داود قچاق، تهیهکننده سریال «فاخته» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) هدف از ساخت این مجموعه تلویزیونی را چنین توضیح داد: تلاش من در این مجموعه این بود که ارزش و اعتبار خانوادههای ایرانی را به نمایش بگذارم، زیرا همانگونه که رهبر معظم انقلاب بارها در سخنان خود تاکید کردهاند برنامه سازان باید محور موضوعات را به روی سبک زندگی ایرانی اسلامی متمرکز کنند.
وی درباره تاثیرات پرداختن به خانواده در آثار تلویزیونی گفت: اگر خانواده خوب داشته باشیم به دنبال آن جامعه و کشور خوب خواهیم داشت، حتی میتوان گفت پرداختن به خانواده در فیلمهای سینمایی نوعی پیشگیری آسیبهای اجتماعی است، چون اگر ریشه تمام اتفاقات و معضلات دقیق ارزیابی شود، سرمنشا برخی کاستیها در خانواده است.
این تهیه کننده ادامه داد: تلویزیون به تازگی بحث اعتماد به جوانان را آغاز کرده است که البته هنوز تا رسیدن به شرایط ایده آل فاصله دارد، اما مطمئن باشید این راه نتیجه خواهد داد، چون نگرشی که جوان به موضوعات مختلف به ویژه مفاهیم دینی دارد کار را از کلیشه و سطحی نگری دور می کند.
قچاق درباره ویژگی کارهای معظمی (کارگردان) چنین توضیح داد: یکی از مهمترین ویژگی کارهای محمود معظمی توجه به مخاطب است، برای همین این کار توانسته در جذب تماشاگر به موفقیت لازم دست پیدا کند، هرچند که این کار ساعت پخش نامناسبی داشت، ولی با این حال مخاطب خود را هم داشت، البته میزان مخاطبان این کار را نباید با دو سریال دیگر ماه رمضان مقایسه کرد، چون استانداردها در هر یک متفاوت است.
این تهیهکننده در پایان درباره ضرب آهنگ «فاخته» بیان کرد: به نظر من این سریال ریتم قابل قبولی داشت چرا که ریتم بستگی به قصه دارد و روایت قصه ما این را می طلبید. فاخته قصه لحظات، باورها و اعتقاداتی است که این آدمها نسبت به هم دارند، در این مجموعه تلویزیونی با قصهای سراسر اتفاق و ماجرا روبرو نیستیم بلکه داستانی خانوادگی است که خانواده را با خود همراه می کند.