کد خبر: 1432619
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
آیت‌الله دری نجف‌آبادی:

آراسته بودن مکارم اخلاق از ارکان سبک زندگی اسلامی است

گروه اجتماعی: آراسته بودن به مکارم اخلاق همچون استغنای طبع، بی‌نیازی از غیر‌خدا، اتکا‌ به خدا، اعتماد به‌نفس، خود‌کفایی و بزرگ‌منشی از ارکان سبک زندگی اسلامی است و زنان و مردان جامعه به‌ویژه زنان باید بیشتر به این صفات مزین باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی امروز، اول مرداد‌ در کلاس درس اخلاق بانوان، گفت: امام سجاد(ع) در دعایی از ‌دعاهای صحیفه سجادیه پاکی نیات، تصحیح یقین و اصلاح اعمال را از خداوند متعال ‌درخواست می‌کند.
وی با بیان اینکه امروز پیشرفت‌های گسترده تکنولوژی از جمله ماهواره و فضای مجازی انسان‌ها را بیشتر از گذشته اسیر وسوسه‌های شیاطین می‌کند، اظهار کرد: همین عوامل در انحراف نیات، اعتقادات و اعمال انسان از مسیر اصلی بسیار اثرگذار است.
آیت‌الله دری نجف‌آبادی با اشاره به اینکه تنها راه مقابله با هواهای نفسانی تمرین، ممارست، ریاضت، مجاهدت، گریه در راه خدا و توسل به خدا و ائمه اطهار(ع) است، افزود: استعانت از خدا برای تصحیح یقین سبب می‌شود که انسان اعمال و رفتاری همانند خوارج نداشته باشد؛ به‌طوری‌که در ظاهر مرید علی(ع) بودند؛ ولی در باطن به خطا رفتند.
وی با بیان اینکه ارزش حقیقت وجودی انسان به جسم نیست؛ بلکه به کمالاتی است که انسان در راه قرب الی الله کسب می‌کند، مطرح کرد: انسان با‌کمالات کسی است که از صفات پسندیده‌ای همچون اخلاق، امانت‌داری، عفاف، صداقت، شکر، صبر و... برخوردار باشد.
نماینده ولی فقیه در استان تأکید کرد: در روز قیامت انسان را به ظاهر نمی‌سنجند و ارزش هر کس به صفات انسانی، کمالات انسانی، صفای درونی، عشق به الله و جهاد در راه خداست.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همواره بر سبک زندگی اسلامی تأکید دارند؛ چراکه از جمله راهکارهای دستیابی به کمالات بلند انسانی است، بیان کرد: اسراف و ریخت و پاش در زندگی و حیف و میل کردن بیت‌‌المال نه تنها فضیلتی برای انسان نمی‌آورد؛ بلکه کاملاً مخالف با سبک زندگی اسلامی است.
آیت‌الله دری نجف‌آبادی با بیان اینکه پرداختن صرف به تجملات ظاهری و زرق و برق‌های دنیوی انسان را از دستیابی به کمالات باز‌می‌دارد، اضافه کرد: امام سجاد(ع) همواره در دعاهای خویش از خداوند درخواست می‌کند که از انجام امور کم‌ارزشی که او را بی‌جهت مشغول کرده و از پرداختن به امور مهم زندگی و پرداختن به آخرت باز‌‌می‌دارد، کفایت کند.
وی عنوان کرد: امور مهم زندگی تربیت صحیح فرزندان، تحکیم بنیان خانواده و همسری وفادارانه است؛ در حالی‌‌که برخی از امور بی‌اهمیت انسان را به خود مشغول کرده و از پرداختن به مهمات زندگی باز‌می‌دارد.
آیت‌الله دری نجف‌آبادی افزود: برخورداری از مکارم اخلاق همچون استغنای طبع، بی‌نیازی از غیر‌خدا، اتکا‌ به خدا، اعتماد به نفس، خود‌کفایی و بزرگ‌منشی از ارکان سبک زندگی اسلامی است و زنان و مردان جامعه به‌ویژه زنان باید بیشتر به این صفات مزین باشند.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه مزین شدن به مکارم اخلاق نیز در گرو انجام اعمال عبادی است، یادآور شد: عبادات صورت کمالیه نفس است و اگر نفس کمال لازم را نداشته باشد کدورت معاصی انسان را اسیر می‌کند.

مهدی
|
-
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۲
0
0
مقام معظم رهبری سبک زندگی را نرم افزار تمدن اسلامی خوانده است امید است که فرمایشات رهبری سرمنشاء قرار گیرد .
captcha