و قرار دادن آنها به‌عنوان الگو و ولایت‌پذیری از آنها راهکار عملی هدایت است.

وی با اشاره به این نکته که خداوند متعال در قرآن کریم مزد رسالت پیامبر(ص) را دوستی اهل بیت(ع) دانسته و از مسلمانان خواسته که به شکرانه ایمان، تنها اهل بیت(ع) را دوست بدارند، عنوان کرد: شناخت اهل بیت(ع) و وجود رابطه روحی میان محب و محبوب از شرایط این دوستی است و تنها شناخت اهل بیت(ع) یا دوست داشتن آنها جداگانه کافی نیست و باید ضمن شناخت، پیروی از دستورات و ولایت‌پذیری آنها را که همان ولایت حضرت رسول(ص) و ولایت الهی است، وجود داشته باشد.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه قرآن و اهل بیت(ع) دو یادگار و میراث ارزشمند از پیامبر اکرم(ص) است که تمسک به آنها انسان و جامعه را از گزند انواع تهدیدها مصون نگه می‌دارد، با تأکید بر ضرورت توسعه آموزش‌های قرآنی در جامعه، ادامه داد: توجه به آموزش‌ها و فعالیت‌های قرآنی در جامعه ضروری است چرا‌که آموزش‌های قرآنی زمینه عمل به قرآن و دستورات ائمه اطهار(ع) را فراهم می‌کند.

لزوم شناخت بهتر مردم از قرآن در جامعه

وی با تأکید بر اینکه آموزش‌های قرآنی نمی‌توانند بی‌توجه به آموزش سیره اهل بیت(ع) و بیان اخلاق و رفتار آنها باشد، اظهار کرد: فعالان حوزه‌های قرآنی اگر بخواهند به موضوع قرآن بپردازند باید در کنار آن به موضوع اهل‌ بیت(ع) نیز توجه داشته باشند، زیرا اهل‌ بیت(ع) هستند که می‌توانند زمینه و جایگاه اصلی معارف قرآن و شناخت بهتر مردم از قرآن را در جامعه فراهم کنند.

مدرس حوزه و دانشگاه یادآور شد: اگر در تعالیم و فرمایشات پیامبر‌(ص) توجه کنیم می‌فهمیم که رمز نجات جامعه بشری و تداوم آموزه‌های دینی و اسلامی در گرو پیروی از اهل بیت‌(ع) است؛ در واقع هر کس با اعتقاد کامل به قرآن مراجعه کند نمی‌تواند نسبت به اهل ‌بیت(ع) بی‌تفاوت باشد و از طرف دیگر کسی هم که از اهل ‌بیت‌(ع) پیروی کند، نمی‌تواند عاشق قرآن نباشد.

وی در پایان توجه جدی به اهل بیت(ع) را از وظایف ماهیتی نظام اسلامی خواند و با تأکید بر لزوم ترویج اخلاق و احکام اهل بیت(ع) در جامعه اسلامی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام‌(ره) حرکتی عمیق برای احیای امر اهل بیت(ع) بود؛ رمز پیروزی و تداوم جامعه اسلامی در این زمان نیز پیروی مطلق از ولایت فقیه و انس روزافزون با قرآن، آموزه‌های دینی و سیره اهل بیت(ع) است.

captcha