کد خبر: 1433373
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
سردار آسودی:

پیروزی در عملیات مرصاد از الطاف خفیه الهی بود

گروه جهاد و حماسه: معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران با اشاره به سالروز عملیات‌ مرصاد و پیروزی نیروهای ارتش و سپاه بر منافقین، این پیروزی را از الطاف خفیه الهی برشمرد.

شش روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت توسط ایران و در شرایطی که نیروهای عراقی با زیر پا گذاشتن توافقات این قطعنامه، مجدداً به خرمشهر حمله کرده و تا آستانه تصرف آن پیش رفته بودند، سازمان مجاهدین عملیاتی با نام «فروغ جاویدان» را آغاز کرد.
مسعود رجوی در شب آغاز عملیات گفت: «براساس تقسیمات انجام شده، ۴۸ ساعته به تهران خواهیم رسید... کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم در حد توان یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت می‌تواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند... از پایگاه نوژه هم ترسی نداشته باشید؛ هر سه ساعت به سه ساعت دستور می‌دهم هواپیماهای عراقی بیایند و آنجا را بمباران کنند. پایگاه هوایی تبریز را هم با هواپیما هر سه ساعت به سه ساعت مورد هدف قرار خواهیم داد... علاوه بر آن، ضد هوایی و موشک سام ۷ هم که داریم... هوانیروز عراق تا سرپل ذهاب به‌همراه ستون‌ها خواهد بود. از نظر هوایی ناراحت نباشید چون هواپیماهای عراقی پشتیبان ما هستند و تمام ماشین‌ها به صورت ستون حرکت می‌کنند.»

