کد خبر: 1435918
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۶
سیدمسعود صفوی:

انیمیشن قالبی مناسب برای بازنمایی عمق فاجعه انسانی در فلسطین است

گروه هنر: انیمیشن تداعی‌گر تصاویری نزدیک به واقع است؛ قالبی که می‌تواند با توجه به میسر نشدن مقدمات برای تولیدات فرهنگی و هنری به شکل میدانی، سریع و متناسب با جو سیاسی و اجتماعی حاکم متأثر از نسل کشی در فلسطین وارد عمل شود.

سیدمسعود صفوی، مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: ددمنشی و وحشیگری رژیم غاصب صهیونیستی در این روزها به اوج خود رسیده است و شاهد هستیم که در اقدامی بی‌رحمانه و بدون احساس ندامت و بی‌تفاوت نسبت به بازتاب‌های جهانی نسل‌کشی مردم مظلوم فلسطین، جان مادران، کودکان و نوجوانان را به عنوان بی‌دفاع‌ترین قشر جامعه‌ می‌گیرند.
وی گفت: چنین سبوعیت و بی‌شرمی نیاز به اقدامی عاجل در زمینه‌های فرهنگی و هنری و در قالب تولید و عرضه محصولاتی دارد که بتواند در کوتاهترین زمان ممکن، به بخشی از این جنایت در ابعاد انسانی اشاره کرده و تأثیر خود را در گستره‌ای از موج اعتراضات به بهترین شکل ممکن بگذارند.
صفوی تصریح کرد: انیمیشن به عنوان یکی از کاربردی‌ترین محصولات هنری که می‌تواند خلاقیت مجموعه‌ای از هنرمندان به ویژه در عرصه طراحی و گرافیک را به منصه ظهور برساند، قابلیت بالایی در پرداختن به موضوعات خاصی همچون تجاوزات رژیم اسرائیل به فلسطین دارد و آنچه را که در شکل میدانی به دلیل فراهم آمدن مقدمات و تجهیزات عظیم تولید، ابتدا به ساکن غیرممکن به نظر می‌رسد را می‌تواند با تداعی تصاویر نزدیک به واقع، خلق کند.
مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری ادامه داد: قطعاً  پروسه تولید یک اثر فاخر در حوزه انیمیشن با این موضوع نیاز به تحقیق، نگارش فیلمنامه و به تبع آن گذراندن مراحل فنی در سطح کاملاً حرفه‌ای دارد که با توجه به حساسیت موضوع شاید در زمان مؤثر خود نتوان آن را برای نمایش مخاطب ارائه کرد و لذا باید دو نوع رویکرد در تولید آثار انیمیشن با موضوع فلسطین و موضوعاتی مشابه آن داشت.
تهیه‌کننده مجموعه «شکرستان» گفت: ما و همکارانمان در مرکز انیمیشن حوزه هنری در تبعیت از این روند مؤثر تولید فرهنگی و هنری با موضوع فلسطین، چند طرح و فیلمنامه کوتاه در قالب یک یا چند دقیقه‌ای را در دستور کار داریم تا هر چه زودتر آن را در چرخه تولید قرار داده و متناسب با التهابات و حساسیت‌های به وجود آمده این روزها در عرصه سیاسی و اجتماعی براساس رسالتی که به عهده داریم آنها را عرضه کنیم که به محض مهیا شدن اخبار آن را منتشر خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه سابقه تولید محصولاتی در زمینه فلسطین و بازنمایی مظلومیت مردم آن در حوزه انیمیشن بسیار محدود است گفت: شاید به شکل شاخص بتوان به تعداد انگشت‌شماری کار اشاره کرد و نمونه بارز آن انیمیشن «کودک و اشغالگر» است که با محور قرار دادن کودکان و نوجوانان به عنوان مخاطبان خود، نگاهی فانتزی و لطیف‌تری به جنایات رژیم صهیونیستی داشت.
صفوی گفت: به نظر من با وجود جنایاتی که امروز شاهد آن در فلسطین اشغالی هستیم دیگر انیمیشن‌های تولیدی باید کارکردی بزرگسالانه داشته باشند تا بتوانند عمق فاجعه را بازگو کنند؛ انیمیشن‌هایی که به دلیل بازنمایی صحنه‌های دلخراش قطعاً مناسب مخاطب کودک و نوجوان نیستند؛ باز تأکید می‌کنم که باید با این رویکرد عزم جدی در زمینه تولید آثار انیمیشن از سوی نهادهای متولی صورت گیرد.    

captcha