کتایون نجفیزاده، رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر پیوند کلیه از فرد ایرانی به بیماران خارجی، گفت: قانون پیوند کلیه اتباع از هم تبع خودشان در سال 87 در ایران تصویب شده است و از آن روز بعد پیوند اتباع از هم تبع خودشان در ایران مجاز بوده است و هست و این به معنای قاچاق اعضا و کار غیرقانونی نیست.
اشد مجازات برای متخلفان پیوند کلیه
نجفیزاده خاطرنشان کرد: ولی به هیچ عنوان اجازه پیوند اعضای ایرانی به خارجی و یا برعکس وجود ندارد، نداشته و نخواهد داشت و اگر در محلی نیز چنین تخلفی صورت بگیرد مطمئنا تمامی تیم پزشکی و کسانی که دست اندرکار این موضوع بودهاند اشد مجازات را دریافت خواهند کرد.
برخورد شدید وزارتخانههای بهداشت و اطلاعات با تخلفات
رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: مواردی از این گونه اقدامات خلاف گزارش شده، از قبل وجود داشته و در حال حاضر هم انجام میشود و موضوع جدیدی نیست و واکنش وزارتخانههای بهداشت و اطلاعات در این موارد بسیار شدید است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز اگر گزارشی مبنی بر انجام چنین تخلفی در بیمارستانی اعلام شود بلافاصله تیمی از مجموعه نظارت و بازرسی وزارت بهداشت در محل حاضر میشود و تمام جوانب و صحت موضوع را بررسی میکنند و اگر چنین تخلفی ثابت شود مسلما اشد مجازات را تیم پزشکی و بیمارستان دریافت خواهند کرد.
تشکیل کارگروه بررسی پیوند کلیه اتباع بیگانه در ایران
نجفیزاده خاطرنشان کرد: بدین منظور قرار است کارگروهی که به منظور بررسی پیوند کلیه اتباع بیگانه در ایران با دستور وزیر بهداشت تشکیل شده است مسئله را بررسی و بلافاصله پس از ماه رمضان تصمیم نهایی را در این خصوص اعلام کنند.
شایعات بسیار بیشتر از واقعیات است/ فرهنگ مقدس اهدای عضو زیر سوال نرود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شایعات بسیار بیشتر از واقعیات است، گفت: براثر گزارشی اخیرا اعلام شده بود قسمت نظارت و بازرسی وزارت بهداشت بلافاصله مراجعه کرده ولی موضوع صحت نداشت بنابراین همکاران ما دقت کنند که جوسازی در این مورد انجام نشود و فرهنگ مقدس اهدای عضو زیر سوال نرود و سعی کنیم کاری نکنیم که باعث صدمه به بیماران نیازمند شود.
باعث صدمه به نیازمندان پیوند نشویم
رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: معمولا افراد متعددی به دلیل عدم انجام پیوند کلیه در کشورشان به همراه هم تبعه خود برای انجام پیوند به ایران فرستاده میشوند.
نباید با این موضوعات احساسی برخورد کرد
نجفیزاده در پایان موضوع اجازه و ممنوعیت پیوند هم تبعههای خارجی در ایران را پیچیده برشمرد و افزود: نمیتوان با این موضوع احساسی برخورد کرد که اگر کسی تخلفی کرد ما به خاطر او همه را بسوزانیم ولی باید در این مورد کارشناسی دقیقی انجام شود و تصمیم گیری درست و منطقی در این مورد صورت پذیرد و آنچه که صلاح مملکت و بیماران است انجام شود.