به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری امروز، ششم مرداد در نشست فوقالعاده شورای فرهنگ عمومی با موضوع تشکیل قرارگاه فرهنگی در استان، عید سعید فطر را عید واقعی تمام مسلمانان دانست و بر حفظ و پاسداری از دستاوردها و برکات بهدست آمده از ماه مبارک رمضان در لحظه لحظه زندگی تأکید کرد.
وی اقامه نماز عید سعید فطر را شکرگزاری برای یک ماه روزهداری به درگاه خدای متعال دانست و بر لزوم اقامه باشکوه و کامل این نماز تأکید کرد.
رئیش شورای فرهنگ عمومی استان با تأکید بر اینکه شکرگزاری یک ماه روزداری در محضر خدای متعال باید کامل باشد نه ناقص، اقامه نماز ناقص را مساوی با شکرگزاری ناقص از خدای متعال بیان کرد.
سستی در انجام کارها و وظایف دینی در شان انسان مومن نیست
وی با بیان اینکه نقص و سستی در انجام کارها و وظایف دینی در شأن انسان مؤمن نیست، اظهارکرد: مؤمن میکوشد اعمال و وظایف دینی خود را بدون هیچ گونه نقص و عیب انجام دهد؛ چرا که خدای متعال انسان را عزیز آفریده و شان و جایگاه مومن نیز این گونه اقتضا میکند.
حجتالاسلام نکونام با تأکید بر اینکه اقامه نماز و گوش دادن به خطبهها توام با یکدیگر موجب تکمیل شکرگزاری یک ماه روزداری میشود، کمال نماز عید سعید فطر را در اقامه 2 رکعت نماز و گوش دادن به 2 خطبه بسیار مختصر دانست و گفت: شکرگزاری و اقامه نماز عید کامل بدون نقص در گرو توجه به این دو اصل مهم است.
وی با تاکید بر اینکه خروج از ماه مبارک رمضان باید غفران الهی و تولد دوباره برای انسان رقم بزند، اظهار کرد: بعد از پایان ماه رمضان هر آنچه غیر از این باشد به یقین شقاوت و خسران است.
حجتالاسلام نکونام ماه مبارک رمضان را عرصه تقابل انسان با هوای نفس و شیطان درون و بیرون دانست و افزود: شیطان از یک طرف با تهدید انسانها را میترساند و از طرف دیگر با وعدههای فریبنده آیندهای دروغین و خیالی همچون سراب در مقابل چشم آن قرار میدهد که خودسازی و تقویت اراده برای مقابله با این شیطان یکی از وظایف انسانها در ماه رمضان است.
وی با بیان اینکه رمضان، ماه جبران گذشتهها و آغاز حرکت دوباره به سمت کمال و سعادت است، گفت: باید پناه برد به خدا از اینکه ماه رمضان بگذرد و انسان همچنان پرونده اعمالش پاک نشده و از جبران گذشته خود غافل شده باشد؛ چراکه این سفره برای جبران گذشته انسانها و توبه به درگاه خدا گسترده شده است.
امام جمعه شهرکرد مراقبت و تلاش در این زمینه را برای مسئولان فرهنگی بسیار حساس و ضروریتر دانست و گفت: شما بهعنوان تلاشگران عرصه فرهنگی باید نسبت به فرهنگ اسلام ناب، ارزشهای والای اسلامی و دینی و دور شدن از ضدارزشها و نازیباییها به شدت کوشا و جدی باشید چراکه شیطان می کوشد عوامل معنوی و سنتهای الهی را از دل ها بزداید و تنها مادیگرایی در آن حاکم کند.
وی با بیان اینکه حاکم کردن فرهنگ ناب اسلامی در جامعه یکی از وظایف و رسالتهای خطیر مسئولان فرهنگی است، انتقال و حاکمیت آن در جامعه را مستلزم انس گرفتن دل و درون مسئولان با این فرهنگ ناب دانست و گفت: باید دل و جان مسئول فرهنگی ما با ارزشها و فرهنگ اسلامی انس بگیرد تا آن زمان بتوان انتظار جامعهای با معیارهای فرهنگ اسلام ناب داشته باشیم.
