کد خبر: 1433966
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱
حجت‌الاسلام حسینی بیان کرد:

معرفت‌افزایی نسبت به مبانی کلام وحی؛ بهترین راهکار ترویج انس با قرآن

فعالیت‌های قرآنی: امام جمعه خمین با بیان اینکه عدم شناخت نسبت به قرآن، مهم‌ترین عامل مهجورماندن کلام وحی است، افزود: بهترین راهکار برای ایجاد علاقه و انس بیشتر با قرآن بین افراد جامعه معرفت‌افزایی آن‌ها نسبت به مبانی کلام نورانی وحی است

حجت‌الاسلام علی حسینی، امام‌جمعه خمین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: میزان استقبال از هر امری به اندازه معرفت فرد نسبت به آن موضوع است.

وی با بیان اینکه هر اندازه معرفت افراد به مبحثی بیشتر باشد؛ قطعاً توجه، انس و رابطه بیشتری را با آن مقوله ایجاد خواهند کرد، اظهار کرد: از این رو بهترین راهکار برای ایجاد علاقه و انس بیشتر با قرآن بین افراد جامعه معرفت‌افزایی آن‌ها نسبت به مبانی کلام نورانی وحی است.

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل مهجورماندن قرآن در جامعه عدم معرفت و شناخت صحیح نسبت به شأن این مصحف شریف است، افزود: به‌عنوان مثال افراد جامعه ماه رمضان را به‌عنوان ماه روزه می‌شناسند؛ در حالی‌ که خداوند در آیه 185 سوره مبارکه بقره می‌فرماید؛ «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ ...، ماه رمضان همان ماه است که در آن قرآن فرو فرستاده شده است کتابى  که مردم را راهبر و متضمن دلایل آشکار هدایت و میزان تشخیص حق از باطل است»، ماه رمضان را با عنوان ماه نزول قرآن معرفی می‌کند.

وی مطرح کرد: این امر به معنای این است که در ماه مبارک رمضان اولویت با قرائت قرآن و توجه ویِژه به آن است و ارزش روزه و روزه‌داری در مراتب پایین‌تر قرار دارد.

ماه رمضان؛ اوج رحمت خداست
حجت‌الاسلام حسینی بیان کرد: ماه رمضان برکات و فضایل بی‌شماری در خود دارد؛ لذا اوج رحمت خداست و این ماه شریف در واقع به منزله همان لیلة‌القدری است که در آن شب قرآن کریم نازل شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به مطالب بیان شده هرچه که زمینه شناخت بیشتر از کلام وحی برای افراد جامعه فراهم شود به‌طور قطع زمینه قرآن‌مأنوسی و قرآن‌خوانی بیشتر خواهد شد.

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به آیه 9 سوره مبارکه اسراء«إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا، قطعا این قرآن به آیینى که خود پایدارتر است راه می‌‏نماید و به آن مؤمنانى که کارهاى شایسته می‌‏کنند مژده می‌‏دهد که پاداشى بزرگ برایشان خواهد بود »، گفت: فرهنگ‌سازی گرایش به قرآن‌خوانی و قرآن‌مأنوسی نقشی اساسی در زندگی افراد جامعه دارد.

قرآن قانون اساسی زندگی مسلمانان است
وی اظهار کرد: قرآن قانون اساسی زندگی مسلمانان است و همانطور که در آیات این مصحف شریف نیز آمده است راهکار هدایت بشر به سوی سعادت است؛ لیکن هرچه فرهنگ انس با قرآن در بین جامعه نهادینه‌تر باشد در نوع رفتار افراد آن جامعه تأثیر بیشتری خواهد داشت.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه قرآن در سه حوزه فکری و عقیدتی، اخلاقی و احکام دینی برای بشر نقشه راه صحیح دستیابی به سعادت را ترسیم کرده است، بیان کرد: اگر کسی خدا را در همه احوال به‌عنوان ناظر اعمال و رفتارببیند؛ قطعاً در عملکرد او بسیار مؤثر خواهد بود و در همین رابطه در آیه 14 سوره مبارکه علق آمده است «أَلَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرَى، مگر ندانسته که خدا می‌بیند».

وی بیان کرد: وقتی انسان مطمئن باشد که تمامی حرکات و سکنات وی زیر نظر بوده و ثبت و ضبط و به اصلاح شده و روزی در پیشگاه الهی عرضه می‌شود بسیار مراقب اعمال بوده و در همین رابطه در آیه 30 سوره مبارکه آل عمران آمده است؛«یَوْمَ تَجِدُ کُلُّ نَفْسٍ مَّا عَمِلَتْ مِنْ خَیْرٍ مُّحْضَرًا وَمَا عَمِلَتْ مِن سُوَءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَیْنَهَا وَبَیْنَهُ أَمَدًا بَعِیدًا وَیُحَذِّرُکُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَاللّهُ رَؤُوفُ بِالْعِبَاد، ِ روزى که هر کسى آنچه کار نیک به جاى آورده و آنچه بدى مرتکب شده حاضر شده مى‌یابد و آرزو می‌کند کاش میان او و آن کارهاى  ناشایست فاصله‌‏اى دور بود و خداوند شما را از کیفرخود می‌ترساند و در عین حال خدا به بندگان خود مهربان است».

جنبه دیگر هدایتگری قرآن در حوزه اخلاقیات است
حجت‌الاسلام حسینی افزود: همان‌طور که گفته شد جنبه دیگر هدایتگری قرآن در حوزه اخلاقیات است، بدین معنا که در این کتاب رفتارهایی به‌عنوان زمینه‌ساز هدایت معرفی شده و اجتناب از اعمالی مانند دروغ، غیبت، تجسس در امور دیگران و... ازجمله این رفتارهاست.

وی عنوان کرد: بسیاری از مشکلات موجود در جامعه ناشی از بداخلاقی‌ها و بدخلقی‌هاست؛ لذا اگر آموزه‌های قرآن در جامعه ترویج شود بسیاری از معضلات خاتمه می‌یابد.

امام جمعه خمین در پایان یادآور شد: در قرآن احکام اسلامی شامل حلال و حرام و واجب و مستحب همچون نماز، روزه، حجاب، زکات، حج و ... به روشنی بیان شده است و به‌طور قطع آشنایی با این احکام و عمل به آن‌ها حرکت انسان‌ها را در مسیر صحیح زندگی قرار می‌دهد؛ بنابراین تأثیر فرهنگ قرآن‌مأنوسی در جامعه به‌خوبی در شاخصه‌های عملی قابل سنجش است.

captcha