کد خبر: 1431502
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۰
حجت‌الاسلام روحانی تأکید کرد:

لزوم رفع مهجوریت قرآن ‌میان کتب دانشگاهی/ ترویج فرهنگ قرآنی؛ مأموریت‌ اصلی بخش فرهنگی

گروه اجتماعی: امام‌ جمعه املش با تأکید بر این مطلب که قرآن جایگاه واقعی خود را میان کتب دانشگاهی پیدا نکرده است، گفت: علوم قرآنی تنها در روخوانی و قرائت قرآن کریم خلاصه نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین تقی روحانی، امام‌ جمعه شهرستان املش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، به تبیین اهمیت انس با قرآن و ایجاد ارتباط قلبی با کلام الهی پرداخت و اظهار کرد: باید خود را مخاطب قرآن قرار داده و به اندازه معرفت خود از نور بی‌پایان این کتاب اسمانی بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به نهضت قرآنی انقلاب اسلامی، از مقام شامخ امام‌ خمینی(ره) و شهدا تجلیل کرد و افزود: اگر اکنون فعالیت‌های فرهنگی، دینی و قرآنی صورت می‌گیرد به برکت مجاهدت‌ها و جان‌فشانی‌های شهدا برای حفظ کیان اسلام و ارزش‌های نظام اسلامی است.

الفت با قرآن؛ از اساسی‌ترین برنامه‌های زندگی انسان ‌

امام‌ جمعه املش با بیان اینکه یکی از مأموریت‌های بخش فرهنگی، ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی است، ایجاد انس و الفت با قرآن را از اساسی‌ترین برنامه‌های زندگی انسان دانست و در رابطه با عمده ضعف جامعه در رابطه با معرفت قرآنی، عدم شناخت و شناسایی قرآن را مورد اشاره قرار داد و گفت: اهمیت و تأثیر قرآن در زندگی انسان به‌قدر کافی مورد توجه نبوده است؛ قرآن معارف بسیاری دارد و انسان باید با این معارف آشنا شود.

وی با تأکید بر این مطلب که قرآن جایگاه واقعی خود را میان کتب دانشگاهی پیدا نکرده است، گفت: قرآن کریم فی‌نفسه دارای جاذبه است با این حال هنوز جایگاه واقعی خود را میان کتب دانشگاهی پیدا نکرده است، به‌گونه‌ای که گاه این تصور غلط ایجاد می‌شود که علوم قرآنی تنها در روخوانی و قرائت قرآن کریم خلاصه می‌شود؛ روش‌های جذب مخاطب به مسائل قرآنی بسیار اهمیت دارد که در این راه نیز باید مشکلات و موانع را از میان برداشت.

حجت‌الاسلام روحانی به اهمیت حضور قرآن در زندگی فردی و اجتماعی افراد اشاره کرد‌ و گفت: قرآن باید در تمام شئون زندگی ما تجلی داشته باشد؛ با توجه به نقش هدایت‌گری قرآن کریم و فرقان حق و باطل بودن آن، باید در زمان فتنه‌ها به قرآن پناه ببریم‌.

قرآن، تنها کتاب آسمانی تحریف نشده در دست بشر

وی با بیان اینکه قرآن همراه اهل بیت(ع) است و باید به هر دوی اینها تمسک داشته باشیم تا رستگاری دنیا و آخرت را ذخیره راه خود کنیم، اظهار کرد: قرآن کریم، تنها کتاب آسمانی تحریف نشده در دست بشر است که راه تضمین شده‌ای برای اثبات سایر عقاید صحیح و بیان نظام ارزشی و وظایف عملی همه انسان‌ها تا پایان جهان شناخته شده است و کلید حل مسائل مربوط به جهان‌بینی و ایدئولوژی محسوب می‌شود؛ به همین دلیل آشنایی و انس با قرآن یکی از بزرگترین وظایف اسلامی ما است.

این کارشناس دینی در ادامه با تأکید بر اینکه انس با قرآن راهی برای ارتباط با این کتاب و آشنایی با معارف آن است، متذکر شد: وقتی این آشنایی صورت گرفت، زمینه‌های معرفت هم فراهم می‌شود؛ معرفت کمال‌پذیر است و انس بیشتر با قرآن معرفت بیشتر نسبت به این کتاب آسمانی را به‌دنبال خواهد داشت و به طبع در پی آن زمینه‌های معرفت و شناخت فراهم می‌شود.

امام‌ جمعه املش با بیان اینکه تلاش برای نهادینه‌‌شدن فعالیت‌های قرآنی و دینی باید در راس برنامه‌های فرهنگی قرار گیرد، ادامه داد: باید نسبت به گسترش معارف اسلامی و قرآنی در سطح جامعه اهتمام بیشتری داشته باشیم.

captcha