به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان کشور امروز 11 مردادماه، در آستانه روز بسیج زنان در نشستی خبری از برپایی همایش ملی سلام فاطمه با محوریت سبک زندگی فاطمی به عنوان مبنای زندگی زن بسیجی خبر داد و به تشریح برنامههای در نظر گرفته شده به منظور گرامیداشت هفته بسیج زنان پرداخت.
وی با بیان اینکه 13 مرداد، به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت مریم فرهانیان، که چهار سال در جبهههای نبرد حق علیه باطل به مبارزه پرداخت به عنوان روز بسیج زنان نامگذاری شده است، اظهار کرد: امسال توجه ویژه خود را به شهدای زن جهان اسلام نیز معطوف کرده و یاد و خاطره هفت هزار زن شهید کشور گرامی داشته میشود.
وی از جمله برنامههای در نظر گرفته شده به مناسبت هفته بسیج زنان را دیدار با خانواده هفت هزار زن شهید، برپایی جلسات هماندیشی با حضور نخبگان، اعضای هیئت علمی و مربیان حلقههای صالحین در 31 استان به منظور تبیین نقش زنان در پیروزی انقلاب و بیداری اسلامی و بصیرت افزایی در خصوص وضعیت زنان دانست.
برپایی نمایشگاههای «نقش زنان در عرصههای انقلاب اسلامی»
اصلانی از برپایی نمایشگاه نقش زنان در عرصههای انقلاب اسلامی در 450 شهرستان خبر داد و گفت: نمایشگاههایی نیز به منظور بیان آسیبهای ماهواره برای خانوادهها برپا میشود.
وی به جمعیت هفت میلیونی زنان بسیجی در کشور با انجام فعالیتهای متفاوت اشاره و عنوان کرد: بیش از چهار میلیون دانشآموز دختر، 300 هزار دانشجوی دختر و نزدیک به سه میلیون بانو در 15 هزار پایگاه مختلف عضو بسیج جامعه زنان کشور هستند.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور از جمله فعالیتهای این نهاد را طی سالهای اخیر برپایی کارگاههای تبیین ضرورت ازدیاد نسل و خطرات کمبود جمعیت دانست و گفت: در 15 هزار پایگاه بسیج به ارائه مشاورههای خانواده در ابعاد مختلف پرداختیم و موضوع ازدواج آسان برای جوانان را پیگیری میکنیم.
راهاندازی 110 هزار حلقه صالحین و 2200 مهد قرآن در مساجد
وی فعالیتهای صورت گرفته در حوزه تربیتی را راهاندازی 110 هزار حلقه صالحین و دو هزار و 200 مهد قرآنی در مساجد برشمرد و گفت: یک شبکه خوشهای 52 هزار نفری در راستای کمبود نیروهایی که توان اقناع جوانان در زمینه عفاف و حجاب را داشته باشند در سه سطح نوجوانان، جوانان و عموم مردم راهاندازی شد.
وی از راهاندازی کمیتههای 11 گانه برای پیگیری فرهنگ عفاف و حجاب در دستگاهها خبر داد و گفت: طی یک سال و سه ماه گذشته پژوهش میدانی با جامعه آماری سه هزار نفری در سطح کشور در مورد عفاف و حجاب صورت گرفت که نتایج آن به زودی در پایگاه اطلاع رسانی طنین یاس ارائه میشود.
بی تفاوتی مردان نسبت به حجاب همسر خود
اصلانی از جمله عللی که طبق این پژوهش از عوامل بدحجابی در جامعه بیان شده است را بی تفاوتی مردان نسبت به حجاب همسر خود، استفاده از کانالهای ماهوارهای و عدم ارائه لباسهای پوشیده و مناسب برشمرد.
در ادامه این نشست خبری حکیمیان، معاون فرهنگی بسیج جامعه زنان کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به برپایی همایش سلام فاطمه به مناسبت سالروز گرامیداشت بسیج زنان اظهار کرد: این همایش 13 مردادماه، با حضور هزار نفر از فعالان فرهنگی و اجتماعی که 90 درصد آنان عضو بسیج نیستند در تالار آبگینه برگزار میشود.
وی به سخنرانی سردار نقدی و قنبری با محوریت سبک زندگی فاطمی به عنوان مبنای زندگی زن بسیجی اشاره و عنوان کرد: در این همایش نتایج مسابقه «زندگی به سبک فاطمه(س)» و برندگان مسابقه مقاله نویسی سبک زندگی نیز اعلام و از برگزیدگان تجلیل به عمل میآید.
حکیمیان مبنای شکل گیری همایش سلام فاطمه را پیام مقام معظم رهبری در 15 اسفندماه سال 91 به کنگره هفت هزار زن شهید و فرامین امام خمینی(ره) در سال 64 مبنی بر جهانی شدن تفکر بسیجی عنوان و اظهار کرد: پیام مقام معظم رهبری میتواند رویکرد دنیا را نسبت به زن تغییر داده و سبب ارتقای جایگاه و منزلت وی شود.
فرهنگ فاطمی ظرفیت جهانی شدن دارد
وی با بیان اینکه فرهنگ فاطمی ظرفیت جهانی شدن را دارد تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این پیام از الگوی سوم نام بردند. این الگو اشاره به زنان مجاهد و انقلابی دارد و در برابر الگوی منسوخ شرقی از زن و الگوی ابزار انگارانه غرب از زن بیان شده است.
وی ادامه داد: در این راستا همایش بینالمللی الگوی سوم نیز با حضور 97 میهمان خارجی برپا و یک جلد کتاب نیز به چاپ رسید. اما این پیام حاوی نکات ظریفی است که احتیاج به 10 جلد کتاب برای تبیین صحیح موضوع دارد و ما از همین جا اعلام فراخوان برای انتشار این کتب میکنیم.
حکیمیان در پایان سخنان خود به نکات مهمی که در پیام مقام معظم رهبری وجود دارد اشاره کرد و گفت: معظم له مغایرتی بین فعالیت اجتماعی زن و حفظ عفاف ندیدهاند. اما امروز برنامه ریزیها به صورتی شکل نمیگیرد که این مهم رعایت شود. همچنین حمایتهای خوبی از زنان به منظورانجام فعالیت اجتماعی بدون اینکه نقش همسری و مادری آنان به مخاطره نیفتد صورت نمیگیرد.