مبارزه با ضدارزشها تنها در قالب تشکیل یک قرارگاه محقق میشود
حجتالاسلام نکونام با تأکید بر لزوم تبدیل شدن شورای فرهنگ عمومی استان به یک قرارگاه فرهنگی پویا و اثرگذار، تحقق این مهم را یکی از مطالبات جدی رهبر انقلاب دانست و اظهار کرد: این شورا باید نقش خود را در تثبیت فرهنگ ناب محمدی و به خوبی ایفا کند که این مهم تنها در قالب یک قرارگاه محقق میشود.
وی با تأکید بر اینکه قرارگاه فرهنگی به معنای تشکیل یک ساختار جدید در کنار شورای فرهنگ عمومی نیست، سرعت و شتاببخشی بیشتر به اجرایی شدن مصوبات شورای را یکی از عوامل مهم طرح قرارگاه فرهنگی بیان کرد.
امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در جلسات شورای فرهنگ عمومی اجرایی نشدن مصوبات این شورا است، وجود یک قرارگاه فرهنگی را موجب اجرایی شدن مصوبات شورا دانست و افزود: این قرارگاه با رصد دقیق موضوعات فرهنگی، هنجارها و ناهنجاریهای موجود در جامعه و بررسی کارشناسی معضلات و مباحث در کارگروههای ویژه و ارائه طرحها و راهکارهای صحیح برای حل مشکلات سعی در عملیاتی شدن مصوبات این شورا دارد.
نماینده ولی فقیه در استان با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی نقش سیاستگذاری و جهتدهی صحیح فرهنگی به جامعه را با قوت ادامه خواهد داد، بکارگیری و هدایت صحیح امکانات و نیروهای موجود برای مقابله با تهاجم و فشارهای دشمن در کارزار سخت جنگی را نیازمند یک قرارگاه فرهنگی مستحکم و قوی دانست.
وی با بیان اینکه این قرارگاه برای اجرایی شدن مصوبات و طرحها نیازمند افسران و سربازان اجرایی است، از نیروهای جوان در مساجد، هیئتهای مذهبی، دستگاههای مختلف اداری و آحاد جامعه به عنوان سربازان و افسران خط مقدم این قرارگاه فرهنگی یاد کرد.
حجتالاسلام نکونام اولین فاکتور برایجذب نیروهای مردمی برای عملیاتی کردن مصوبات قرارگاه را مستلزم انگیزه آفرینی، ذهنیت سازی صحیح و استفاده از خلاقیت و نوآوری در راستای جذب اقبال عمومی دانست و برگزاری جلسات گفتمان ساز همچون طرح تقویت مبانی اعتقادی در فضای جامعه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نباید قرارگاه فرهنگی را به یک مسئله بسیار بزرگ و دست نیافتنی تبدیل کرد، افزود: جلسات شورای فرهنگ عمومی در گذشته تنها به بیان نظرات و دیدگاهها و تصویب چند مصوبه منتهی شده و هیچ گونه خروجی و کار عملیاتی فرهنگی نداشته است؛ چرا که هیچ متولی برای پیگری و اجرایی کردن مصوبات وجود نداشته است.
حجتالاسلام نکونام با انتقاد از اینکه برخیها هنوز تهاجم فرهنگی را قبول نداشته و معضلات موجود را اشکالات و ضعفهای درونی قلمداد میکنند، اظهارکرد: قرارگاه یک اصلاح جنگی است یعنی باید در میدان نبرد حالت جنگی به خود بگیریم بر همین اساس ما اکنون در یک جنگ نابرابر فرهنگی قرار داریم و برای دفاع از فرهنگ و ارزشهای خود نیازمند یک قرارگاه فرهنگی هستیم.