محمدتقی میرزاجانی، سخنگوی برنامه «شبهای نورانی در محضر قرآن و عترت(ع)» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره این برنامه که از یکم تا بیستویکم ماه مبارک رمضان در مصلای امام خمینی(ره) اجرا شد، گفت: پیشبینی اولیه درباره زمان اجرای این برنامه تا روزهای پایانی ماه مبارک رمضان بود اما به این دلیل که نماز عید سعید فطر در مصلی برگزار میشود، لازم بود که مقدماتی برای این کار فراهم شود که در نهایت تصمیم بر آن شد برنامه شبهای نورانی زودتر به اتمام برسد.
میرزاجانی درباره استمرار برنامه شبهای نورانی در محضر قرآن و عترت(ع) گفت: تصمیمگیری برای استمرار این برنامه در سالهای آینده برعهده مدیریت مصلای امام خمینی(ره) است. امسال نیز اگر نمایشگاه بینالمللی قرآن در مصلی مستقر بود برنامه شبهای نورانی برپا نمیشد و به این دلیل که نمایشگاه قرآن به باغموزه دفاع مقدس رفت مدیریت مصلی تصمیم گرفت تا در راستای وظایف خود برنامه شبهای نورانی را اجرا کند.
برنامه شبهای نورانی مصلی نمره قبولی میگیرد
میرزاجانی افزود: آنچه که در قالب برنامه شبهای نورانی در محضر قرآن و عترت(ع) اجرا شد نمره قبولی میگیرد به ویژه اینکه این برنامه در نیمه دوم زمانبندی برگزاری با استقبال بسیار خوبی از سوی شهروندان تهرانی مواجه شد و بازدیدکنندگان نه تنها در محافل و مراسم قرآنی این برنامه، حضور داشتند بلکه از بخش محصولات عفاف و حجاب و محصولات فرهنگی و قرآنی نیز استقبال چشمگیری داشتند.
وی یادآور شد: دادن نمره قبولی به برنامه شبهای نورانی هرگز به این معنا نیست که این برنامه هیچ نقطه ضعفی نداشته است؛ به هر حال این برنامه نیز اشکالات و کم و کاستیهایی در اجرا و از نظر محتوایی داشته است.
اقبال مردم یکی از ملاکهای جدی در ارزیابی برنامههای قرآنی است
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با بیان اینکه در برنامههای قرآنی و دینی باید اقبال و مراجعه مردم را یکی از ملاکهای جدی ارزیابی قرار دهیم، عنوان کرد: برنامه شبهای نورانی که امسال برای نخستینبار در مصلای امام خمینی(ره) اجرا شد از نظر اطلاعرسانی نیز توفیقات خوبی به دست آورد. مصلای امام خمینی(ره) نیز با اجرای این برنامه وظیفه خود را در قبال مسئولیتهایی که در جهت اجرای فعالیتهای قرآنی دارد به خوبی انجام داد.
وی درباره محافل قرآنی و برنامههای جزءخوانی که در شبهای نورانی اجرا میشد، گفت: در طول اجرای این برنامه هر شب یک محفل قرآنی برگزار میشد که در مجموع 33 نفر از اساتید و قاریان ممتاز جمهوری اسلامی ایران و مصر در این محافل حضور پیدا کردند و برخی از قاریان نیز چندین بار در این محافل قرآنی قرائت داشتند.
21 جزء قرآن در جلسات جزءخوانی شبهای نورانی قرائت شد
سخنگوی برنامه شبهای نورانی در محضر قرآن و عترت(ع) ادامه داد: همچنین در طول اجرای این برنامه 21 جزء از قرآن کریم در جلسات جزءخوانی قرآن قرائت شد و 45 برنامه تلاوت تحقیق نیز اجرا شد. اذان مغرب و عشاء نیز هر شب توسط قاری حاضر در برنامه شبهای نورانی گفته میشود.
وی در ادامه گفت: در طول اجرای برنامه شبهای نورانی برنامه زنده نشانی نیز هر شب به صورت زنده از شبکه قرآن سیما پخش میشد. برنامه تلویزیونی نشانی علاوه بر اینکه به مأموریت حفظ قرآن در قالب طرح قرآنی 1448 میپرداخت بخشی از آیتمهای خود را نیز به گفتوگو با برخی از اساتید قرآنی اختصاص میداد و همچنین در فواصل این برنامه اساتید و قاریان نیز تلاوت قرآن داشتند.
میرزاجانی یادآور شد: سخنرانی حجتالاسلام پناهیان و اجرای دعا و مناجات توسط مرتضی طاهری از مداحان اهل بیت(ع) نیز هر شب در قالب برنامه شبهای نورانی در محضر قرآن و عترت(ع) دنبال میشد.
عفاف و حجاب از پرمخاطبترین بخشهای شبهای نورانی بود
وی در این بخش از سخنان خود به فعالیتهای بخش عفاف و حجاب برنامه شبهای نورانی اشاره کرد و گفت: در بخش عفاف و حجاب که شاید یکی از پرمخاطبترین بخشهای حاشیهای شبهای نورانی بود نیز موفقیتهای خوبی داشتیم؛ بیش از 96 غرفه در این بخش مستقر شده بود که علاوه بر این غرفه، 15 غرفه دیگر نیز به بخش محصولات فرهنگی و نرمافزارهای قرآنی اختصاص پیدا کرده بود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن عنوان کرد: در بخش کتب قرآنی و دینی برنامه شبهای نورانی نیز اتفاقات خوبی رخ داد؛ بیش از دو هزار و 500 کتاب دینی و 180 نوع قرآن در قطعها و قالبهای مختلف با مشارکت بیش از 100 ناشر ارائه شده بود.
وی در پایان گفت: در برنامه شبهای نورانی، بخشی با عنوان «مشاوره قرآنی» نیز پیشبینی شده بود که این بخش از فعالترین بخشهای شبهای نورانی بود و اساتید و کارشناسان قرآنی در این بخش به ارائه مشاوره قرآنی میپرداختند. در بخش مشاوره قرآنی، مشاورههای لازم به بانوان و آقایان مراجعهکننده داده میشد.