حجتالاسلام نادر مولایی مدرس حوزه علمیه امام رضا میاندوآب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با اسراف و آثار آن در جامعه، اظهار کرد: اسراف به هر نحوی در اسلام نهی شده است زیرا اسراف خسرانی غیر قابل جبران است و آثار مخربی بر روی زندگی افراد میگذارد.
وی گفت: هر کس میتواند به تناسب جایگاه و مقامی که در جامعه دارند در جلوگیری از اسراف مؤثر واقع شوند و در این میان اسراف یکی از گناهان کبیره در اسلام بهشمار میرود و در این دین آسمانی برای جلوگیری از اسراف تأکیدات فراوانی شده است و آن را در پیدارنده ضررها و زیانهای فراوان عنوان کرده است.
وی ادامه داد: در دین اسلام اسراف به هر نحوی نهی شده است زیرا زیانهایی که از لحاظ اجتماعی، اقتصادی، روحی و روانی به فرد وارد میشود گاه غیرقابل جبران است.
وی با اشاره به آیات و روایات گفت: تمام پیامبران و امامان نیز انسانها را از اسراف نهی کردهاند و زیانهای وارده از طریق اسراف را در آیات قرآن نیز میتوان مشاهده کرد و باید توجه داشت که اسراف فقط در مصرف و اینکه استفاده از چیزی را از حد اعتدال بگذرانیم نیست، اسراف گاه در نگاهان آلوده نیز میتواند باشد.
فقر و تنگدستی از پیامدهای اسراف گرایی است
وی افزود: هر چیزی که از حد اعتدال خارج شده و بهسوی افراط برود اسراف است و قرآن نیز این گونه افراد را اهل آتش نامیده است و آنان را به اعتدال و میانهروی دعوت میکند.
حجتالاسلام مولایی با اشاره به آیات قرآن، گفت: اسلام ما را از خوردن و آشامیدن و استفاده از نعمتهای دیگر محروم نمیکند بلکه ما را به رعایت اعتدال و شکر از خداوند متعال دعوت میکند.
مدرس حوزه علمیه میاندوآب اظهار کرد: از پیامدهای اسراف میتوان به فقر و تنگدستی اشاره کرد که بانوان میتوانند با استفاده از اخلاق و رفتاری اسلامی و بهرهمندی از آموزههای اسلامی زندگی خانوادگی خود را اداره کنند و آن زندگی را بر اساس آیات و روایات قرآنی و به دور از اسراف که در بیشتر مواقع بهصورت ناخواسته پیش میآید، داشته باشند.