................................................
سردار محمدعلی آسودی، معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: روزهای پیش رو، ایامی است که عملیات‌های بازی‌دراز، گیلان‌غرب و مسلم‌ بن عقیل(ع) در مناطق غرب و شمال‌غرب کشور انجام شده است که همه بر روی ارتفاعات بوده و فتح این ارتفاعات توسط رزمندگان با تجهیزات، سلاح و مهمات از معنویت، ایمان و باور آنان نشئت می‌گیرد که مشکلات را پشت سر گذاشتند تا بتوانند به قله صعود کنند و دشمن بعثی را از میهن اسلامی بیرون برانند.
وی عنوان کرد: سازمان ملل متحد برای پایان یافتن جنگ و ایجاد آتش‌بس، به هر دو سمت درگیر فشار می‌آورد؛ از این ‌رو صدام حسین برای اینکه از فرصت پیش آمده در پایان جنگ و قبل از آتش‌بس استفاده کند، تصمیم می‌گیرد حمله مجددی را به خاک ایران طرح‌ریزی و اجرا کند.
دلیل سرعت حرکت نیروهای مجاهدین خلق
سردار آسودی ادامه داد: بر این اساس نیروهای نظامی موسوم به سازمان مجاهدین خلق فاصله تنگه پاتاق تا منطقه چهارزبر در ۳۴ کیلومتری کرمانشاه را با سرعت خیلی زیاد طی کردند. علت سرعت بالای حرکت ستون‌های نظامی مجاهدین عدم حضور قوای نظامی در غرب کشور بود. به دلیل هجوم سنگین ارتش عراق به جبهه جنوب (استان خوزستان) بخش عمده‌ای از توان نظامی ایران در جبهه‌های جنوب غربی مشغول دفع تهاجم عراق بودند. به همین دلیل در برابر حرکت ستون‌های مجاهدین مقاومتی وجود نداشت.
وی افزود: نیروهای ایران در جایی که برتری نسبی به دشمن داشتند، به کمین نشستند و در منطقه چهارزبر، با احداث تعدادی خاکریز و یک خط دفاعی مستحکم در انتظار آنان بودند. چند تا از گردان‌های عملیاتی در این جبهه گردان مقداد و گردان حمزه از لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) و تیپ انصارالحسین همدان بودند.
عملیات مرصاد سه روز به طول انجامید
سردار آسودی با بیان اینکه عملیات «فروغ جاویدان» از سوم مرداد آغاز شد، اظهار کرد: این عملیات سه روز به طول انجامید. در روز اول هدف سد کردن هجوم مجاهدین خلق بود. در روز دوم حرکت نیروی زمینی صورت گرفت که با پشتیبانی بسیار قوی نیروی هوایی و هوانیروز همراه شد و در روز سوم یگان‌های مجاهدین خلق به کلی منهدم شدند. فرماندهی این عملیات برعهده امیر علی صیادشیرازی بود که در سال ۱۳۷۸ توسط سازمان مجاهدین خلق ترور شد.
وی توضیح داد: واژه عربی «مرصاد» به معنی کمین است. این نام به خاطر کمین برنامه‌ریزی شده‌ای که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران انجام داده بودند، برای این عملیات در نظر گرفته ‌شد. در روز اول عملیات نیروی هوایی ایران وارد عمل نشد، زیرا در آن زمان پایگاه نوژه بمباران شده بود و انجام عملیات پاکسازی باند فرود، فرصت را از آنها گرفت. به همین دلیل نیروی هوایی با یک روز تاخیر عملیات را ادامه داد. پس از پایان عملیات، تنگه چهارزبر، تنگه مرصاد نام گرفت.
معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به لزوم تجزیه و تحلیل هشت سال دفاع مقدس و به ویژه سال‌هایی که مناطق قصر شیرین و سرپل ذهاب تحت حملات نیروهای بعثی قرار می‌گرفتند، افزود: منافقین در منطقه مرصاد، عملیاتی را با عنوان «فروغ جاویدان» طراحی کردند و جنایات بسیاری را در مراحل مختلف این عملیات انجام دادند.
سردار آسودی با اشاره به جنایات منافقین که با دشمن میهن اسلامی همراه شده بودند، گفت: منافقین، مردم  را در میانه راه و در «کرند غرب» تیرباران کردند. همچنین بیماران و مجروحین جنگی را که در بیمارستان امام خمینی(ره) در اسلام‌آباد غرب بستری بودند، در میانه حیاط بیمارستان به رگبار بستند.
جنایاتی که منافقین در «فروغ جاویدان» مرتکب شدند
وی همچنین به جنایات منافقین در سوم مرداد سال 67 اشاره کرد که از مرز خسروی داخل ایران شدند و به تنگه مرصاد آمدند. یکی از الطاف خفیه الهی و امدادهای غیبی خداوند متعال، حرکت منافقین از سمت تنگه مرصاد بود که با پنج هزار نیرو و با بهترین تجهیزات، امکانات و مهمات سازماندهی شده و خودروهای پیشرفته زرهی چرخ‌دار درصدد حمله به ایران برآمدند.
سردار آسودی همچنین از عملیات‌هایی همچون مطلع‌الفجر یاد کرد که بین قصر شیرین و گیلان‌غرب و در ارتفاعات چغالوند انجام شد و با مقاومتی که رزمندگان در روزهای نخست در سرپل ذهاب کردند، اجازه ندادند که دشمن وارد این منطقه شود.
معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حماسه‌هایی که محسن پیچک و علی‌اکبر شیرودی در این منطقه آفریدند، اشاره کرد و ادامه داد: اگر مقاومت‌ رزمندگانی که از تهران، همدان، کرمانشاه و اصفهان به این منطقه آمده بودند، نبود، ارتش متجاوز بعث عراق به شرق سرپل ذهاب وارد می‌شد و احتمال اینکه از این منطقه عبور کند و به تهران بیاید، بسیار بود.
کمین‌ خوردن منافقین در تنگه مرصاد
سردار آسودی عنوان کرد: از امدادهای غیبی خداوند در این عملیات، کمین خوردن نیروهای منافقین در میانه تنگه حسن‌آباد و چهارزبر(مرصاد) بود و این معامله‌ای بود که خداوند در نتیجه صداقت حضرت امام(ره) پس از پذیرفتن قطعنامه 598 با امام، شهدا و رزمندگان کرد.
وی در توضیح این مطلب گفت: رزمندگان صادقانه قطعنامه را پذیرفتند، ولی دشمن بعثی با حمایت و پشتیبانی آمریکا مجدداً به ایران حمله کرد و منافقین را مورد حمایت قرار داد تا به ایران حمله کنند که در این راستا عبرت‌هایی برای اهل یقین از دفاع مقدس است، به ویژه در دورانی که جنگ نرم و مذاکرات را پیش رو داریم و باید بدانیم که نمی‌توان به دشمن اعتماد کرد.
سردار آسودی افزود: اگر مردم کشورمان، ایمان، بصیرت و ولایت‌مداری خود را همچون دوران دفاع مقدس حفظ کنند، می‌توانند در برابر دشمن بایستند، حتی اگر همه عالم دست به دست هم دهند تا جمهوری اسلامی را به شکست بکشانند.
یادآور می‌شود، آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی درباره این عملیات گفته است: «جنگ و صحنه به گونه‌ای درست شده بود که اینها توی کیسه آمدند و ما در کیسه را بستیم. تدارک منافقین خیلی وسیع بود و ضربه وارده بر آنها خیلی عمیق است. ۱۲۰ تانک زرهی دجله، ۶۰ نفربر و ۶۰۰ خودرو دیگر، حدود ۵۰۰۰ رزمنده و همین تعداد پشتیبانی و تدارکچی و طرح رسیدن به تهران، خیلی احمقانه و ساده‌لوحانه و هفتاد درصد انهدام».

captcha